رییس‌جمهور کمتر از 24ساعت پس از دیدار ایران و تروئیکا به وزارت امور خارجه رفت؛

لزوم تغییر راهبرد دیپلماسی

گروه سیاسی
کدخبر: 547277
رییس‌جمهور در نشستی با وزارت امور خارجه بر لزوم تغییر راهبرد دیپلماسی، افزایش اختیارات مدیران و تقویت روابط با کشورهای همسایه تاکید کرد و سیدعباس عراقچی نیز نقش وزارت خارجه در هماهنگی دیپلماسی و میدان در جنگ ۱۲روزه را تشریح کرد.
لزوم تغییر راهبرد دیپلماسی

جهان‌صنعت- مسعود پزشکیان روز گذشته راهی وزارت امور خارجه شد و در نشستی با حضور وزیر و شماری از معاونان و مدیران این وزارتخانه شرکت کرد؛ نشستی که به‌ویژه به این دلیل حائزاهمیت بود که کمتر از ۲۴ساعت پیش از حضور رییس‌جمهور در محل وزارت امور خارجه، دیپلمات‌های ارشد ایرانی و تروئیکای اروپایی در استانبول با یکدیگر دیدار کرده و درباره برخی از مهم‌ترین موضوعات مرتبط با پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی ازجمله «مکانیسم ماشه» با یکدیگر گفت‌وگو کرده بودند. به هر تفسیر اما رییس‌جمهور که پیش از نیمروز گذشته به وزارت امور خارجه رفت، در بخشی از سخنانش، بر اهمیت تغییر دیدگاه، توجه به کشورهای همسایه و تغییر روایت موجود تاکید کرد. همزمان سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه نیز به تشریح فعالیت این وزارتخانه در جنگ ۱۲روزه پرداخت.

تاکید پزشکیان بر لزوم تغییر راهبردها

مسعود پزشکیان که در بخشی از سخنانش بر لزوم افزایش اختیارات مسوولان در سطوح مختلف تاکید کرد در این رابطه گفت: «ما اختیارات را به وزیران و استانداری‌ها دادیم و باید برخی اشتباهات اصلاح شود؛ چرا یک استاندار نمی‌تواند کاری کند که من انجام می‌دهم؟! اگر چارچوب سیاست‌های ما که همان سیاست کلی و برنامه توسعه است، رعایت شود و به فردی که در میدان است، اختیار بدهیم، کار جلو می‌رود و اگر هم اشتباهی صورت گرفت، باید اصلاح شود. در این‌صورت است که کشور درست می‌شود. استانداران هم باید به فرمانداران اختیار بدهند.» او در ادامه با تاکید بر اهمیت تغییر نگاه و روایت‌سازی خاطرنشان کرد: «دست به دست هم خواهیم داد و باید نگاه‌مان را عوض کنی. اگر قرار باشد با نگاه گذشته تغییر ایجاد شود، تغییر ایجاد شده بود اما باید برای تغییر نگاه به خودمان برگردیم.» رییس‌جمهور در ادامه معاونان وزارت خارجه را خطاب قرار داد و پس از آنکه از آنان خواست آنچه را می‌گویند، به عمل برسانند، تاکید کرد که او نیز از این اقدام‌ها پشتیبانی می‌کند.

پزشکیان همچنین با محکوم کردن جنایات در غزه و رد اتهامات به جمهوری اسلامی گفت: «من تحمل دیدن صحنه‌های واقع ‌شده در غزه را ندارم. اروپا و سازمان‌های حقوق‌بشری کجا هستند؟ اینان که دم از انسانیت می‌زنند، چگونه این عملیات وحشیانه علیه مردم غزه را توجیه می‌کنند؟! چگونه رسانه‌هایی که آن‌سوی مرزند و ایرانی هم هستند و اینطور تحلیل می‌کنند، وقایع غزه و سوریه را نمی‌بینند؟! زندان اوین را زدند و مردم را بی‌گناه کشتند و بعد می‌گویند «معلوم نیست که جمهوری اسلامی زندانیان سیاسی را چه‌کار کرده است»؛ اینان دم از حقوق بشر می‌زنند، اما زندانیان را می‌کشند، از حمله رژیم صهیونیستی دفاع می‌کنند که شرم‌آور است و عده‌ای هم این حرف‌ها را گوش می‌کنند.» او در ادامه خطاب به مدیران وزارت امور خارجه گفت: «ارتباطات‌تان را قوی‌تر و سعی کنید بستر رفت‌وآمدها را گسترش بدهید تا مقابل این تجاوزات صدای بلندی را به گوش دنیا برسانیم.»

رییس‌جمهور در ادامه سخنانش خاطرنشان کرد: «ما در خارج از کشور نیازمند تلاش مضاعف هستیم تا با کشورهای همسایه و اطراف روابط بهتری داشته باشیم و نیازی هم نیست دورتر را زیاد نگاه کنیم و با تقویت ارتباط با اطراف‌مان می‌توانیم کارهای بیشتری انجام دهیم. دانشگاهیان، تجار، فرهنگیان و گردشگران و رفت‌وآمدهای مرزی در این زمینه کمک‌کار خواهند بود.» پزشکیان همچنین بر فراهم کردن زمینه لازم برای تسهیل سفرهای ایرانیان ساکن خارج کشور تاکید کرد و از مدیران خواست در راستای این موضوع با قوه قضاییه و وزارت اطلاعات همکاری کنند.

هماهنگی میدان و دیپلماسی به روایت عراقچی

سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه نیز در بخش دیگری از این نشست به تشریح نقش وزارت امور خارجه در جنگ ۱۲روزه پرداخت و گفت: «مدیران وزارت خارجه ۶صبح روز حمله در ۲۳خردادماه در وزارتخانه حاضر شدند و در این مدت نیز پیوسته در وزارتخانه حضور داشتند و حتی برخی شب‌ها نیز به منزل نرفته و در محل کار باقی ماندند. البته وزارت امور خارجه بخشی از دولت است. دولت در مجموع عملکرد درخشانی داشت. جنگ ۱۲روزه یکی از نمونه‌های هماهنگی بین میدان و دیپلماسی بود، نیروهای مسلح ما قهرمانانه از کشور در مقابل دشمنان از کشور دفاع کردند. در کنار آن سربازان میدان دیپلماسی نیز شبانه‌روز در صحنه بودند.» او خاطرنشان کرد: «آنچه دشمن را به عقب‌نشینی و درخواست بدون پیش‌شرط آتش‌بس وادار کرد هم مقاومت نیروهای مسلح و هم مدیریت فوق‌العاده دولت در اداره و تمشیت امور کشور بود که هیچ خلل، ضعف و کوتاهی پیش نیاید. در ۱۲روز جنگ مجموعه وزارت امور خارجه، اقدامات دیپلماتیک قابل‌توجهی انجام داد. در نتیجه تماس‌های تلفنی، اقدام‌های سفارتخانه‌های ایران در خارج از کشور، بیش از ۱۲۰کشور در دنیا این حملات را علیه ایران محکوم و با ایران ابراز حمایت و همبستگی کردند.»

عراقچی درخصوص موضع‌گیری سازمان‌های بین‌المللی درمورد جنگ ۱۲روزه نیز گفت: «غیر از شورای امنیت سازمان ملل و شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی -که تکلیفشان روشن است- هیچ سازمان و نهاد بین‌المللی نبود که از ایران حمایت نکند. شانگهای، مجموعه عدم تعهد، شورای همکاری خلیج‌فارس، اتحادیه عرب و اتحادیه آفریقا و بسیاری از مقام‌های دنیا به حقانیت مردم ایران اذعان کردند.» وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه «ایران در زمانی مورد حمله قرار گرفت که در حال اجرای دیپلماسی و درگیر اجرای مذاکرات دیپلماتیک بود»، گفت: «همین مساله نشان داد چه کسی اهل دیپلماسی و استفاده از راهای دیپلماتیک برای حل مسائل بین‌المللی است و چه کسانی به‌دنبال زور، قلدری و سلطه‌طلبی. این حقانیت مردم ایران را نشان داد.»

وب گردی