چالشهای «پرستاری» در ایران؛ از ترک کار تا اضافهکاری اجباری

جهان صنعت– شرایط شغلی و معیشتی پرستاران کشورمان بهگونهای است که مجبورند تن به اضافهکاریهای اجباری بدهند و هر کدام به اندازه چند پرستار خدمت کنند.
مهمترین مشکل و چالش حرفه پرستاری در ایران، کمبود نیروی انسانی است که باعث شده پرستاران تن به اضافهکاریهای اجباری بدهند و یک پرستار به جای سه تا چهار پرستار خدمت کند.
احمد نجاتیان، رییس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به کمبود ۱۰۰هزار نیروی پرستاری در کشور گفت: این میزان کمبود با توجه به استانداردهای ملی است و اگر بخواهیم خودمان را با کشورهای منطقه مقایسه کنیم حداقل ۱۵۰ تا ۲۰۰هزار کمبود نیروی پرستاری داریم.
وی با اعلام اینکه هر سال ۵هزار پرستار از این حرفه خارج میشوند؛ افزود: هر سال شاهد بازنشستگی ۳۵۰۰پرستار و ترک کار ۱۵۰۰نیروی پرستاری هستیم.
با این اوصاف میتوان اینگونه نتیجهگیری کرد که مجوزهای استخدامی وزارت بهداشت که هر چند سال یکبار صادر میشود، هیچ مشکلی از کمبود پرستار حل نمیکند. به طور مثال برای آزمون استخدامی که قرار است در وزارت بهداشت برگزار شود ۱۲هزار سهمیه نیروی پرستاری در نظر گرفته شده است در حالی که همواره شاهد توسعه و ساخت بیمارستانهای جدید هستیم و این مراکز نیازمند جذب نیروی پرستاری هستند.
رییس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به مشکلات معیشتی نیروهای پرستاری که باعث میشود تن به اضافهکاریهای اجباری بدهند، گفت: یک پرستار ایرانی میتواند با مهاجرت به آلمان، ماهانه ۴۰۰۰یورو دستمزد بگیرد در حالی که در کشور خودمان، معیشت پرستاران با یک شیفت کاری تامین نمیشود و در نتیجه به طور میانگین هر پرستار ماهانه ۸۰ساعت اضافهکاری اجباری را متحمل میشود تا بتواند هزینههای زندگی را تامین کند.
نجاتیان دریافت مالیات پلکانی از دریافتی پرستاران را ناعادلانه دانست و افزود: انتظار میرود معیشت نیروهای پرستاری بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
منبع: مهر