23 - 11 - 2019
غذای مردم شناسنامهدار میشود
سامانه غذای مصرفی مردم شناسنامهدار میشود و در صورتی که روند شناسنامهدار کردن برای آن محصول طی شده باشد میتواند کد استاندارد دریافت کند.
وزیر کشاورزی در حاشیه رونمایی از سامانه صدور حد مجاز آلایندهها در محصولات کشاورزی افزود: این کار بزرگی است که در کشور انجام شده است. شناسنامهدار کردن و دریافت کد استاندارد برای محصولات کشاورزی به افزایش صادرات آنها نیز کمک میکند زیرا این روال در پورتکلهای منعقد شده میان کشورها مورد تایید است.
محمو حجتی ادامه داد: با کد محصولات و بارکدی که وجود دارد، همه اطلاعات از ابتدای تولید تا زمان عرضه به بازار را میتوان رویت کرد، بنابراین در خرید این محصولات هم با اختیارات و آزادی بیشتری عمل کرد.وی تصریح کرد: برای راهاندازی این سامانه با سازمان استاندارد و وزارت بهداشت همکاری شده و با این سامانه از ظرفیتهای الکترونیکی در راستای بهبود وضعیت کشاورزی استفاده خواهیم کرد.
کالای بدون نام و نشان
معاون رییسجمهور نیز در این مراسم درباره کمفروشی برخی محصولات کشاورزی و مواد غذایی گفت: کمفروشی از لحاظ قانونی به سازمان استاندارد ربطی ندارد و سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و سازمان تعزیرات حکومتی مسوول بازرسی و کنترل بازار در این خصوص هستند.
نیره پیروزبخت اظهار داشت: کنترلهای ما در بازار نشان میدهد کمفروشی در حدی که مطرح میشود، نیست.
پیروزبخت با بیان اینکه ویرایش دستورالعمل مرتبط با آلایندهها سال گذشته تدوین شده است اظهارداشت: این دستورالعمل و ایجاد این سامانه به منظور ایمنی و کیفیت غذا از مزرعه تا سفره منجر به همافزایی فعالیتهای سازمان ملی استاندارد، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمانهای بازرسی و کلینیکهای گیاهپزشکی شده است.
وی تصریح کرد: برای تسهیل انجام فرآیند خدمات صدور نشان حد مجاز آلایندهها به کشاورزان و شناسنامهدار شدن کالاها، علاوه بر ارائه تسهیلات ویژه، زمان رسیدگی پروندهها از ۴۰ به هفت روز تقلیل مییابد که برای شفافیت روند کار سامانه مراحل به طور کامل قابل رسیدگی است.وی با اشاره به اینکه دریافت صدور نشان استاندارد حد مجاز آلایندهها اجباری نیست، ادامه داد: کشاورزان به عنوان مصرفکنندگان محصولات کشاورزی باید سلامتی خود و مردم را در نظر بگیرند. با وجود اینکه دریافت این مجوز اجباری نیست اما لازم است که همه کشاورزان نسبت به انجام آن اقدام کنند زیرا در آینده اگر محصولی این نشان را نداشته باشد خریداری نمیشود بنابراین در این صورت خود تولیدکنندگان هستند که با شکست مواجه میشوند.
به گفته پیروزبخت، این درحالی است که کشورهایی که از ما کالای کشاورزی خریداری میکنند بر این مساله تاکید دارند، بنابراین باید این مهم برای مردم و کشاورزان ما فرهنگسازی شود تا مردم کالایی را بدون این نشان خریداری نکنند.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه باید به سمتی گام برداریم که استاندارد اجباری و تشویقی تفاوتی با یکدیگر نداشته باشند افزود: دریافت نشان استاندارد کالاهای کشاورزی و کنترل آلایندهها باید فرهنگسازی شود که اکنون وزارت جهاد کشاورزی در این راستا گامهای خوبی برداشته است.
به گفته وی، وزارت بهداشت تنها جایی است که میتواند نگرانی مردم را در خصوص ایمنی و سلامت غذا برطرف کند.
این مقام مسوول گفت: با توجه به فضای اقتصادی کشور و تحریمهای ظالمانه علیه ایران، اکنون به جای بیکیفیتی محصولات کشاورزی و مواد غذایی، ما از تقلب افراد سودجو و متخلف رنج میبریم.
وی درباره بروز بیماریهای ناشی از مواد غذایی و نگرانیهای مردم در این خصوص گفت: بررسیها نشان میدهد عواملی همچون عملیات کشاورزی نامناسب، بهداشت ضعیف در تمامی مراحل زنجیره غذا، فقدان عملیات پیشگیرنده در فرآوری غذا، استفاده از مواد شیمیایی و نگهداری مواد غذایی به صورت نامناسب میتواند ایمنی غذا را زیر سوال ببرد و نگرانیهای ایجاد کند.
وی اظهارداشت: به همین منظور ما در مجموعه بینالمللی کدکس تاکید ویژهای بر تدوین استانداردهای مرتبط با اصالت غذا داشتیم که پس از دو تا سه سال پیگیری کدکس این موضوع را قبول کرد تا استاندارد با اصالت غذا در دستور کار قرار گرفت و اکنون ایران مسوولیت آن را برعهده دارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد