17 - 04 - 2020
هر ساعت یک یزدی دیابتی میشود
مدیر مرکز تحقیقاتی درمانی دیابت یزد در خصوص وضعیت مبتلایان این استان گفت: هر ساعت در یزد یک نفر به بیماری دیابت دچار میشود و در هر روز بین ۲۵ تا ۲۷ نفر به آمار دیابتیهای استان اضافه میشود.
سیدمحمدرضا آقایی اظهار کرد: طبق آماری که در دنیا ارائه شده، هر هشت ثانیه یک نفر جان خود را بر اثر ابتلا به بیماری دیابت از دست میدهد.
او با اشاره به اینکه متاسفانه نیمی از مردم استان یزد درگیر بیماری دیابت هستند عنوان کرد: در استان یزد ۱۰۰ هزار نفر بیمار دیابتی و ۱۰۰ هزار نفر در معرض خطر هستند که اگر بدون پیشگیری به مسیر خود ادامه دهند، طی ۱۰ یا ۱۵ سال آینده، آنها نیز به آمار دیابتیهای استان اضافه میشوند و زمانی که خانوادههای آنها را نیز به آمار اضافه کنیم میبینیم که ۶۰۰ هزار نفر در یزد در معرض خطر دیابت یا دارای بیماری دیابت هستند.
مدیر مرکز تحقیقاتی درمانی دیابت یزد با بیان اینکه در هر ۳۰ ثانیه در جهان، عضوی از بدن یک فرد به خاطر دیابت از دست میرود ادامه داد:در استان یزد ۱۵ درصد از افراد دیابتی دچار زخم پا و ۱۵ درصد هم قطع عضو داشتهاند.
این کارشناس مسائل آموزش سلامت در استان یزد تصریح کرد:۵۰ درصد مرگ و میر در استان یزد به خاطر دیابت یا قلب و عروق است.
آقایی خاطرنشان کرد: با توجه به همین مسائلی که در یزد وجود دارد، در سال ۱۳۷۶مرکز تحقیقاتی درمانی دیابت استان راهاندازی شد و چهار وظیفه عمده پژوهش، آموزش، پیشگیری و درمان را در این مرکز انجام میدهیم.
پیش از این نیز مدیر گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفته: استان یزد یکی از استانهای پیشرو در مصرف مواد قندی است.
یوسف نقیایی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه یکی از جنبههای تغذیه سالم، رعایت الگوهای مصرف غذای سالم است، اظهار کرد: در بین الگوهای غذایی، الگوی تهیه مصرف مواد قندی، نمک، روغن، میوه و سبزیجات مورد توجه بیشتری قرار میگیرد.او مقدار توصیه شده مصرف روزانه مواد قندی برای پیشگیری از دیابت را کمتر از ۲۵ گرم عنوان و تصریح کرد: این درحالی است که سرانه مصرف مواد قندی در استان بیش از سه برابر مقدار توصیه شده است. به حداقل رساندن مواد غذایی حاوی قندهای ساده و حذف یا کاهش مصرف شیرینیها از جمله راهکارهای توصیه شده برای مقابله با بیماری دیابت است.
نقیایی با اشاره به بالا بودن میزان روغن مصرفی در استان، گفت: مردم یزد ۵/۱ برابر بیشتر از میزان روغن توصیه شده در روز مصرف میکنند که به عبارت دیگر هر فرد برای تامین انرژی لازم باید روزانه ۳۰ گرم روغن دریافت کند. این در حالی است که هر فرد یزدی روزانه ۴۵ گرم روغن مصرف میکند. با توجه به اینکه هر نوع روغن حاوی انرژی زیادی است مصرف زیاد آنها میتواند منجر به اضافه وزن و چاقی شود.
مدیر گروه تغذیه معاونت بهداشتی با اشاره به شیوع چاقی و اضافه وزن در میان مردم یزد، خاطرنشان کرد: به حداقل رساندن مصرف غذاهای سرخ شده، جایگزینی روشهای طبخ به جای سرخ کردن و کاهش مصرف غذاهای فرآوری شده از جمله راهکارهای توصیه شده برای کاهش چاقی است.
او در ادامه با بیان اینکه استان یزد در گروه ۱۰ استان برتر در زمینه شیوع بیماری فشارخون است، تصریح کرد: دریافت زیاد سدیم یا نمک یکی از موارد تغذیهای است که در بروز فشار خون بالا نقش دارد.
نقیایی میزان نمک دریافتی در استان را ۵/۱ تا دو برابر میزان توصیه شده اعلام کرد و گفت: میزان نمک توصیه شده در روز پنج تا هفت گرم و میزان سدیم توصیه شده نیز دو تا هفت گرم است.
او با بیان اینکه کاهش دریافت نمک و کمتر اضافه کردن این ماده به غذاها میتواند بخش قابل توجهی از نمک مازاد دریافتی را اصلاح کند، بیان کرد: استفاده از انواع نانهای کم نمک، پنیر کم نمک و کاهش غذاهای پر نمکی نظیر خیارشور بهترین راهکار برای اصلاح این الگوی تغذیهای است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد