سیدعباس صالحی در اولین نشست رسانه‌ای خود مطرح کرد؛

فروش بالای کمدی‌ها مایه افتخار نیست

گروه فرهنگ
کدخبر: 220
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اولین نشست رسانه‌ای خود که صبح دیروز با حضور خبرنگاران مختلف حوزه فرهنگ، هنر، رسانه و قرآن و عترت در مجتمع باغ زیبای تهران برگزار شد به تبیین رویکردها و سیاست‌های حوزه‌های مختلف فرهنگ و هنر در دولت چهاردهم پرداخت.
فروش بالای کمدی‌ها مایه افتخار نیست

گروه فرهنگ «جهان صنعت» سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اولین نشست رسانه‌ای خود که صبح دیروز با حضور خبرنگاران مختلف حوزه فرهنگ، هنر، رسانه و قرآن و عترت در مجتمع باغ زیبای تهران برگزار شد به تبیین رویکردها و سیاست‌های حوزه‌های مختلف فرهنگ و هنر در دولت چهاردهم پرداخت.

سید عباس صالحی در این نشست رسانه‌ای گفت: حوزه رسانه همواره یک نگاه بیدار و رصدگری دارد و ما باید خوشحال باشیم که چنین فضایی بتواند همراه ما باشد و به ما در ارائه پیشنهادها و طرح نقد کمک کند. من هم خودم را از جنس رسانه می‌دانم و این حس مثبت را دارم که اگر رسانه به‌عنوان رکن چهارم دموکراسی در کنار دولت باشد قطعا بخش زیادی از نواقص در حوزه حکمرانی بر طرف می‌شود. ما باید بتوانیم بیشتر در خدمت اهالی رسانه باشیم تا بتوانیم از نقدهای درست و ارزشمند آنها بهره‌مند شویم.

رییس شورای هنر در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی‌بر ماجرای معرفی فیلم‌های ایرانی به جایزه اسکار و همچنین حضور بخشی از فیلم‌های سینمایی در مجامع بین‌المللی که اجازه حضور در جشنواره‌های خارجی را دارند اما در داخل کشور با مشکلاتی مواجه هستند، اظهار کرد: تا آنجایی که من مطلع هستم آثاری که در مسیر انتخاب حضور در جشنواره فیلم فجر قرار نگرفته منطبق بر قوانین جاری جشنواره فیلم فجر است که طبیعتا یکی از آنها نداشتن یا داشتن مجوز بوده که طبیعتا ممیزی کیفی در آن اولویت نیست. در واقع آنچه در این زمینه انجام گرفته مبنای آیین‌نامه‌ای دارد تا مساله دیگر.

افول سینما با کمدی!

صالحی در جواب سوالی مبنی‌بر به حاشیه رانده شدن ژانرهای جدی حوزه سینما به‌دلیل رشد فزاینده فیلم‌های کمدی گفت: این دغدغه بسیار قابل درک است. بالاخره سینمای ایران ویترینی است که اگر بخواهد در قالب یک ژانر حتی بهترین کمدی‌ها هم نمایش داده شود قطعا به افول می‌انجامد و اصلا نباید مفتخر باشیم که چون فروش بالاست به ژانرهای دیگر توجه نکنیم. بی‌تردید اگر سینمای کمدی درست ساخته شود سینمای محترمی است اما برای بنده و همکارانم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیگر ژانرهای سینمایی نیز بسیار جدی است. البته در مجموع باید گفت تعداد فیلم‌ها در حوزه سینمای اجتماعی مقداری قابل‌توجه‌تر شده که باید در این زمینه جدی‌تر قدم برداریم. فکر می‌کنم با اطلاعات جدیدی که پیدا کردم کم و بیش دیگر مسیرهای سینما نیز مورد توجه قرار گرفته است.

صالحی در ادامه این نشست رسانه‌ای بود که در جواب سوال یکی دیگر از خبرنگاران حاضر در نشست که از وی درباره حواشی مرتبط با نحوه انتصاب معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ماجرای «کنسرت فرضی» و «دوسالانه سرامیک» پرسید، گفت: من همچنان تاکید می‌کنم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ملزم به رعایت قانون است. قانون مانند آداب اجتماعی در حوزه عرف است که اگر شکسته شود موجب اختلال مناسبات اجتماعی می‌شود. در این زمینه قانون مبنای ارتباط دولتمردان با جامعه است و لذا هرکسی در این فضا قرار می‌گیرد یا نباید در دولت حضور پیدا کند یا وقتی به عنوان یک کارگزار دولت معرفی شود طبیعتا باید چارچوب قانون را بپذیرد. این مبنای ارتباط اجتماعی مردم با دولت است. هم من به عنوان وزیر فرهنگ و هم بقیه همکاران باید قوانین را رعایت کنند. این یک خط ارتباطی است که می‌تواند موجب اصلاح شود. ما همه باید ملتزم به این موضوع باشیم. من وارد مصداق نمی‌شوم اما دوستان تقید به این موضوع را دارند. قطعا در این زمینه با برخی تخلفات برخورد کردند که نیازی هم به علنی کردن آن نیست.

انتخاب مدیران ارشاد با انداختن سکه شیر یا خط انجام نشده

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی‌بر اینکه در این دوره به نسبت دوره‌های قبل نگاه سهل‌گیرانه بیشتری نسبت‌به انتخاب برخی مدیران و عملکردها وجود دارد و در زمینه حواشی نیز حساسیت‌ها کمتر است، توضیح داد: وقتی آقای انتظامی در دوره قبل وزارت من وارد سازمان سینمایی شدند خیلی‌ها فکر نمی‌کردند که می‌تواند در این حوزه کار کند. اما دیدیم که توانست در این زمینه مدیریت مطلوبی داشته باشد. در این دوره هم من چنین رویکردی دارم و چون نمی‌خواهم به‌صورت مصداقی وارد ماجرای مدیریت باشم باید به این نکته اشاره کنم که انتخاب مدیران وزارت ارشاد به صورت انداختن سکه شیر یا خط یا بررسی گزینه‌های اول در همان ابتدا نبوده است. من معتقدم باید در این زمینه کمی بیشتر صبر کرد و بعد نتیجه کار مدیران را دید. به نظرم دوستانی که انتخاب شده‌اند مبتنی بر تغییر بافت و جوان‌گرایی بوده که بتوانند به عنوان یک صاحب‌نظر در این عرصه معرفی شوند. تغییرات فناورانه که پدید آمده ما را به‌سمتی برده که به سراغ نیروهای جدیدتری برویم که بتوانند با نسل جوان‌تر ارتباط بگیرند. بله من ابتدا دوست نداشتم به وزارت ارشاد بیایم اما وقتی مسوولیت را قبول می‌کنم باید کار را به تمام معنا جدی بگیرم. قطعا در این زمینه هم نمی‌خواهم بگویم که اشتباهی نبوده است.

صالحی درباره ماجرای ممنوع‌الکاری هنرمندان و اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه بیان کرد: برخی اتفاقات افتاد که تابع زمان بود و برخی مجموعه‌ها تصمیم گرفتند پاره‌ای از ممنوعیت‌ها صورت بگیرد. تا این مرحله مشکل بسیاری از هنرمندان مرتفع شده که من تلاش می‌کنم اسامی افراد را به‌دلیل افزایش حساسیت‌ها نبرم اما خوشبختانه با تعاملی که در نهادهای امنیتی و قضایی انجام دادیم تلاش‌های خوبی صورت گرفته که مشکل بسیاری از هنرمندان حل شود. این طبیعی است که در این زمینه پرسش‌های زیادی مطرح است و این موضوع یکی از مهم‌ترین مساله‌هایی است که بنده به عنوان مسوول حوزه مربوطه موظف با پاسخگویی هستم اما باید بگویم که ۵۰درصد مشکل بسیاری از هنرمندان ممنوع‌الکار مرتفع شده است. به‌طور کلی برداشت ما این است که جریان وفاق اجتماعی باید به‌سمتی برود که براساس چنین رویکردی مشکلات هم حل شود. خوشبختانه در این زمینه جلساتی هم با نهادهای امنیتی و قضایی برگزار شد و فکر می‌کنم نتایج مطلوبی هم به همراه داشته باشد. شما بدانید تلاش ما به‌سمتی است که موثرترین کارها را داشته باشیم. رییس شورای هنر در بخش دیگری از این نشست خبری درباره حضور برخی مجموعه‌های فرهنگی – هنری در مواجهه با ممیزی و نحوه واکنش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مواجهه با این نهادها گفت: تلاش ما انجام گفت‌وگو است. این مهم‌ترین تلاش ما در مواجهه با مجموعه‌های دیگری است که باید آن را به نتیجه برسانیم. اینها حوزه‌هایی است که می‌تواند براساس گفت‌وگو اثربخش باشد. ما باید بتوانیم یک زیست‌بوم فرهنگی با مجموعه‌های فرهنگی دیگر برقرار کنیم و در این زمینه تفاهم داشته باشیم. اینها مهم‌ترین رویکردها در حوزه‌های فرهنگی، امنیتی و انتظامی است که باید به هم نزدیک شوند. البته در مواردی که به نتیجه نرسیم برداشت من این است که هرکسی در حوزه شرح وظایف خود عاملیت پیدا می‌کند و این موضوعی است که باید دنبال شود.

سایت خوان