قیمت گوشت قرمز به دلیل تب برفکی گران شد؟

گروه بازرگانی و کشاورزی
کدخبر: 575574
معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که بیماری تب برفکی تحت کنترل است و خروج ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ راس دام از چرخه تولید تأثیر قابل‌توجهی بر قیمت گوشت قرمز ندارد.
قیمت گوشت قرمز به دلیل تب برفکی گران شد؟

جهان صنعت– به گفته  معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان دامپزشکی کشور «بیماری تب برفکی وارد کشور شده و بلافاصله تحت کنترل قرار گرفت و در این فرآیند دامداری‌ها و اتحادیه‌های مرتبط با حوزه دام همکاری خوبی با سازمان دامپزشکی داشتند.  مجموع دام‌هایی که از ابتدای ورود بیماری به کشور تاکنون از چرخه تولید خارج شده بین ۳۰۰۰تا۴۰۰۰راس دام بوده و این تعداد دام دربرابر جمعیت دامی کشور که به ۸‌میلیون‌راس دام سنگین می‌رسد عدد قابل‌توجهی نیست و نمی‌تواند به میزان شیر تولیدی‌ کشور صدمه بزند.  در کنار آن حدود ۱۲‌میلیون تن شیر خام در کشور سالیانه تولید می‌شود.  این میزان تولید به واسطه ۸‌میلیون‌دام سنگین اتفاق می‌افتد و با خروج ۳تا۴‌هزار راس دام از چرخه تولید اتفاق خاصی نمی‌افتد.  این موضوع به‌هیچ‌وجه پذیرفتنی نبوده و مرجع ذی‌صلاح آمار دقیق در مورد دام سازمان دامپزشکی است.»

علیرضا رفیعی‌پور افزود: «ما از زمان بروز و شیوع بیماری تب برفکی ۵۰۷کانون بیماری داشتیم.  این در حالی است که سال قبل هم ۶۰۰تا۷۰۰کانون تب برفکی بومی در کشور داشتیم.  در طول سال‌های قبل به‌طور میانگین هرسال بین ۶۰۰، ۷۰۰یا ۸۰۰کانون تب برفکی در کشور داریم.  امسال تاکنون ۵۰۷کانون داشتیم که هم از سویه جدید و هم از سویه‌های بومی‌ تب برفکی بوده و هیچ تفاوتی در میزان کانون‌ها، بروز و شیوع آن اتفاق نیفتاده که نگران‌کننده باشد.  در کنار آن بعضی تصمیمات قیمتی را ستاد تنظیم بازار گرفته و برای دلایل این گرانی باید به سراغ ستاد تنظیم بازار برویم که اگر قیمت گوشت قرمز وارداتی یا داخلی گران شده به چه دلیل بوده است.  تمام تلاش ما در سازمان دامپزشکی این است که از دامداران و جمعیت دامی کشور حراست شود تا دامداران کشور تنها به تولید فکر کنند و نگران بیماری نباشند و اگر در برخی موارد تلفات داده می‌شود بلافاصله جبران خواهد شد.  وقتی دامی تلف شد دام جایگزین می‌کنیم و با تلف‌شدن چند دام تولید متوقف نخواهد شد. »

منبع: ایلنا

وب گردی