9 - 01 - 2025
آتشبس شکننده در لبنان
نیروهای حافظ صلح سازمان ملل مستقر در جنوب لبنان (یونیفل) و کمیته ناظر بر اجرای آتشبس روز گذشته(چهارشنبه) در «رأس الناقوره» در سایه گسترش حملات دشمن صهیونیستی و اشغال خاک لبنان، جلسهای در رابطه با خروج اشغالگران از جنوب این کشور تشکیل دادند.
به گزارش ایسنا، کمیته ناظر بر اجرای آتشبس در مقر وابسته به نیروهای حافظ صلح سازمان ملل مستقر در جنوب لبنان(یونیفل) در «رأس الناقوره» به منظور رایزنی درخصوص نقشه فنی و نظامی برای عقبنشینی کامل نظامیان ارتش رژیم اشغالگر به صورت تدریجی از جنوب لیتانی و استقرار نیروهای ارتش لبنان از غرب تا شرق تشکیل جلسه داد.
براساس گزارش شبکه خبری المیادین، کمیته ناظر بر اجرای آتشبس و نیروهای یونیفل در بیانیهای مشترک اعلام کردند که ارتش لبنان تنها نهاد برای دفاع از این کشور و امنیت آن است و کمیته ناظر بر اجرای آتشبس در حال تلاش و همکاری گسترده با فرماندهی ارتش لبنان برای حمایت از تحرکات و اقدامات آن است.
پیشتر یک منبع عبری اعلام کرد، از جمله پیشنهاداتی که ممکن است در جلسه امروز(دیروز) کمیته ارائه شود، مدیریت گذرگاه راس الناقوره پس از خروج ارتش اسرائیل است. به گفته این منبع، اسرائیل به واگذاری گذرگاه به یونیفل و ارتش لبنان اعتماد ندارد و پیشنهاد واگذاری آن به یک نیروی بینالمللی تقویت شده یا ارتباط مستقیم آن با رییس کمیته آمریکایی را دارد.
در همین راستا، استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل تاکید کرد، نمایندگی یونیفل از استقرار مجدد نظامیان لبنانی در مراکز الناقوره حمایت کرد و ارتش رژیم صهیونیستی همچنان در اماکن دیگر در منطقه عملیات یونیفل حضور دارد اما همزمان با افزایش استقرار مداوم نیروهای مسلح لبنانی در جنوب این کشور آمادگیهایی برای خروج تدریجی نظامیان اشغالگر وجود دارد.
دوجاریک همچنین تصریح کرد: نیروهای حافظ صلح سازمان ملل به هماهنگی میان طرفین با هدف توقف درگیریها و حمایت از اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امینت ادامه میدهند.
از سوی دیگر، نیروهای ارتش رژیم اشغالگر دو منزل در اطراف شهر «بنت جبیل» را در بحبوحه پاکسازی این منطقه هدف قرار دادند.
در همین راستا، خبرنگار شبکه خبری المیادین در جنوب لبنان گزارش داد که ارتش رژیم اشغالگر در راستای تداوم تجاوزاتش علیه لبنان با هدف قرار دادن دو منزل در اطراف شهر «بنت جبیل» مرتکب نقض جدید توافق آتشبس شد.
وی ادامه داد: تجهیزات و خودروهای ارتش رژیمصهیونیستی در حال پیشروی به سمت «مارون الراس» از سمت شهر «بنت جبیل» در بحبوحه کمپین پاکسازی این منطقه هستند. اشغالگران همچنین اطراف شهرک «برج الملوک» واقع در جنوب لبنان را هدف حمله توپخانهای خود قرار دادند.
جنگندههای رژیم صهیونیستی همچنین بر فراز آسمان «البقاع» در شمال شرقی لبنان به پرواز درآمده و به سمت طرابلس حرکت کردند.
در ۲۷ نوامبر، توافق آتشبس میان حزبالله و ارتش رژیم صهیونیستی وارد مرحله اجرایی شد. این توافقنامه، اشغالگران اسرائیلی را موظف میکند که ظرف ۶۰روز از لبنان خارج شوند تا نیروهای ارتش لبنان در امتداد مرزها مستقر شوند. از آن زمان رژیمصهیونیستی بارها آتشبس را نقض کرده است.
ارتش رژیم اشغالگر به نقض توافق آتشبس با لبنان ادامه داده و هرگونه توافقی که تحتنظارت موسسات بینالمللی و سازمان ملل منعقد شده است را نادیده میگیرد؛ بر همین اساس، مقاومت اسلامی لبنان هشدار داده است که هر لحظه ممکن است کاسه صبرش لبریز شود.
از سوی دیگر، رادیو ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد که ارتش لبنان انباری از تسلیحات متعلق به حزبالله در جنوب لبنان را به کمیته نظارت بر آتشبس تحویل داده است.
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی همچنین ادعا کرد: ارتش لبنان انباری از تسلیحات متعلق به حزبالله را به ژنرال گسپر جفرز، رییس کمیته نظارت بر آتشبس تحویل داده است و پیشبینی میشود در روزهای آینده این سلاحها منهدم شوند.
سفارت آمریکا در بیروت سهشنبه اعلام کرد ژنرال گسپر جفرز به همراه گیوم پونشان، ژنرال فرانسوی از مقر تیپ پنجم ارتش لبنان در بخش غربی جنوب لبنان بازدید کرد.
سفارت آمریکا در بیروت همچنین اعلام کرد: این دو ژنرال در جریان انبارهای تسلیحاتی که قرار است در روزهای آینده منهدم شوند، قرار گرفتند.
مقر تیپ پنجم در پنج کیلومتری شمالشرق شهرک الناقوره قرار دارد که پس از اجرای مرحله اول عقبنشینی نیروهای اسرائیلی، اکنون تحت کنترل ارتش لبنان است.
به گزارش ایسنا، یسرائیل کاتس، وزیر جنگ رژیمصهیونیستی نیز روز یکشنبه مدعی شد: شرط اول اجرای توافق آتشبس با حزبالله، عقبنشینی کامل نیروهای این حزب تا پشت رودخانه لیتانی است و اگر این شرط محقق نشود، هرگز توافقی در کار نخواهد بود و اسرائیل گامهایی را برای تضمین بازگشت ایمن ساکنان(شهرکنشینهای صهیونیست) به شمال (فلسطین اشغالی) آغاز خواهد کرد.
در متن این توافقنامه آمده بود: «دولت متعهد به اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ توقف کامل درگیریها و دستیابی به ثبات در سراسر خط آبی است.»
در این نقشه به خط مرزی بینالمللی لبنان و فلسطین که در توافقنامه آتشبس در سال ۱۹۴۹ تصویب شد، اشارهای نشده است، مگر در دو نقطه مقابل رمیش و مرکبا.
به نظر میرسد که خط آبی به مرز تایید شده، تبدیل شده است زیرا این خط عقبنشینی و مرزبندی امنیتی است. قابل ذکر است که مرزهای جدید شامل مزارع شبعا و الغجر نمیشود. با این حال، مرزهای منطقه جنوب لیتانی شامل شهرک یحمر الشقیف میشود اگرچه در شمال رودخانه قرار دارد. در کنار آن علامتی روی نقشه وجود داشت که نشان میداد تنها سه کیلومتر با شهرک صهیونیستنشین «متولا» فاصله دارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد