15 - 12 - 2022
پاییز، زمانی برای شیوع وبا
مسوول واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت خوزستان گفت که هرچند هیچ موردی از وبا در استان دیده نشده ولی با این وجود باید بهداشت مواد غذایی و آب رعایت شود.
مهران معلم در گفتوگو با ایسنا ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: بیماریهای رودهای واگیر در طول سال در دو دوره زمانی بهار و پاییز افزایش مییابند. عامل بیماریهایی مانند وبا برای اینکه خود را نشان دهند به دما، رطوبت و محیط مناسب احتیاج دارند. بهترین دما برای رشد این باکتریها ۱۶ تا ۳۷ درجه سانتیگراد است که در پاییز و بهار فراهم میشود.
وی افزود: در تابستان به دلیل دمای زیاد هوا این باکتری قدرت رشد ندارد و خطر آن حس نمیشود و در زمستان نیز دما تقریبا کمتر از ۱۶ درجه است و بیماری بین افراد منتقل نمیشود بنابراین مهمترین پیک این بیماری در پاییز رخ میدهد که در این بازه زمانی تعداد موارد شبه وبا نیز بیشتر است. معلم با بیان اینکه راه انتقال بیماری وبا دهانی و مدفوعی است، تصریح کرد: این بیماری به دلیل راه انتقال آسان در زمانی کوتاه شیوع زیادی مییابد. کلر به راحتی میتواند این باکتری را از بین ببرد. کلر در دیگر فصول سال در حد ۵/۰ تا ۸/۰ پیپیام در آب آشامیدنی ریخته میشود اما برای مبارزه با این باکتری در پیک زمانی اواسط مهر تا اواخر آذر مقدار کلر به ۸/۰ تا یک پیپیام افزایش خواهد یافت.
مسوول بهداشت محیط مرکز بهداشت خوزستان گفت: کارشناسان بهداشت محیط با حضور در مراکز آب و فاضلاب از آب نمونهبرداری کرده و آزمایش کلرسنجی و باکتریولوژیکی را انجام میدهند. مقدار کلر باقیمانده در آب نیز بسیار مهم است و نباید هیچگاه به صفر برسد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد