17 - 12 - 2019
عبور جهان از مرز حداکثری استفاده از منابع طبیعی سال ۲۰۱۹
به گفته سازمان «گلوبال فوتپرینت نتوورک» مطابق محاسبهها، جهان از دوشنبه، هفتم مرداد، از مرز حداکثری تعیینشده برای استفاده از منابع طبیعی عبور کرده است. سازمان «گلوبال فوتپرینت نتوورک» که هر ساله روز عبور جهان از مرز مجاز استفاده از منابع طبیعی را اعلام میکند میگوید، از دوشنبه هفتم مرداد (۲۹ ژوئیه) جهان از مرز تعیینشده برای سال ۲۰۱۹ عبور کرده است. این سازمان میگوید، از چند سال پیش تاکنون دائما عبور از این مرز زودتر از سال قبل اتفاق افتاده است. در سال ۱۹۷۱ که برای اولین بار استفاده سالانه از منابع طبیعی از حدود تعیینشده پیشی گرفت جهان از این مرز در ۲۱ دسامبر عبور کرد. در سال گذشته این عبور در اول آگوست اتفاق افتاد.
به گزارش دویچهوله هر سال مردم جهان هر چه زودتر این مرز را رد کرده و از منابع آبیاری، زراعی، شیلات و جنگلی بیش از پیش استفاده میکنند. این استفاده خارج از قاعده به نوبه خود باعث میشود که انتشار گاز دیاکسید کربن نیز بیشتر از اندازه شود. سازمان «گلوبال فوتپرینت نتوورک» که مقر آن در شهر اوکلند در ایالت کالیفرنیای آمریکاست میگوید، این سیر افزایشی با گذشت زمان نمود بارزتری پیدا کرده و نمود آن را نیز میتوان در جنگلزدایی، فرسایش زمین، از بین رفتن گونههای گیاهی و جانوری یا افزایش انتشار گاز دیاکسید کربن دید.
به گفته این سازمان، مصرف روزانه منابع طبیعی در سراسر جهان ۷۵/ ۱ برابر حد تعیین شده است. اگر همه مردم جهان مانند آلمانیها و آمریکاییها زندگی میکردند این مصرف به ترتیب سه و پنج برابر حدود مجاز میشد. انتشار گاز دیاکسیدکربن از سال ۲۰۰۹ به بعد کاهش نیافته و دست نکشیدن از استفاده از زغالسنگ باعث شده که این روند کاهش پیدا نکند. نویسندگان این بررسی تحقیقاتی میگویند، بخش حملونقل از مشکلسازترین بخشها در این زمینه است. از سال ۱۹۹۰ انتشار گازهای زیانبخش در صنعت حملونقل شهری کاهش نیافته و در عبور و مرور هوایی نیز افزایشی واضح داشته است.
مصرف سرانه انرژی نیز بیشتر از متوسط تعیینشده توسط اتحادیه اروپا بوده و در چند سال اخیر تنها اندکی تنزل یافته است. سازمانهای زیستمحیطی بینالمللی میگویند، پیامدهای استفاده بیش از حد از منابع طبیعی و بحران فزاینده آبوهوایی روزبهروز مشخصتر میشود. سازمان زیستمحیطی «جرمن واچ» به دولت آلمان توصیه کرده که با یک قانون اقلیمی و در نظر گرفتن جریمه برای انتشار بیش از حد گاز دیاکسیدکربن استفاده از منابع طبیعی را متعادل سازد.
گرد مولر، وزیر توسعه آلمان، میگوید که حفاظت از اقلیم به معنای حفاظت از بقای انسان است. او خواستار سرمایهگذاری هر چه بیشتر در عرصه حفاظت از آب و هوا در سطح جهان شده است.
مولر میگوید: «بیش از همه آفریقا باید به قاره سبز برای انرژیهای تجدیدپذیر تبدیل شود.» و برای رسیدن به این منظور نیز باید برنامهای جهت حمایت از فناوریهای لازم برای این نوع از انرژی تهیه شود.
سازمان امدادی کاتولیک «میزریور» نیز خواستار تحولی اساسی برای رویارویی با مصرف بیش از حد منابع طبیعی شده است.
پیرمین اشپیگل، رییس این سازمان، به آژانس خبری کاتولیک گفته است، آلمان از منابعی مصرف میکند که متعلق به همه جهان است و مصرف این کشور «اساسا بیش از حدود تعیینشده» است.