کلید توسعه پایدار در صنعت ساختمان

جهانصنعت– سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: افزایش کیفیت بتن آماده یکی از الزامات اصلی برای توسعه پایدار در صنعت ساختمان است و نیازمند همکاری فرابخشی است.
امین مقومی با اشاره به لزوم ارتقای کیفیت بتن آماده و تقویت همکاریهای کارشناسی میان سازمانهای مسوول، بر نقش موثر سازمان نظام مهندسی در هدایت صنعت ساختمان بهسوی توسعه پایدار تاکید کرد.
سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با تاکید بر اینکه مساله مسکن فقط در حیطه وظایف وزارت راهوشهرسازی خلاصه نمیشود، گفت: مدیریت و ساماندهی بازار مسکن، مسوولیتی فراتر از این وزارتخانه است و نیازمند همافزایی فرابخشی است. امروزه عمده ساختمانهای کشور با سازه بتنی احداث میشوند و از این رو، توجه به کیفیت تولید بتن آماده از الزامات مقاومسازی و استحکام بنا در حوزه ساختوساز است. او تقویت کار کارشناسی و موضوع وفاق را از رویکردهای اصلی دولت عنوان کرد و ادامهداد: در بخش مهندسی ساختمان، این مباحث دوچندان اهمیت دارد و با تکیه بر تخصصگرایی میتوان مسیر بهبود کیفیت ساختوسازها و حفظ حقوق بهرهبرداران را هموار کرد. سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان، با بیان اینکه حوزه ساختوساز از بخشهای متنوعی تشکیل شده که هر یک نیازمند توجه و سیاستگذاری خاص خود است، گفت: اگر امروز تولیدکنندگان بتن با مشکلاتی مواجهند، این موارد در شورای عالی مسکن قابل طرح و پیگیری از دستگاههای مسوول خواهد بود. او گفت: تشکیل کارگروههای تخصصی برای آسیبشناسی و ارائه راهکارهای علمی در حوزه بتن میتواند گامی موثر در جهت حل چالشهای موجود باشد چراکه گاه ضوابط و مقررات موجود، مانع توسعه تولید در این صنعت شدهاند و نیازمند بازنگری یا اصلاح هستند.
مقومی با اشاره به اقدامات انجامشده در استان قم بهعنوان نمونه در حوزه بتن آماده گفت: از اوایل دهه۹۰ با محوریت شورای فنی استان، روند منسجمی در حوزه بتن آماده آغاز شد و سازمان نظام مهندسی ساختمان با همکاری سازمان استاندارد، نقش پررنگی در این مسیر ایفا کرده است.
بهگفته او، نتایج ارزیابیها و پایشهای کیفی بهصورت ماهانه در پایگاه اطلاعرسانی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم منعکس میشود تا ضمن شفافسازی، بستر لازم برای رقابت سالم، رتبهبندی تولیدکنندگان و در نهایت، ارتقای کیفیت بتن فراهم شود و در همین چارچوب، از واحدهای تولیدی موفق نیز تقدیر به عمل میآید.
مقومی افزود: اگر کیفیت بتن آماده بهگونهای باشد که استانداردهای لازم را برای استفاده در پروژههای ساختمانی تامین کند، مهندسان ناظر نیز با اطمینان بیشتر و دغدغه کمتری وظایف نظارتی خود را دنبال میکنند که این امر در نهایت به افزایش سطح ایمنی و کاهش خسارات منجر خواهد شد.