24 - 02 - 2024
نان کامل فراگیر میشود
مهدی اسلامپناه رییس سازمان ملی استاندارد ایران با تاکید بر اینکه دیگر نانی تحت عنوان نان سنتی نداریم، گفت: سابق بر این ذائقه مردم دستخوش تجارت قرار گرفته بود بهطوری که ذائقه مردم را به سمت نان روشن برده بودند، اما نان اصولا نباید سفید باشد، بلکه نان باید اجزای کامل سبوس و جوانه را داشته باشد.
به گفته رییس سازمان ملی استاندارد ایران، آرد کامل در تعریف ما استفاده از تمام دانه گندم تا نان سالم را داشته باشیم بهطوری که در انواع نان میزان سبوسگیری باید بین ۲ درصد تا کمتر از ۶ درصد باشد. در حال حاضر در برخی استانها از جمله مرکزی، قم، هرمزگان، خوزستان و غیره این آرد در دسترس نانوایان قرار دارد. البته تاکنون این استاندارد اجباری نشده و امیدواریم در آینده فراگیرتر شود.
وی افزود: با تغییر آیین کار تلاش کردیم تا فرآیند پخت نان اصلاح شود؛ به عبارتی از مزرعه تا سفره که در این مسیر آیین روش کار و حتی تجهیزات و دستگاههای پخت نان هم با محوریت سلامت مردم اصلاح خواهد شد. در این راستا عزم ملی شتاب میگیرد و طیفهای دیگری از محصولات از جمله روغنها و شیرینیها را دربر میگیرد تا یک زندگی با سبک سالم زیستی برای مردم به ارمغان داشته باشد. رییس سازمان ملی استاندارد ایران در پاسخ به همراهی مجلس در اجرای برنامههای این سازمان به ویژه موضوعات سلامتمحور گفت: در موضوع آرد کامل گندم نمایندگان مجلس فعلی به ویژه ریاست کمیسیون اصل ۹۰ توجه زیادی داشتند و آن را به عنوان مطالبه عمومی مطرح میکردند. اعتقاد دارم مردم ما ملت استانداردی هستند و تشخیص شأن همیشه درست بوده انتخاب شأن همه انتخابهای استانداردی بوده و بدون شک برای ایرانی قوی، مجلسی تحولی انتخاب شایستهای خواهند داشت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد