وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مطرح کرد:

نگاه حمایتی دولت به اقامتگاه‌های بومگردی

گروه فرهنگ و گردشگری
کدخبر: 545412
وزیر میراث‌فرهنگی با تأکید بر حمایت دولت از اقامتگاه‌های بومگردی، بر نقش این اقامتگاه‌ها در زنده نگه‌داشتن فرهنگ محلی و توسعه پایدار گردشگری تأکید کرد.
نگاه حمایتی دولت به اقامتگاه‌های بومگردی

جهان صنعت– سیدرضا صالحی‌امیری در نشست با روسای تشکل‌های بومگردی کشور که در سالن فجر وزارت میراث‌فرهنگی برگزار شد، با تاکید بر نقش بی‌بدیل این اقامتگاه‌ها در مردمی‌سازی صنعت گردشگری اظهار کرد: بومگردی یک جسم دارد و یک روح؛ جسم آن ارائه خدمات اقامتی است اما روح آن در زنده نگه‌داشتن آیین‌ها، زبان‌ها، خوراک‌ها و پوشاک‌های محلی جلوه‌گر است. تمایز بومگردی با هتل‌ها دقیقا در همین پیوند با فرهنگ نهفته است.

وزیر میراث‌فرهنگی با بیان اینکه دولت رویکرد حمایتی خود را از اقامتگاه‌های بومگردی به ‌طور کامل تثبیت کرده است، افزود: توسعه گردشگری از دل روستا آغاز می‌شود. برگزاری جشنواره‌های خوراک، لباس محلی، آیین‌های بومی و رویدادهای فرهنگی محلی، موجب فعال‌سازی بومگردی‌ها و بازگشت رونق به روستاها می‌شود. اشتغال اگر از روستا زاده شود، پایدار و اصیل خواهد بود و باعث حفاظت و مامایی روستاها می‌شود.

او ادامه داد: احیای بومگردی‌ها نه‌تنها موجب افزایش پویایی صنعت گردشگری می‌شود بلکه پدیده مهاجرت معکوس را نیز رقم می‌زند. این یک اتفاق بی‌نظیر است که می‌تواند به احیای زندگی در روستاها بینجامد. از نگاه ما بومگردی نه وسیله بلکه یک هدف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است.

سیاست وزارتخانه برای برخورد با غیرمجازها

صالحی‌امیری با اشاره به ضرورت قانونمند شدن فعالیت اقامتگاه‌های بومی تصریح کرد: در کنار حمایت قاطع از بومگردی‌ها، با فعالیت‌های غیرمجاز نیز باید مقابله شود.

او افزود: برخورد با مراکز غیرمجاز در راستای صیانت از اعتبار حرفه‌ای و حیثیت فعالان مجاز این حوزه است.

انرژی خورشیدی در بومگردی‌ها

وزیر میراث‌فرهنگی همچنین از استقبال دولت نسبت‌به استفاده از پنل‌های خورشیدی در اقامتگاه‌های بومی خبر داد و گفت: پیشنهاد استفاده از انرژی‌های پاک در بومگردی‌ها مورد حمایت رییس‌جمهور قرار گرفته و واردات پنل‌های خورشیدی آغاز شده است. در برخی استان‌ها اجرای این طرح شروع شده است. دولت ۲میلیارد دلار تسهیلات برای تحقق این هدف در نظر گرفته است.

بومگردی‌ها نه ابزار بلکه هدف راهبردی توسعه گردشگری

صالحی‌امیری با تاکید بر اینکه بومگردی‌ها در مرکز نگاه راهبردی دولت چهاردهم قرار دارند، گفت: سیاست ما شفاف و قاطع است. هیچ‌کس حق مداخله در سیاستگذاری بومگردی‌ها را ندارد. بومگردی‌ها صرفا براساس سیاست‌های وزارت میراث‌فرهنگی و اساسنامه مصوب فعالیت می‌کنند. ما در حال گذار از تصدی‌گری به نظارت هستیم، این همان مردمی‌سازی بوده که دولت به‌دنبال آن است.

او ادامه داد: بومگردی‌ها نماد این گذار هستند؛ مردمی، خودجوش، ریشه‌دار در فرهنگ و متصل به اقتصاد پایدار. از همین‌رو در دولت چهاردهم، بومگردی‌ها پرچم‌داران مردمی‌سازی و تحقق توسعه درون‌زا محسوب می‌شوند.

هم‌افزایی مدیران وزارتخانه با تشکل‌های بومگردی

در این نشست انوشیروان محسنی‌بندپی معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، روزبه کردونی مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی، ولی تیموری مشاور وزیر و مدیرکل آموزش گردشگری و یاور عبیری رییس انجمن حرفه‌ای بومگردی‌های کشور به تبیین برنامه‌های وزارتخانه در حمایت از بومگردی‌ها پرداختند.

تعدادی از روسای تشکل‌های بومگردی استان‌ها، نظرات، پیشنهادها و دغدغه‌های خود را درباره وضعیت بومگردی‌ها ارائه کردند.

در پایان این نشست وزیر میراث‌فرهنگی با اشاره به اهمیت ویژه مسائل مالیاتی و تسهیلاتی اقامتگاه‌های بومگردی، معاونت گردشگری را مامور پیگیری فوری و ویژه این مطالبات کرده و بر ضرورت تسریع در رفع موانع قانونی، بانکی و مالیاتی بومگردی‌ها تاکید کرد.

وب گردی