17 - 09 - 2023
بسیاری از معابر عمومی تهران همچنان خاموش است
گروه انرژی- کمبود برق تابستان امسال به معابر و مکانهای عمومی هم رسید. در حالی که مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران گفته با وجود اینکه ۳۶۱ هزار چرغ پرمصرف در معابر تهران از ابتدای سال تاکنون ۱۰ هزار لامپ با لامپهای الایدی تعویض شده است، گزارشها نشان میدهد همان تعداد لامپ سالم هم در بسیاری از روزهای تابستان خاموش شده است.
هرچند در روزهای پایانی تابستان و همزمان با افت دما، مصرف برق تاحدودی کاهش یافته با این حال در برخی مکانهای عمومی مثل پارکهای پردیسان و نهجالبلاغه در تهران برنامه قطع برق همچنان برقرار است.
کامبیز ناظریان مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران گفته است حدود یک الی ۵/۱ درصد مصرف برق تهران مربوط به روشنایی معابر است.
آنطور که مقامات وزارت نیرو گفتهاند، دلیل خاموشی معابر و پارکها استفاده از لامپهای پرمصرف برای روشنایی آنها بوده است. این میزان برق که برای معابرعمومی یا کوچهها اختصاص مییابد در شرایط ناترازیهای شدید برق در کشور باعث شده بخش زیادی از لامپها در سطح بزرگراهها، خیابانها و کوچههای پایتخت پرمصرف باشند. براساس آماری که پیغمبرزاده دبیر کارگروه مدیریت تقاضا و مصرف برق و انرژی وزارت نیرو در دیماه سال گذشته اعلام کرد در معابر تهران ۳۶۱ هزار چراغ پرمصرف وجود دارد.
برخی گزارشها هم نشان میدهد بیش از ۹۰ درصد لامپهای پایتخت پرمصرف هستند. بنا به گفته مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران از ابتدای سال تا حالا تنها ۱۰ هزار چراغ در استان تهران تعویض شده است.
این بدان معناست که تفاهمنامههای منعقدشده بین وزارت نیرو و شهرداری تهران هم نتوانسته به مدیریت مصرف برق معابر پایتخت کشور کمک کند و همچنان چیزی حدود ۳۵۱ هزار چراغ پرمصرف در تهران وجود داشته و در چند ماهه گذشته تنها ۳ درصد از چراغهای تهران با چراغهای الایدی تعویض شدهاند.ناظریان در گفتوگو با خبرگزاری بازار اظهار کرد: ما به دنبال این هستیم که روشنایی شهر تهران را از چراغهای الایدی تامین کنیم. تا حالا بالغ بر ۱۰ هزار چراغ تعویض شده است. ضمن اینکه برای پیک سال ۱۴۰۳ قرار شده بخشی از شهرهای تهران با اولویت بزرگراهها را مجهز به چراغهای الایدی کنیم.
وی افزود: این تغییر از محل ظرفیت ایجادشده در بازار بهینهسازی برق و کاهش مصرف سوخت باید اتفاق بیفتد. مقدمات و تفاهمهای این کار انجام و سرمایهگذار و مجری آن هم مشخص شده است. امیدواریم ظرف یک الی دو ماهه آینده عملیات اجرایی این کار را شروع کنیم.
به گفته وی یک الی ۵/۱ درصد از مصرف سالانه تهران یعنی چیزی حدود ۲۵۰ میلیون کیلو وات ساعت مربوط به روشنایی شهر تهران است که پیشبینی میشود با تعویض لامپهای پرمصرف با لامپهای الایدی ۲۰ الی ۲۵ مگاوات در زمان پیک صرفهجویی شود و سهم انرژی مصرفی در این بخش از ۵/۱ به یک درصد کاهش یابد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران تاکید کرد: اگر این صرفهجویی اتفاق بیفتد، پیشبینی میشود ۲۰ الی۲۵ مگاوات در زمان پیک صرفهجویی شود و انرژی مصرفی خود را از ۵/۱ به یک درصد کاهش دهیم.
او افزود: از آنجا که کار بهینهسازی شبکه به صورت مداوم در حال انجام است، تقریبا میتوان ادعا کرد شبکه فرسودهای که قابلیت استفاده نداشته باشد در شهر تهران نداریم، اما به طور متوسط سالانه ۱۰۰ الی ۲۰۰ کیلومتر شبکه نیاز به بهینهسازی دارد. البته ما برنامه داریم که تا سال آینده حدود ۵۰۰ کیلومتر از شبکه شهر تهران را بهینهسازی کنیم.
به گفته وی، در حوزه تهران سال گذشته حدود ۱۰۰ هزار مشترک جدید به تعداد مشترکین اضافه شده و حدود ۲۰۰ مگاوات از مصرف پیک مربوط به توسعه و ایجاد مشترکین جدید بوده است. تقریبا میتوان گفت کمتر از ۳ درصد رشد مصرف برق حاصل ایجاد این مشترکین جدید بوده است.
او گفت: در حوزه تهران سال گذشته حدود ۱۰۰ هزار مشترک جدید به تعداد مشترکین اضافه شده و حدود ۲۰۰ مگاوات از مصرف پیک مربوط به توسعه و ایجاد مشترکین جدید بوده است. تقریبا میتوان گفت کمتر از ۳ درصد رشد مصرف برق حاصل ایجاد این مشترکین جدید بوده است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران میگوید: مقدار مجاز مصرف در تهران حدود ۳۰۰ مگاوات است. مشترکینی که بین ۳۰۰ الی ۴۵۰ مگاوات برق مصرف میکنند باید ۵/۱ برابر تعرفه، مشترکینی که بین ۴۵۰ تا ۶۰۰ مگاوات برق مصرف میکنند باید ۲ برابر تعرفه و مشترکینی که بالای ۶۰۰ مگاوات برق مصرف میکنند باید ۵/۳ برابر تعرفه تعیینشده را پرداخت کنند. البته باید اشاره کنم که ۶۵ درصد مشترکین تهرانی زیر الگوی مصرف و ۳۵ درصد بیش از الگو برق مصرف میکنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد