پرسش از خالی ماندن صندلی‌های رشته پزشکی

کدخبر: 543850

یکم– رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفته است: «تقاضا برای تحصیل در رشته‌های زنان، اطفال، داخلی، جراحی عمومی، بیهوشی و طب اورژانس در حالی کاهش یافته که این رشته‌ها‌ از رشته‌های مادر به حساب می‌آیند. اگر این رشته‌ها با تنگنا روبه‌رو شوند مجموعه پزشکی با مشکل مواجه می‌شود. اگرچه کاهش تقاضا برای دانشگاه تهران در مقایسه با دیگر دانشگاه‌ها کمتر است اما به هر حال در برخی رشته‌ها برای ما هم تقاضا وجود ندارد.»

خب این مقام دانشگاه علوم پزشکی دلیل کاهش تقاضا را توضیح داده است؟ وی به نکاتی اشاره کرده اما به نظر می‌رسد به مهم‌ترین دلایل کاهش تقاضا برای تحصیل اشاره نشده است.

دوم– نظر کارشناسی درباره روند کاهنده تقاضا برای تحصیل در این رشته‌ها و به طور کلی پزشکی چیست؟ واقعیت این است که در سال‌های نخست پس از پیروزی انقلاب اسلامی و کمبود پزشک طرحی داده شد که پزشکان پس از سال‌های سخت تحصیل باید سال‌هایی را در روستاها و مناطق

دور افتاده به عنوان طرح بگذرانند. حالا پس از این همه مدت این طرح با قدرت اجرایی می‌شود. کار در این مناطق سخت‌تر شده و میل به تحصیل را کاهش داده است.

سوم– این تنها دلیل است؟ نه. پزشکان تنها دانش‌آموختگانی هستند که برای فعالیتشان قیمت دستوری از سوی دولت و نیز از سوی نهاد صنفی‌شان اعمال می‌شود. روند کاهنده رشد جمعیت و نیز افزایش دانش‌آموختگان پزشکی و نیز تراکم بسیار بالا در پایتخت و شهرهای بزرگ که شهروندان تا اندازه‌ای می‌توانند هزینه درمان را بدهند و نیز دخالت‌های دولت بر کار برخی رشته‌ها راه را برای عبور از ورود به این رشته دشوار کرده است.

وب گردی