عقبماندگی ایران در استراتژی دیجیتال

جهان صنعت، امیر سیاح روز سه شنبه در پنل اقتصاد دیجیتال نشست اینترنت و آینده ایران به اهمیت و ضرورت اصلاحات در حوزه اقتصاد و ارتباط بین بخش خصوصی و دولت مرکزی تأکید کرد و افزود: در حال حاضر، ساختارهای قانونی و ساختاری موجود مانند شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، به اندازه کافی نقش مؤثر در حل مسائل اقتصادی ایفا نمیکنند و دولت و بخش خصوصی باید بیشتر و بهتر با هم همکاری کنند.
وی با اشاره به اینکه در قانون اصل ۴۴ و تدوین سیاستهای مربوط به ارتباط دولت با فعالان اقتصادی، تصور بر این بود که این ارتباط به صورت مستقیم و مؤثر برقرار شود، اما در عمل این هدف محقق نشده است، خاطر نشان کرد: اهمیت شفافیت و دقت در مطالبهگری مهم است و باید مشکلات به صورت روشن و دقیق بیان شوند تا بتوان راهحلهای مناسب ارائه داد.
سیاح بر ضرورت تشکیل ستادهای تخصصی و کارآمد برای حل مشکلات فناوری و استراتژیک تأکید کرد و ادامه داد: در دهههای گذشته، ایران در حوزه استراتژی دیجیتال نسبت به منطقه بسیار پیشتاز بود، اما اکنون عقبافتاده و نیازمند اقدامات جدی است.
معاون مرکز ملی فضای مجازی خاطرنشان کرد: نمونههایی از مشکلات جاری مانند دسترسی به اینترنت بینالمللی، مشکلات در حوزه بانکداری، دارو، بیمه و حملونقل با تشکیل ستاد تسهیل اقتصاد دیجیتال تخصصی و همکاری میان بخشهای مختلف، میتوان این مشکلات را حل کرد.
وی با برشماری تلاشهای انجام شده در حوزه فناوری اطلاعات و استراتژی دیجیتال بر اهمیت همافزایی و همکاری برای حل مسائل اقتصادی و فناوری تأکید کرد و ادامه داد: باید با اتحاد و همکاری بیشتر بین بخشهای مختلف برای حل مشکلات اقتصادی و فناوری کشور تلاش کرد، البته برنامههای مهمی در حال اجرا است که در صورت نهایی شدن، میتواند تحولات مثبتی در حوزه اینترنت، فناوری و اقتصاد دیجیتال ایجاد کند.
سیاح در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از دیگر دستگاهها برای محدود کردن فعالیت استارتاپ ها در حوزه فعالیت آنها خاطرنشان کرد: مشکل در زمینه فعالیت استارت آپ ها تنها به شورای عالی فضای مجازی نیست بلکه بسیاری از دستگاه های دیگر نیز همچنان به دنبال سیستم سنتی خود هستند و از ورود هرگونه فناوری های نوین جلوگیری می کند که باید این مشکلات را نیز مطرح و حل کرد.
قطع اینترنت به یک راه حل راحت تبدیل شده است
در این نشست همچنین حامد بیدی مدیرعامل پلتفرم کارزار نیز در این جلسه با انتقاد از فیلتر اغلب پلتفرم ها، اظهار داشت: قطع اینترنت به یک راه حل راحت برای حاکمیت در موضوعات امنیتی تبدیل شده است.
وی به نبود نگاه مشترک میان نهادهای تصمیم گیر با فعالان اقتصادی دیجیتال اشاره کرد و افزود: نگاه دولت به موضوع اینترنت را می توان به نوعی بیماری تعبیر کرد.
رضا الفت نسب دبیر اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی نیز در این نشست با بیان اینکه امروز بیشتر از هر موقع، ناامیدی در فعالان کسب و کار اینترنتی بیشتر شده است، افزود: اقتصاد دیجیتال به شفافیت و گفت وگو، آینده نگری نیازمند است.
وی با اشاره به اینکه خواستار حکمرانی دیجیتال هستیم نه حکمرانی بر دیجیتال خاطر نشان کرد: متاسفانه سازمان ها و دستگاه های دولتی خودشان از مهمترین ایجادکننده موانع برای کسب و کارها هستند.
در این نشست کتایون سپهری مدیر شتابدهنده منش نیز مهاجرت کسب وکارهای دیجیتال از کشور را یکی از مهمترین معضلات این حوزه دانست و افزود: امنیت اولویت اول کشور است اما راهش بستن اینترنت نیست بلکه به آموزش همگانی نیاز دارد.
منبع: ایرنا