10 - 10 - 2024
روند کند انتصاب استانداران
غلامحسین مظفری، حسینعلی امیری و محمدرضا بابایی بهعنوان استانداران خراسانجنوبی
فارس و یزد منصوب شدند
گروه سیاسی- هیات دولت روز گذشته نیز مطابق روال معمول هر چهارشنبه، در محل نهاد ریاستجمهوری به ریاست رییسجمهور تشکیل جلسه داد؛ نشستی که البته با توجه به تصمیمگیری درخصوص متولیان 3استان دیگر و انتخاب استانداران خراسانرضوی، فارس و یزد تا حدودی با اغلب جلسات هفتههای گذشته هیات دولت متفاوت بود.
دیروز اما در حالی هیات دولت تکلیف استانداران 3استان دیگر را مشخص کرد و بر این اساس، با رایاعتماد به غلامحسین مظفری، حسینعلی امیری و محمدرضا بابایی آنان را بهترتیب بهعنوان استانداران استانهای خراسانجنوبی، فارس و یزد منصوب کرد که در ماههای گذشته نیز شاهد تعیینتکلیف استانداران جدید 5 استان کشور بودیم. بر این اساس با معرفی استانداران 3استان خراسانرضوی، فارس و یزد در نشست روز گذشته هیات دولت در حالی درمجموع استانداران جدید 8استان کشور مشخص شدهاند که پیشتر آرش زرهلهونی از جوانان اهل تسنن بهعنوان استاندار کردستان، یدالله رحمانی بهعنوان استاندار کهگیلویهوبویراحمد، بهرام سرمست بهعنوان استاندار آذربایجانشرقی، حمید ملانوری بهعنوان استاندار همدان و هادی حقشناس نیز بهعنوان استاندار گیلان انتخاب شده بودند. حال آنکه استانداران 23استان دیگر کماکان همان مدیرانی هستند که در دولت سیزدهم به این عنوان منصوب شده بودند. استاندارانی که از قضا اغلب به توصیه محسن منصوری به عضویت دولت درآمدهاند؛ حال آنکه محسن منصوری فارغ از نقشی که بهعنوان معاون اجرایی ابراهیم رییسی در دولت پیشین داشت، در جریان انتخابات نیز بهعنوان رییس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی فعالیت میکرد و ازقضا به همین دلیل ازجمله مهمترین چهرههایی بود که در فضای علنی و غیرعلنی به ضدیت با پزشکیان و دیدگاههایش مشغول بود.
غلامحسین مظفری استاندار خراسانرضوی شد
به هر تفسیر اما روز گذشته در حالی شاهد معرفی سه استاندار جدید استانهای خراسانرضوی، فارس و یزد بودیم که معرفی غلامحسین مظفری، حسینعلی امیری و محمدرضا بابایی بهعنوان استانداران جدید این سه استان بهطور نسبی با استقبال افکار عمومی مواجه شد. بهویژه وقتی غلامحسین مظفری بهعنوان استاندار جدید استانی معرفی شد که همواره در این سالها بحثبرانگیز بوده است. مظفری که مدارج پیشرفت در عرصه مدیریت دولتی را پلهپله طی کرده، پیش از این معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری تهران بوده و در عین حال مدتی نیز در دولت نخست حسن روحانی در قامت معاون استاندار خراسانرضوی و فرماندار ویژه نیشابور فعالیت کرده است. او که سابقه حضور در مجلس را نیز در کارنامه دارد و در هفتمین دوره مجلس بهعنوان نماینده مردم نیشابور حضور داشته، همچنین سابقه همکاری با دولت خاتمی را نیز در کارنامه دارد.
مظفری که خود متولد یکی از روستاهای کمجمعیت بخش مرکزی نیشابور است، پس از پایان تحصیلات دانشگاهی در سال 72 در رشته مهندسی کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، به فعالیت در سازمان جهاد دانشگاهی مشهد مشغول شد و در سال 77 -پیش از آنکه در تقسیمات جدید کشوری، استان خراسان بزرگ به 3استان تقسیم شود- به ریاست جهاد دانشگاهی استان خراسان رسید. او همچنین خردادماه همان سال، در واپسین روزهای فعالیت عبدالله نوری در دولت سیدمحمد خاتمی، با حکم وزیر وقت کشور بهعنوان «نخستین فرماندار بومی کشور در شهرستان نیشابور» آغاز به کار کرد و تا اسفندماه 79 نیز باوجود تغییر وزیر کشور و سپری شدن دوره کوتاه سرپرستی سیدمصطفی تاجزاده و سپس وزارت عبدالواحد موسویلاری، در مقام فرمانداری نیشابور باقی ماند.
مظفری که پس از پایان دوران فرمانداری در روزهای پایانی سال 79، به سمت معاونت برنامهریزی و اداری- مالی استانداری خراسان نیز منصوب شده بود، در آستانه برگزاری انتخابات مجلس هفتم، از این سمت استعفا کرد تا پس از وقفه چندماهه، همزمان با آغاز به کار مجلس هفتم بهعنوان نماینده مردم نیشابور راهی پارلمان شود. مظفری همچنین نزدیک به 2دهه پس از پایان دوران حضورش در مجلس بهعنوان نماینده دوره هفتم، در سال97 با حکم مرتضی بانک، مشاور حسن روحانی و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بهعنوان رییس هیاتمدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش منصوب شد و تا اسفندماه 99 در این مقام فعالیت کرد.
حسینعلی امیری استاندار فارس شد
حسینعلی امیری نیز در جریان نشست روز گذشته دولت که به ریاست رییسجمهور برگزار شد، با دریافت رای اعتماد هیات دولت بهعنوان استاندار جدید استان فارس منصوب شد. این در حالی بود که در روزهای گذشته زمزمههایی درخصوص انتصاب جلال رشیدیکوچی بهعنوان استاندار جدید استان فارس مطرح شده بود. این نماینده پیشین مجلس که در جریان انتخابات مجلس دوازدهم با حکم ردصلاحیت شورای نگهبان از حضور مجدد در انتخابات باز ماند اما در توئیتی با اشاره ضمنی به دستهای پنهانی که مانع از حضور او در دولت پزشکیان شدند، در این رابطه نوشت: «برخی افراد منتسب به جریانات سیاسی مختلف و برخی نمایندگان استان تلاش کردند که این مسوولیت سنگین را از روی دوش من بردارند.»
به هر تفسیر اما دیروز بالاخره این حسینعلی امیری بود که بهعنوان استاندار جدید فارس منصوب شد و پس از انتصاب به این عنوان با حضور در جمع خبرنگارانی که خود را به حیاط کاخ ریاستجمهوری رسانده بودند، گفت: «بنده با پیشنهاد وزیر کشور و رای اعضای هیات دولت و موافقت آقای رییسجمهور بهعنوان استاندار فارس منصوب شدم.» این حقوقدان که سابقه همکاری با دولت حسن روحانی را نیز در کارنامه دارد، همچنین ابراز امیدواری کرد که «خدمتگزاری صدیقی برای مردم» باشد و گفت: «استانداران در استانها نماینده عالی دولت به معنی حاکمیت هستند و وظیفه اجرای سیاستهای دولت را در استانها برعهده دارند. بنابراین با توجه به عنایت مردم استان فارس از کلیه جریانهای سیاسی و اقبال و اجماعی که آنجا نسبت به بنده شکل گرفت، احساس تکلیف کردم که مسوولیت استانداری این استان را برعهده بگیرم.» استاندار جدید استان فارس البته بهطور ضمنی و غیرمستقیم به حواشی چند روز گذشته در ارتباط با گزینههای تصدی این مقام نیز توضیح داد و گفت: «اسم بنده برای چند استان دیگر هم مطرح بود اما چیزی که برای من موضوعیت داشت و دارد استاندار شدن نیست، بلکه پاسخ به محبت و عنایت مردم استان فارس برای من موضوعیت دارد.» حسینعلی امیری همچنین با تاکید بر اهمیت استان فارس بهعنوان یکی از استانهای بسیار مهم کشور، گفت: «این استان مشکلاتی دارد و در جلسه هیات دولت هم بخشی از مشکلات را خدمت اعضای دولت عرض کردم.»
وی که دارای مدرک دکترای حقوق عمومی است و چندسالی در دولت حسن روحانی در قامت معاون پارلمانی رییسجمهور فعالیت کرده، همچنین سابقه همکاری با وزارت کشور دولت نخست حسن روحانی را نیز در کارنامه دارد؛ زمانی که او قائممقام وزیر کشور دولت یازدهم و سخنگوی این وزارتخانه بود. حسینعلی امیری همچنین به مدت 6سال عضو حقوقدان شورای نگهبان بوده است.
محمدرضا باباییدره استاندار یزد شد
در جریان نشست روز گذشته هیات دولت، محمدرضا باباییدره بهعنوان استاندار یزد منصوب شد. او که دارای دکترای مدیریت حرفهای کسبوکار است، ازجمله آزادگان جنگ تحمیلی نیز بهشمار میرود. باباییدره که در عملیات رمضان مجروح و در نزدیکی بصره به اسارت نیروهای عراقی درآمد، پس از تحمل ۸سال و 2ماه اسارت به همراه سایر آزادگان رهایی یافته و به کشور بازگشت. او که تحصیلاتش را پس از بازگشت از اسارت آغاز کرد، در سال ۷۴ موفق به اخذ مدرک کارشناسی در رشته مدیریت صنعتی از دانشگاه یزد شد و در سال 89 نیز مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته علوم قرآن و حدیث از همین دانشگاه دریافت کرد، دوره دکتری را در رشته علوم قرآن و حدیث در دانشگاه اصولالدین تهران گذراند. کارشناس صنایع و همچنین کارشناس تولید و بهرهوری در استانداری یزد و ریاست اداره امور مالی این استانداری بخشی از فعالیتهای او در استانداری یزد است. او که به 3 زبان انگلیسی، عربی و فرانسه مسلط است، همچنین چندصباحی در قامت بخشدار اشکذر فعالیت کرد و علاوهبر آن معاونت فرماندار یزد، مدیرکلی اداریمالی استانداری یزد، فرمانداری مهریز و معاونت برنامهریزی استانداری یزد را نیز در کارنامه دارد.
مخالفت برخی نهادها با استانداری اصلاحطلبان!
در شرایطی که بالاخره تکلیف 3استاندار دیگر دولت پزشکیان نیز مشخص شده تا در مجموع دولت جدید با 8استاندار جدید و 23استاندار پیشین به فعالیتهای خود ادامه دهد، به نظر میرسد یکی از دلایلی که منجربه دیرکرد آشکار پزشکیان و اسکندر مومنی در قامت وزیر کشور دولت در انتصاب استانداران جدید شده، مخالفخوانیها و سنگاندازیهایی است که در مسیر بهکارگیری برخی نیروها در این جایگاه صورت گرفته است. نکتهای که از قضا بهتازگی ازسوی محمود میرلوحی فعال سیاسی اصلاحطلب که سابقه فعالیت در قامت استاندار دولت اصلاحات را نیز در کارنامه دارد، مطرح شده است. او که در این باره با پایگاه خبری-تحلیلی خبرآنلاین گفتوگو میکرد، با بیان اینکه «وفاق ملی در شعاری که آقای پزشکیان مطرح کردند به معنی تفاهم و افزایش مشارکت است»، گفت: «اگر قرار باشد وفاق با همان افرادی باشد که به دنبال خالصسازی بودند و باعث مهاجرت میلیونها آدم شدند، به جایی نمیرسد. وفاق برای گفتن سخن با آقای رییسجمهور است.» این عضو ارشد حزب اتحاد ملت با اشاره به «اخباری مبنیبر اینکه اصلاحطلبانی که برای استانداری یا مدیریت وزارتخانهها انتخاب میشوند، با موانعی روبهرو میشوند»، ابراز امیدواری کرده که این اخبار نادرست باشند اما در عین حال گفته است: «بالاخره اقداماتی انجام میشود، من میگویم همه باید باشند. رییسجمهور قول داده و زنان و جوانان باید در دولت باشند. جوانان پایداری و اصولگرا که تاکنون تمامی امکانات در اختیارشان بوده و حتی به وزارت هم رسیدند. اگر مانعی ایجاد شود که زنان یا اصلاحطلبان استاندار نشوند یا سمت نگیرند و فقط استعلامات اصولگرایان مثبت شود، به معنی وفاق نیست.» میرلوحی که معتقد است «دستگاههایی که استعلامات را انجام میدهند، باید سعهصدر بیشتری داشته باشند»، میگوید: «اگر همه بخشها و جناحها حضور داشته باشند، خیلی خوب است اما اگر فقط از یک جناح استفاده کنند، چندماه دیگر میبینیم که وفاق ملی و اجماع ملی به سرانجام نمیرسد.»
رییسجمهور در توصیههایی مهم به استانداران جدید دولت خواستار شد
لزوم استفاده از ظرفیت جوانان، زنان، اقوام و مذاهب
«جهانصنعت»- در حالی که در جریان نشست روز گذشته هیات دولت غلامحسین مظفری، حسینعلی امیری و محمدرضا بابایی بهترتیب بهعنوان استانداران جدید 3استان خراسانجنوبی، فارس و یزد منصوب شدند، مسعود پزشکیان در سخنانی ضمن توصیه استانداران جدید به تلاش مستمر برای تحقق گفتمان وفاق ملی و همچنین اهداف دولت در بخشهای مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، بر لزوم توجه به استفاده از ظرفیت جوانان نخبه، بانوان و اقوام و مذاهب مختلف بدون در نظر گرفتن رویکردهای جناحی و با تاکید بر اصول مهم شایستگی، توانمندی و کارآمدی تاکید کرد.
مسعود پزشکیان که در بخشی از نشست روز گذشته هیاتدولت در این رابطه اظهارنظر میکرد، همچنین از استانداران جدید خواست در توسعه استانها ملاحظات زیستمحیطی، رفع ناترازیهای انرژی، مدیریت منابع و مصارف، پیگیری مجدانه برنامه دولت برای رفع کمبود در حوزه فضاهای آموزشی، استفاده بهینه از ظرفیتهای استانهای محل ماموریت خود و رسیدگی جدی به محرومان را در دستور کار خود داشته باشند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد