26 - 10 - 2019
کاهش ۲۰ درصدی صادرات زعفران
ایسنا- پیشبینی افزایش تولید زعفران در سال جاری در حالی است که اکنون با کاهش میزان صادرات این محصول مواجه هستیم. در همین خصوص رییس شورای ملی زعفران از کاهش ۲۰ درصدی صادرات زعفران خبر داد و گفت: بیش از ۸۵ درصد زعفران تولیدی در کشور، صادر شده و تنها ۱۵ درصد از میزان تولیدی زعفران برای مصرف داخل استفاده میشود. محسن احتشام با بیان اینکه در این زمان میزان برداشت زعفران غیرقابل پیشبینی است و بستگی به شرایط آبوهوایی دارد، گفت: امسال پیشبینی میشود حدود ۵۰۰ تن تولید زعفران در داخل را داشته باشیم.
احتشام درباره قیمت زعفران افزود: قیمت زعفران باید در سطحی باشد که کشاورز سهم عادلانه از درسترنج خود دریافت کند و ما باید اقدامی انجام دهیم که درآمد حاصل از صادرات این محصول به مناطق زعفرانخیز کشور برگردد. وی ادامه داد: قیمت زعفران بستگی به کیفیت آن دارد، بنابراین برای هر یک کیلوگرم زعفران مرغوبی که از کشاورز خریداری میشود، باید حداقل قیمت ۱۰ میلیون تومان در نظر گرفته شود.احتشام با بیان اینکه باید انگیزه صادرکنندگان را برای بازارسازی، برندسازی و توسعه بازار زعفران افزایش دهیم، تصریح کرد: رقم دقیقی درباره میزان سرانه مصرف زعفران در کشور نداریم اما به طور معمول بیش از ۵۰ تن مصرف داخل این محصول است، درحالی که اگر مصرف سرانه این محصول را به ازای هر نفر یک گرم درنظر بگیریم، باید سرانه مصرف ۸۵ تن بشود که اینگونه نیست.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد