17 - 10 - 2022
آپشن آتی زعفران راهاندازی میشود
«جهانصنعت»- مدیریت بازارهای مشتقه و صندوقهای کالایی بورس کالای ایران در اطلاعیهای اعلام کرد: قرارداد اختیار معامله (آپشن) مبتنی بر قرارداد آتی زعفران نگین با سررسید دی ماه سال جاری از روز ۱۶ آبان راهاندازی میشود. بر این اساس بورس کالای ایران در ادامه برنامههای خود در راستای توسعه ابزارهای مالی از روز ۱۶ آبانماه، پیشرفتهترین ابزار مالی بازار سرمایه را روی محصول زعفران راهاندازی خواهد کرد که البته در گام بعدی، قرارداد آپشن آتی واحدهای صندوق طلا نیز راهاندازی خواهد شد.
در اطلاعیه جدید مدیریت بازارهای مشتقه و صندوقهای کالایی بورس کالای ایران آمده است: قرارداد اختیار معامله مبتنی بر قرارداد آتی زعفران نگین با سررسید دیماه از روز دوشنبه ۱۶ آبان راهاندازی میشود که تاریخ سررسید این قرارداد، ۲۰ دی ۱۴۰۱ است. قراردادهای اختیار معامله بدون حد نوسان قیمت با دوره گشایش به مدت ۳۰ دقیقه در ابتدای جلسه معاملاتی آغاز و با دوره عادی معاملاتی ادامه مییابند. دارایی پایه در این قراردادها، زعفران رشتهای بریده ممتاز (نگین) و اندازه هر قرارداد معادل یک قرارداد آتی زعفران نگین است. سقف موقعیتهای باز در هر نماد معاملاتی برای مشتریان حقیقی و حقوقی دارای موقعیت باز هزار قرارداد و برای بازارگرداندن آنها بدون سقف است. ساعت و روزهای معاملاتی نیز از شنبه تا پنجشنبه ۱۰ تا ۱۵ و حداکثر حجم هر سفارش، ۲۵ قرارداد است. در اطلاعیه بورس کالا علاوه بر ارائه مشخصات قرارداد، به آپشن آتی زعفران، اشاره شده که زمان برگزاری کلاس آموزشی در اسرعوقت به شرکتهای کارگزاری اطلاعرسانی میشود.
اعلام شرایط خرید لاماری و کارا در بورس کالا
شرایط چگونگی خرید لاماری ایما را که قرار است روز نخست آبان روی تابلو عرضه شود، اعلام کرد. البته اطلاعیه جدید دیگری نیز در زمینه شرایط جدید خرید وانت کارا که قرار است ۲ آبان عرضه شود، منتشر شد. براساس نامه اخیر مدیر بازرسی و امور اعضای بورس کالای ایران، شرایط خرید خودرو لاماری ایما که در روز نخست آبان عرضه میشود، به این شرح است: مهلت ثبت سفارش ساعت ۱۷ روز شنبه ۳۰ مهر است. میزان پیشدریافت خرید محصول خودرو لاماری ایما به میزان ۲۵ درصد است. اشخاصی که در عرضههای قبلی موفق به خرید خودروی سواری شدهاند، امکان ثبت سفارش نخواهند داشت. هر کد بورسی صرفا امکان ثبت سفارش روی یک کد عرضه از مجموع عرضههای روز انجام معامله را دارد.
همچنین در شرایط خرید خودرو وانت کارا که دوم آبان عرضه میشود آمده است: مهلت ثبت سفارش ساعت ۱۷ روز یکشنبه یکم آبان است. میزان پیش دریافت خرید محصول خودرو وانت کارا ۱۰ درصد است. محدودیت ورودی برای خرید هر کد ملی وجود ندارد و اشخاصی که در عرضههای قبلی موفق به خرید خورو شدهاند نیز امکان ثبت سفارش دارند و خرید برای مشتریان حقوقی بلامانع است.
۴/۱ میلیون تن انواع محصول روی تابلوی بورس کالا
تالارهای مختلف بورس کالای ایران روز گذشته میزبان عرضه یک میلیون و ۴۰۸ هزار و ۵ تن انواع کالا بودند. تالار سیمان عرضه یک میلیون و ۲۳۶ هزار و ۳۸۸ تن سیمان را تجربه کرد. همچنین ۴۲ هزار تن آهن اسفنجی، ۲ هزار و ۱۰۵ تن بیلت آلومینیوم، یک هزار و ۳۰۰ تن شمش روی، ۴ هزار تن مس کاتد، ۱۰ هزار تن مس کمعیار و یک هزار تن هیدروکسید آلومینیوم در تالار محصولات صنعتی و معدنی عرضه شد. تالار فرآوردههای نفتی و پتروشیمی نیز شاهد عرضه ۳۲ هزار و ۵۷۴ تن مواد پلیمری، مواد شیمیایی، قیر، گوگرد، لوبکات و اسلاک واکس بود. تالار صادراتی در این روز میزبان عرضه ۱۱ هزار و ۶۳۰ تن قیر، عایق رطوبتی و اسید نیتریک بود. تالار حراج باز عرضه ۶۰ هزار تن وکیوم باتوم را تجربه کرد. براساس این گزارش بازار فرعی عرضه ۶ هزار و ۵۰۸ تن اکسید آلومینیوم، تیشو و روغن سنگین پایه قطرانی را تجربه کرد.
عرضه ۲/۱ میلیون تن سیمان
عرضههای سیمانیها در هفته جاری از روز گذشته آغاز شده و امروز هم ادامه مییابد. در عرضههای روز گذشته، ۶۶ شرکت سیمانی در مجموع یک میلیون و ۲۳۶ هزار و ۳۸۸ تن انواع سیمان را روی تابلوی معاملات بردند.
گفتنی است سیمانیها تا هفته منتهی به ۲۲ مهر امسال، در مجموع نزدیک به ۳۱ میلیون تن انواع سیمان را به ارزش ۷/۱۹ هزار میلیارد تومان در تالار سیمان بورس کالا فروختهاند. تالار سیمان در بورس کالا روز یکشنبه ۲۴ مهر میزبان عرضه یک میلیون و ۲۳۶ هزار و ۳۸۸ تن انواع سیمان از سوی ۶۶ شرکت سیمانی بود. از کل عرضههای روز گذشته سیمانیها در بورس کالا، یک میلیون و ۶۸۸ تن سیمان از نوع تیپ ۲، ۱۵۷ هزار و ۹۰۰ تن از نوع سیمان تیپ ۱-۴۲۵، ۶۸ هزار و ۵۰۰ تن از نوع سیمان تیپ ۱-۳۲۵ و ۹ هزار و ۳۰۰ تن از نوع سیمان تیپ ۱-۵۲۵ بود. از ۶۶ شرکت سیمانی که روز گذشته عرضه داشتند، به ترتیب بالاترین حجم عرضه، شامل شرکتهای سیمان آبیک، تهران، مازندران، صوفیان، سپاهان، ساوه، خزر، ارومیه، شرق، هگمتان، صنایع سیمان سامان غرب، هرمزگان، شاهرود، بجنورد، ممتازان کرمان، کرمان، نیزار قم، صنایع سیمان گیلان سبز، شمال، عمران انارک، غرب، فیروزکوه، گروه صنعتی و معدنی سیمان تجارت مهریز، فراز فیروزکوه، فارس نو، اردستان، داراب، پیوند گلستان، آذر آبادگان خوی، کارخانجات سیمان لامرد، ایلام و مجتمع سیمان غرب آسیا، منددشتی بودند. همچنین شرکتهای صنایع سیمان شهرکرد، زنجان، ساروج اصفهان، صنایع سیمان نهاوند، دشتستان، توسعهگستر هلال خاورمیانه (سیمان مارگون)، قائن، آرتا اردبیل، جوین، زاوه تربت، خاش، خوزستان، خمسه، لار سبزوار، اصفهان، زابل، کیاسر، دورود، کاوان بوکان، فارس، کویر کاشان، کردستان، خاکستری نیریز، بینالمللی ساروج بوشهر، توسعه ماهان کرمان، باقران، یاسوج، سپهر قیر و کارزین، نایین، قشم، استهبان، کارون و آباده نیز از دیگر شرکتهایی بودند که محصول خود را روی تابلو بردند.
معامله ۳۱ میلیون تنی سیمانیها تا هفته سوم مهر
از ابتدای فروردین امسال تا هفته منتهی به ۲۲ مهر، در مجموع ۳۷ میلیون و ۸۴۴ هزار و ۵۳۸ تن سیمان در بورس کالا عرضه شد که با تقاضای ۳۷ میلیون و ۱۷۰ هزار و ۸۳ تنی روبهرو و ۳۰ میلیون و ۶۶۹ هزار و ۶۸۹ تن آن به ارزش بیش از ۱۹ هزار و ۷۳۴ میلیارد تومان معامله شد. از ابتدای سال جاری تا هفته منتهی به ۲۲ مهر، در مجموع ۳۴۶ میلیون و ۵۹۱ هزار گواهی سپرده سیمان معادل ۳۴۶ هزار و ۵۹۱ تن سیمان دست به دست شد و ارزش بیش از ۲۴۸ میلیارد و ۳۹ میلیون تومانی را رقم زد. در سال گذشته نیز شاهد راهاندازی گواهی سپرده سیمان در تاریخ ۹ آبان ۱۴۰۰ بودیم که در مجموع ۱۵۵ میلیون و ۷۷۶ هزار ورق بهادار مبتنی بر کالا معادل ۱۵۵ هزار و ۷۷۶ تن سیمان به ارزش ۹۰ میلیارد و ۲۸۷ میلیون تومان مورد دادوستد قرار گرفته بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد