26 - 08 - 2024
تزریق ۱۰همتی سود این افراد را تضمین میکند
صدای بورس-یک فعال بازار سرمایه به آثار مثبت و منفی بسته حمایتی ۱۰همتی در بورس اشاره کرد و گفت: تزریق بسته حمایتی از سوی بانک مرکزی بیشتر از اینکه باعث جلب اعتماد سرمایهگذاران شود، سودآوری افراد خاصی را تضمین کرده است.
مهدی رباطی ضمن اشاره به حمایتهای اخیر بانک مرکزی و شورایعالی بورس از بازار سرمایه به آثار مثبت و منفی آن پرداخت و گفت: بسته حمایتی در شروع ریزش کارکرد لازم را داشت، نه حالا که اعتماد سرمایهگذاران به بازار از بین رفته است.
وی افزود: در روزهای اخیر توسط بانک مرکزی و شورایعالی بورس، درخصوص تزریق منابع به بازار برای حمایت از بورس تبلیغات گستردهای صورت گرفت که آخرین موضوع مطرح شده تزریق۱۰همت منابع به بازار سهام برای حمایت از بازار بوده است.
رباطی در ادامه با اشاره به اینکه این نوع حمایتها در دستور کار دولتها قرار دارد، گفت: در تمام دنیا حمایت از بازار سرمایه در دستور کار اصلی دولتها در حوزه اقتصادی قرار دارد، چراکه بورسی با ثبات خواهد بود که بتواند اعتماد سرمایهگذاران را جلب کند.
وی ضمن اشاره به وضعیت نابسامانیهای فعلی بورس که در ۵۰سال گذشته بیسابقه بوده است، گفت: همانطور که در سالهای گذشته شاهد بودهایم، بازار سرمایه جایگاهی در سیاستگذاری و حکمرانی اقتصادی کشور ندارد. با بیتفاوتی کامل دولت در ریزش و شوک واردشده به بازار، بورس به بدترین وضعیت خود طی۵۰سال عمر خود رسیده است. او تاکید کرد: در مقایسه با سایر متغیرهای اقتصادی مثل نقدینگی و GDPشاهد این هستیم که بازار در نابسامانترین حالت خود قرار دارد. رباطی ادامه داد: باوجود سرمایهگذارانی که بعد از سال ۱۳۹۹ در سال ۱۴۰۱ مجدد به بازار اعتماد کردند، بستههای حمایتی باید قبل از اینکه دوباره اعتماد سرمایهگذاران به بازار از دست برود مورد استفاده قرار میگرفتند، اما با تصمیم دولت وقت درخصوص نرخ خوراک پتروشیمیها یک لطمه اساسی به بورس وارد شد و سرمایهگذاران بیاعتماد شده و تصمیم به خروج پول خود از بازار سرمایه گرفتند. وی در ادامه به نقد تصمیمات اقتصادی دولت سیزدهم پرداخت و گفت: دولت سیزدهم دست به تصمیمات اقتصادی غیرقابل وقوع برای جذب نقدینگی و کنترل تورم زد، مانند چاپ اوراق گواهی سپرده ۳۵درصدی که تبعات این تصمیم در آینده نزدیک مشخص خواهد شد و در نتیجه این تصمیمات اقتصادی رکود رخ میدهد. او تزریق ۱۰همت به بورس را تصمیمی دیرهنگام خواند و گفت: تصمیم تزریق ۱۰همت باید بسیار زودتر گرفته میشد تا اعتماد سرمایهگذاران به بازار از دست نرود. باید توجه داشت که بازار سهام با دلار زیر ۱۰هزار تومان و قیمتهایی که در نازلترین سطوح تاریخی خود هستند معامله میشود. این نکته حائز اهمیت است که بازار در قیمتی قرار دارد که حتی اگر بسته حمایتی هم تزریق نشود، به دلیل ارزندگی کامل سهام، بازار خود به صورت طبیعی مسیر صعودی را آغاز خواهد کرد.
رباطی در ادامه به تاثیر مثبت این تصمیم بر بورس اشاره کرد و گفت: با اضافه شدن این حجم از نقدینگی به بورس، بازار برای سرمایهگذاران مساعدتر میشود. باید توجه داشت که این امر موجب تقویت تقاضای بازار به دلیل ارزندگی بالای بازار خواهد شد. اما خرید در این قیمتها و تزریق بسته حمایتی در این شرایط فاقد حسن نیت است و اگر قصدی بر این بود که توسط بانک مرکزی حمایتی از بازار انجام شود این اقدام باید در شروع ریزش اتفاق میافتاد. رباطی ضمن اشاره به بیاعتمادی سرمایهگذاران، وضعیت حال حاضر بازار و تزریق بسته حمایتی را علتی برای سودآوری افرادی خاص برشمرد و گفت: در قیمتهای فعلیای که اعتماد سرمایهگذاران به بازار از بین رفته و نقدینگی بهطور کامل از بازار خارج شده است. این بسته بیشتر حکم یک سرمایهگذاری مناسب برای افراد و نهادهایی است که نقدینگی خود را به صورت ریالی در بانکها و اوراق درآمد ثابت نگهداری کرده بودند و زمانی که سود خود را به صورت کامل از این بازارها دریافت کردند، اقدام به خرید سهام در این قیمت میکنند که منجربه یک سود قابلقبول از بورس میشود. او در پایان منافع ملی را بر هر منفعتی ارجحتر دانست و اظهار داشت: اعتماد به بازار سرمایه میتواند برای ثبات اقتصادی و رشد سرمایهگذاری در کشور مفید واقع شود. این نکته که سیاستگذاران و نهادهای مالی منافع ملی را به جای منافع گروهی و شخصی مدنظر قرار میدهند سبب میشود که هربار ضربهای به سرمایهگذاران وارد شود و هر اتفاقی در بازار ارز، بازار سهام یا سایر بازارها در بلندمدت رخ میدهد سبب بیاعتمادی نسبت به سیستم اقتصادی و مدل حکمرانی کشور شود .
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد