نبرد بر سر قیمت گندم

گروه بازرگانی و کشاورزی
کدخبر: 543599
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، از تاخیر در اعلام نرخ خرید تضمینی گندم انتقاد کرده و خواستار تسریع در روند قیمت‌گذاری برای حمایت از کشاورزان شد.
نبرد بر سر قیمت گندم

جهان‌صنعت‌- محمد سبزی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، با انتقاد از تاخیر در اعلام نرخ خرید تضمینی گندم، خواستار تسریع در روند قیمت‌گذاری برای حمایت از کشاورزان شد.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی، با اشاره به قانون مصوب مجلس درباره خرید تضمینی محصولات کشاورزی، تاکید کرد: براساس قانون، قیمت‌گذاری گندم باید توسط شورایی متشکل از ۹عضو انجام شود. این شورا شامل سه نماینده از بخش خصوصی، سه نماینده از کشاورزان و سه نماینده از دولت است که همگی دارای حق رای هستند. همچنین دو عضو از کمیسیون کشاورزی مجلس نیز به‌عنوان ناظر در این شورا حضور دارند.

وی با انتقاد از روند کنونی قیمت‌گذاری گندم اظهار داشت: طی یک تا دو سال گذشته با وجود تصویب قانون مربوطه، اعلام نرخ خرید تضمینی با تاخیر صورت گرفته است. به گفته سبزی، اختلاف‌نظرهای موجود میان نمایندگان دولت و کشاورزان درباره قیمت نهایی، علت اصلی این تاخیرهاست که فرآیند تصمیم‌گیری را طولانی می‌کند. سبزی با تاکید بر ضرورت اطلاع‌رسانی به‌موقع به کشاورزان افزود: تاخیر در اعلام نرخ خرید تضمینی، آسیب جدی به کشاورزان وارد می‌کند. کشاورزان برای برنامه‌ریزی صحیح کشت پاییزه نیاز دارند تا پیش از شروع فصل، از قیمت‌ها مطلع باشند. نبود این اطلاعات، موجب سردرگمی و ریسک‌پذیری بالا در فعالیت‌های کشاورزی می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امسال در کمیسیون کشاورزی تلاش داریم تا فرآیند قیمت‌گذاری با سرعت بیشتری انجام شود. هدف این است که نرخ خرید تضمینی پیش از آغاز کشت اعلام شود تا کشاورزان بتوانند با اطمینان خاطر وارد مرحله تولید شوند و دچار زیان نشوند.

در همین حین علی‌قلی ایمانی، مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: برداشت گندم دیم در استان‌های سردسیر آغاز شده و تا ۱۵شهریور با برداشت محصولات از کشت‌های آبی این استان‌ها ادامه دارد. وی افزود: تا پیش از تعطیلات ایام محرم، حدود ۴‌میلیون و ۵۰۰‌هزار تن گندم تحویل دولت شد و در این خصوص استان‌های خوزستان و کردستان رتبه‌های اول و دوم را به خود اختصاص داده‌اند. این مسوول صنفی با اشاره به کاهش عملکرد امسال گندم، پیش‌بینی کرد تا پایان فصل برداشت شاهد کاهش ۳۰‌درصدی آن خواهیم بود. مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران اظهار کرد: سال گذشته حدود ۱۲‌میلیون و ۵۰۰‌هزار تن گندم در کشور تولید شد و امسال پیش‌بینی می‌شود این عدد کاهش یافته و حدود ۸‌میلیون و ۵۰۰‌هزار تن گندم در نهایت تحویل دولت شود. وی با بیان اینکه ثبت سفارش گندم برای تامین بازار کشور انجام شده است، گفت: خشکسالی و برخی از عوامل جانبی باعث شده تا تولید گندم امسال نسبت به دو سال گذشته روند کاهشی داشته باشد.

منبع: جهان‌صنعت‌نیوز

وب گردی