3 - 10 - 2022
ملایر پایتخت انگور ایران
ایران پس از کشورهای ایتالیا، فرانسه، اسپانیا، چین، آمریکا و ترکیه، هفتمین تولیدکننده انگور در جهان است که با تولید سالانه ۳ میلیون تن انگور، ۵/۴ درصد از تولید این محصول در جهان را به خود اختصاص میدهد. استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی، قزوین، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، فارس و همدان از تولیدکنندگان عمده انگور و خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، همدان، فارس و قزوین از تولیدکنندگان شاخص کشمش در کشور هستند. شهرستان ملایر به عنوان یکی از بزرگترین قطبهای تولید انگور است و کشمش ملایر شهرت جهانی دارد.
بر اساس آنچه مسوولان وزارت جهاد کشاورزی اعلام میکنند، ۹۰ درصد انگور و کشمش تولیدی در کشور صادر میشود و تنها ۱۰ درصد در داخل کشور مصرف میشود.
بررسیها نشان میدهد ایران جایگاه سوم صادرات کشمش جهان را دارد و نزدیک به ۲۰۰ هزار تن کشمش در کشور تولید میشود که ۱۴۰هزار تن آن صادر میشود. سهم استان آذربایجان شرقی از صادرات کشمش کشور ۳۵ درصد است در حالی که محصولات انگور سایر استانها به شکل تازهخور، آبغوره و کنسانتره صادر میشود اما بخش اعظم انگور آذربایجان شرقی به صورت کشمش صادر میشود. آمارهای جهانی نشان میدهد در سال ۲۰۲۰ ارزش جهانی صادرات انگور تازه، حدود ۹ میلیارد دلار بوده که ایران با صادراتی به ارزش حدود ۶ میلیون دلار در جایگاه ۳۸ دنیا قرار دارد. این آمارها همچنین نشان میدهد ایران در مدت نامبرده صادرات انگور تازه را نسبت به سال ۲۰۱۹ به میزان ۳/۱ درصد کاهش داده است. انگور یاقوتی، انگور بیدانه (کشمشی)، انگور شانی یا شاهانی (سلطانی)، انگور حسینی (ریش بابا) و انگور عسگری (شیرازی) از انواع انگورهای صادراتی ایران هستند. کنت دوگوبینو سفیر فرانسه در ایران ۱۸۵۰ در یادداشتهای خود مینویسد که در نزدیکی قزوین منطقهای است به نام سیاه دهن که بیش از ۵۰ نوع انگور دارد و محصول این منطقه از انگورهای فرانسه مرغوبتر و شیرینتر است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد