عملکرد مالی «ارفع» در سال مالی ۱۴۰۲

در جلسه مجمع عمومی عادی سالانه شرکت آهن و فولاد ارفع که با حضور ۹۳درصدی سهامداران برگزار شد عملکرد مالی سال ۱۴۰۲ این شرکت ارائه شد و درنهایت در پایان مجمع تقسیم سود ۳۹۲تومانی به ازای هر سهم انجام شد.
در این نشست که با حضور مجتبی مهرینژاد مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع، غلامی از شرکت چادرملو به عنوان رییس مجمع، مهرانی از شرکت توسعه معادن و فلزات به عنوان ناظر اول، قدیری از شرکت نورد لوله یاران به عنوان ناظر دوم، یوسفی، نماینده سازمان بورس و خسروجردی معادن مالی شرکت ارفع همراه بود، در ابتدا گزارشی از سوی معادن مهندسی شرکت آهن و فولاد ارفع درباره عملکرد شرکت در سال مالی گذشته ارائه شد.
نگاهی به تاریخچه ارفع
شرکت آهن و فولاد ارفع در سال ۱۳۸۳ به صورت یک شرکت سهامی خاص تاسیس شد. این شرکت در سال ۱۳۹۲ با نماد معاملاتی ارفع در فهرست شرکتهای بازار دوم فرابورس به ثبت رسید. واحد احیا مستقیم (جهت تبدیل گندله به آهن اسفنجی) در اردیبهشت ماه ۱۳۹۱ به ظرفیت ۸۰۰هزار تن در سال راهاندازی شده است. در سال ۱۴۰۰ با اجرای طرح افزایش ظرفیت، میزان تولید آهن اسفنجی به ۱۲۰۰۰۰۰تن در سال افزایش یافته است.
واحد فولادسازی (جهت تبدیل آهن اسفنجی به شمش فولاد) با ظرفیت سالانه ۸۰۰هزار تن شمش فولاد در سال ۱۳۹۲ راهاندازی شده، همچنین در سال ۱۴۰۱ با اجرای طرح افزایش ظرفیت، میزان تولید شمش فولادی به ۱۰۰۰۰۰۰تن در سال افزایش یافته است.
چشمانداز پیشروی ارفع
چشمانداز این شرکت این است که در آینده یکی از بزرگترین مجتمعهای معدنی و فولادی یکپارچه در کشور با توانایی تولید ۳میلیون تن شمش فولادی و یک میلیون محصولات نوردی راهاندازی شود.
استراتژیهای محوری ارفع نیز شامل تعالی عملیاتی و بهرهبرداری حداکثری و اقتصادی از ظرفیتهای موجود و حرکت به سمت تولید فولادهای آلیاژی، حضور جدی در عرصه اکتشاف، استخراج و فرآوری مواد معدنی آهنی و غیرآهنی، توسعه ظرفیت تولید محصولات فولادی مبانی و نهایی، حضور اثربخش در بازارهای هدف صادراتی، توسعه فرهنگ سازمانی، سرمایههای انسانی و ارتقای بهرهوری و دلبستگی و… میشود. تعداد کارکنان شرکت ارفع در مجموع ۱۴۶۶ نفر است که از این تعداد ۴۸۹ نفر مربوط به ارفع و ۹۷۷ نفرد پیمانکار هستند.
مهمترین دستاوردها
براساس این گزارش مهمترین دستاوردهای ارفع در سال ۱۴۰۲ عبارت است از: تولید ۰۶۸/۸۵۴تن شمش فولادی با رشد ۹/۲درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱، تولید ۶۲۲/۰۴۱/۱تن آهن اسفنجی با رشد ۶/۲درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱، فروش ۹۶۵/۸۵۲تن محصول نهایی در بازارهای داخلی و صادراتی، صادرات محصولات نهایی بالغ بر ۲۴۸/۲۹۷تن، دستیابی به بالاترین میانگین نرخ فروش در بین رقبای داخل کشور، رشد ۴۸درصدی سود خالص شرکت و رسیدن سود خالص به بیش از ۵۵۲۹میلیارد تومان، بالاترین میانگین نرخ فروش در بورس کالا به مدت ۳۰هفته از مجموع ۵۱هفته کاری بورس کالا، اجرای ۱۸۰هزار تن قرارداد فروش تهاتری شمش صادراتی به بالاترین قیمت بهینهسازی سبد محصولات با هدف حداکثرسازی سود متناسب با نیاز بازار، ورود پرقدرت به بخش معدن و سرمایهگذاری در محدوده معدنی درانجیر، افزایش سطح موجودی انبارها با توجه به خرید مواد اولیه با قیمتهای مناسب بر اساس تحلیلهای محیطی و شرایط بازارها، اجرای پروژههای توسعهای بهینهسازی و زیستمحیطی، بازنگری در سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفهای و توسعه شبکه پایش مداوم زیستمحیطی، ثبت ۲۷ رکورد تولید روزانه و ماهانه و رکوردشکنی مجموع نفرساعت آموزشی در سال ۱۴۰۲ به میزان ۰۲۰/۶۱نفرساعت. از سوی دیگر در گزارش هیاتمدیره شرکت آهن و فولاد ارفع در مجمع عمومی سالانه این شرکت عنوان شد، ارفع در سند چشمانداز ۱۴۱۰ خود، برای تولید ۳میلیون تن شمش فولادی و تولید یک میلیون تن محصولات نوردی را برنامهریزی کرده است. ارفع در بخش معدن نیز سرمایهگذاری گسترده خواهد کرد و به یک شرکت یکپارچه معدنی و فولادی از مرحله اکتشاف سنگآهن تا تولید محصولات فولادی نهایی تبدیل خواهد شد.
در سال ۱۴۰۲، شرکت آهن و فولاد ارفع سهم تولیدات آلیاژی و با ارزشافزوده بالا در سبد تولیدات خود را افزایش داده و ۳۲درصد شمش تولیدی این شرکت، شمش آلیاژی بوده است. ارفع در سال گذشته بیش از ۲۷۶هزار تن شمش آلیاژی تولید کرده است.
مهمترین تصمیمات ارفع در مجمع
در پایان این مجمع مهمترین محورهای تصمیمگیری شرکت ارفع شامل موارد زیر بود:
طراحی، تهیه اسناد، برگزاری مناقصه، انتخاب پیمانکار و شروع عملیات اجرایی پروژه انباشت و برداشت گندله با پیشرفت بیش از ۶درصد، از اقدامات شرکت در سال گذشته بود. انتخاب پیمانکار و شروع عملیات اجرایی پروژه افزایش ظرفیت مخازن واحد اکسیژن با پیشرفت ۵۱درصدی از دیگر اقدامات ارفع است. دستیابی به بالاترین میانگین نرخ فروش در بین رقبای داخل کشور و بالاترین میانگین نرخ فروش در بورس کالا به مدت ۳۰هفته از مجموع ۵۱هفته کاری بورس کالا و همچنین فروش ۱۸۰هزار تن شمش صادراتی به بالاترین قیمت به روش تهاتری از مهمترین دستاوردهای شرکت ارفع در سال گذشته بود.
بهینهسازی سبد محصولات با هدف حداکثرسازی سود متناسب با نیاز بازار، اجرای پروژههای توسعهای و زیرساختی، ورود به صنایع بالادستی و آغاز عملیاتی اجرایی در پهنه اکتشافی در انجیل از مهمترین دستاوردهای این شرکت است. واحد فولادسازی جهت تبدیل آهن اسفنجی به شمش فولاد با ظرفیت سالانه ۸۰۰هزار تن شمش فولاد در سال ۹۲ راهاندازی شد و در سال ۱۴۰۱ با اجرای طرح افزایش ظرفیت میزان تولید شمش فولادی به یک میلیون تن در سال افزایش یافت. محدودیتهای ایجادشده در گاز مصرفی به مدت ۵۹روز و برق مصرفی به مدت ۴۵روز (در مجموع ۱۰۴روز) منجر به عدم تولید ۲۰۱۷۲تن آهن اسفنجی در سال گذشته شد. لازم به توضیح است که مجموع خسارت ناشی از این محدودیتها ۱۱۰۰ میلیارد تومان است. درنهایت تقسیم سود ۳۹۲تومانی به ازای هر سهم برای سهامداران لحاظ شد.