عقب‌ماندگی ۹۰‌درصدی آقای وزیر در تحقق اهداف:

ماهانه باید ۶۲۵‌مگاوات ظرفیت جدید ایجاد می‌شد که نشد

گروه انرژی
کدخبر: 536939
دولت چهاردهم برای تحقق وعده افزودن ۳۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر باید ماهانه حدود ۶۲۵ مگاوات نیروگاه جدید ایجاد کند، اما تاکنون تنها حدود ۹ درصد از این هدف محقق شده است.
ماهانه باید ۶۲۵‌مگاوات ظرفیت جدید ایجاد می‌شد که نشد

جهان صنعت– در حالی در دولت نهم متوسط ماهانه ۵۶مگاوات نیروگاه تجدید‌پذیر ایجاد شده که برای تحقق وعده ایجاد ۳۰‌هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی باید ماهانه ۶۲۵‌هزار مگاوات ظرفیت جدید اضافه می‌شد.

دولت چهاردهم باید ماهانه حدود ۶۲۵‌مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی در حوزه تجدیدپذیرها ایجاد کند تا وعده‌های عباس علی‌آبادی وزیر نیرو محقق شود. آنگونه که سکان‌دار ساختمان نیایش وعده داده در طول فعالیت دولت چهاردهم ۳۰‌هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های تجدید‌پذیر اضافه خواهد شد. آمارهای موجود نشان می‌دهد که کمتر از ۱۰‌درصد هدفگذاری‌های آقای وزیر در این حوزه محقق شده است. مطابق برآورد وزارت نیرو، ایران دارای پتانسیل ۱۲۴‌هزار مگاوات برق از منابع تجدیدپذیر است که ۷۱‌هزار مگاوات آن انرژی خورشیدی و ۴۹‌هزار مگاوات آن مربوط به انرژی بادی است. با وجود توجه به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در قوانین، مقررات و سیاست‌های کشور ۸/‏۱۲‌درصد از برق تولیدی در دنیا از منابع تجدیدپذیر است.

تقاضای برق ۶/‏۱‌برابر می‌شود

براساس آمارهای بین‌المللی تا سال۲۰۵۰ میلادی میزان تقاضای برق ۶/‏۱‌برابر خواهد شد و برق تجدیدپذیر با ۴۳‌درصد، بیشترین سهم تولید برق را خواهد داشت، اگرچه اقتصاد معیوب صنعت برق اصلی‌ترین چالش برای افزایش توان تولید برق از منابع تجدیدپذیر است. دولت در راستای حل این مساله با تصویب اصلاحات آیین‌نامه تسهیل و رفع موانع احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر در تلاش است تا زمینه سرمایه‌گذاری برای تولید ۳۰‌هزار مگاوات تا پایان دولت چهاردهم را میسر کند.

خبری از اصلاح نیست

رییس انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر ایران معتقد است این اقدام نیازمند تغییر رویکرد دولت در روند جذب سرمایه، تسهیل سرمایه‌گذاری در تجدیدپذیرها و استفاده از توان داخل است.

حمیدرضا صالحی رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در این‌باره به بازار می‌گوید: با وجود تمام صحبت‌ها و وعده‌هایی که داده می‌شد، تغییر چندانی در سیاستگذاری‌های مربوط به حوزه تجدیدپذیرها صورت نگرفته و به همین دلیل سرمایه‌گذاران در این حوزه آنگونه که تصور می‌شد، توسعه پیدا نکرد.

آخرین آمار اعلامی حاکی از این است که تجدیدپذیرها هم فاصله زیادی با اهداف تعیین‌شده دارند. بر‌اسا‌س گفته‌های محمدنژاد، معاون سرمایه‌گذاری ساتیا ظرفیت منصوبه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور به حدود ۱۷۰۰‌مگاوات رسیده است. به عبارتی در ۹‌ماه گذشته چیزی در مجموع حدود ۵۰۰‌مگاوات

(به عبارت دیگر ماهانه چیزی حدود ۵۶‌مگاوات) ظرفیت جدید وارد مدار شده است.

آمارها حاکی از این است که تنها حدود ۹‌درصد (۹/‏۸‌درصد) از اهداف تعیین‌شده محقق شده و حدود ۹۱ درصد هدف‌گذاری‌ها عملیاتی نشده است.

منبع: بازار

وب گردی