نشست ماهانه خانه موسیقی برگزار شد

گروه فرهنگ و گردشگری
کدخبر: 546520
مدیرعامل خانه موسیقی ایران، به مشکلات ناشی از جنگ اخیر و ضرورت همدلی در بین اعضای فرهنگ و هنر اشاره کرد و نسبت به تأثیرات منفی مالیات بر آموزشگاه‌های هنری ابراز نگرانی کرد.
نشست ماهانه خانه موسیقی برگزار شد

جهان‌صنعت– در نشست ماهانه خانه موسیقی که عصر روز یکشنبه ۲۹تیر در این خانه برگزار شد حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی ایران درباره جنگ ۱۲‌روزه عنوان کرد: امیدوارم که هیچ‌یک از شما در این جنگ دچار آسیب مادی و معنوی نشده باشید. حوادث سنگینی را طی این ۱۲روز و روزهای بعد، پشت سر گذاشتیم که تجربه عجیب و غریبی بود؛ حتی ابعادی از آن برای ما و نسل پیش از ما که دوران جنگ هشت‌ساله را دیده بودیم، سهمگین‌تر بود. در هر صورت این جنگ ثمراتی نیز داشت و یکی از آنها همدلی، همگرایی و همنوایی بود که به نظرم این بخش آن بسیار جذاب بود و بعد از چند دستگی و فضای دو قطبی عجیب و غریبی که طی سال‌های اخیر در کشور رخ داده بود به آن نیاز داشتیم.

او بیان کرد: خوشبختانه این فضا بخش بسیار زیادی از آن را ترمیم کرد و همدلی مطلوبی میان همه ما اتفاق افتاد و همگی یک بار دیگر متوجه شدیم که تا چه اندازه تنها هستیم و خواسته و ناخواسته تا چه اندازه به یکدیگر نیاز داریم. نوربخش همچنین گفت: آنچه مهم است ماندگاری وطن‌مان ایران، تاریخ و تمدن‌مان است که با عشق آن نفس می‌کشیم و زندگی می‌کنیم و این موضوع در این دوران بیش از پیش یادآوری شد. امیدوارم که بتوانیم از این فضا حراست کرده و آن را نگه داریم. همه ما وظیفه داریم تا این حس را امتداد داده تا از آن بهره‌ها گرفته و به ثمراتی ماندگار منجر شود. مدیرعامل خانه موسیقی ایران با بیان اینکه متاسفانه برخی اعضای خانواده فرهنگ و هنر طی این مدت دچار صدمات و آسیب‌هایی شده‌اند، اظهار کرد: سعی‌مان بر این بود تا در کنار دوستان صندوق اعتباری هنر جویای حال این دوستان باشیم و صندوق نیز در راستای جبران خسارات مالی تلاش‌هایی انجام داده است. او همچنین بیان کرد: طی این روزها، آثاری در زمینه موسیقی تهیه و تولید شد و از آن جمله می‌توان به آثار محسن چاوشی و هوشنگ کامکار اشاره کرد. در صورتی که آثار دیگری در این ایام تهیه شده ما را بی‌خبر نگذارید چراکه این آثار تحت حمایت صندوق اعتباری هنر قرار خواهند گرفت. نوربخش در بخشی از سخنانش یادآور شد: نکته بعد اینکه چهارسال رو به اتمام است و پاییز امسال انتخابات خانه موسیقی برگزار خواهد شد و خواهشمندم دوستان و عزیزانی که اعلام آمادگی می‌کنند و کسانی که طرح و ایده دارند خانه را تنها نگذارند و انتظارمان هم‌گرایی بیشتر است و هرچقدر خانه موسیقی قوام بیشتری داشته باشد و مشارکت در انتخابات با توجه به بیش از شانزده هزار عضو به‌عنوان پرتعدادترین صنف هنری، بیشتر باشد به‌نظرم در استحکام خانه موثرتر و پیام بیرونی آن محکم‌تر و مهم‌تر خواهد بود و هرچقدر همدلی و همگرایی بیشتر باشد، امور مربوطه بهتر پیش خواهد رفت. او همچنین ضمن تبریک بابت انتصاب بابک رضایی به عنوان مدیرکل دفتر موسیقی، عنوان کرد: بابک رضایی پس از انتصاب اینجا تشریف آوردند، صحبت‌هایی با یکدیگر داشتیم و امیدواریم که با یکدیگر همکاری و همیاری مطلوبی داشته باشیم و برای‌شان آرزوی موفقیت می‌کنم. همچنین به هیات امنای جدید انجمن موسیقی نیز تبریک می‌گویم.

نوربخش درباره موضوع اعمال مالیات بر آموزشگاه‌های هنری گفت: متاسفانه این مساله آزاردهنده شده است. اگرچه در فرآیند کلی کشور، مسوولان اقتصادی کشور و دولت ناگزیر هستند که مالیات‌ها جدی‌تر گرفته شود تا کشور با مالیات اداره شود اما در حوزه فرهنگ و هنر همواره نگاه همه دولت‌ها رویکردی حمایتی بوده است و هیچ‌گاه دولت‌ها تاکنون انتظار نداشته‌اند این حوزه مالیات بپردازد چراکه اساسا فرهنگ و هنر حوزه اقتصادی نیست، هرچند که امیدواریم این فضا به اندازه‌ای پررونق شود که اقتصادی شود و مالیات هم پرداخته شود. او توضیح داد: واقعیت کنونی این است که ما در حوزه موسیقی سه نوع فعالیت و کسب درآمد داریم؛ یک بخش از فعالیت‌ها در حوزه اجرای موسیقی، کنسرت و کارهای صحنه‌ای است. بخش دیگر معطوف به تولید و انتشار آثار است و بخش سوم نیز در حوزه آموزش است. متجاوز از ۱۶هزار عضو داریم که با اطمینان می‌گویم که۸۰درصد از این تعداد در بخش آموزش فعال هستند چراکه در حوزه اجرا و تولید فعالیت چندانی وجود ندارد. در صورتی که قانون کپی‌رایت در کشورمان حاکم بود طبیعتا شرایط دیگری حکمفرما بود اما در شرایط وانفسای فعلی به هیچ عنوان تولید درآمدی ندارد و به محض اینکه اثری منتشر شود در فضای مجازی چوب حراج به آن زده می‌شود و به‌صورت رایگان منتشر می‌شود.

مدیرعامل خانه موسیقی یادآور شد: اکثر هنرمندان به‌منظور کسب درآمد در حوزه آموزش فعال هستند و اگر دولت گریبان آموزشگاه‌داران را بگیرد، ظلم است. بارها و در دولت‌های مختلف در این مورد با وزرای محترم اقتصاد با حمایت وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیگیری‌هایی صورت گرفته و همچنان در حال پیگیری هستیم و امیدواریم که به نتیجه برسیم به این دلیل که آموزشگاه‌های موسیقی ما به شدت گله‌مند هستند و اوضاع نامطلوبی دارند و شرایط‌شان رو به وخامت است و بسیاری از آنها با وجود اجاره مکان و… مجبور به تعطیلی آموزشگاه‌شان هستند. به‌نظرم ادامه فعالیت آموزشگاه موسیقی اقتصادی نیست و اگر مالیات هم به آن اضافه شود اوضاع اسفناکی خواهیم داشت. ما نسبت‌به نگرانی آموزشگاه‌داران و مدرسان محترم آگاه و این مساله را به جد در حال پیگیری هستیم و امیدواریم که مسوولان نیز این مساله را جدی بگیرند و در ارتباط با این مساله فکری کنند چراکه در صورتی این حوزه مهم فرهنگی کشور تعطیل شود دود آن به چشم همه جامعه خواهد رفت.

وب گردی