ظرفیت یک میلیارد دلاری صنعت نساجی برای جذب سرمایهگذاری

جهان صنعت– دبیر انجمن صنایع نساجی ایران گفت: اکنون در صنعت نساجی ۴۰۰میلیون دلار سرمایهگذاری شده است که اگر حمایت از تولید با اصلاح قوانین و امنیت سرمایهگذاری تامین شود تا سرمایهگذاری یک میلیارد دلاری دور از دسترس نیست. سیدشجاعالدین امامی رئوف درخصوص نامگذاری شعار سال با عنوان «سرمایهگذاری در تولید» اظهار کرد: سرمایهگذاری برای تولید از ارکان اصلی برنامه هفتم بهشمار میرود زیرا سرمایهگذاریهای مولد در کشور به بهبود شاخصهای اقتصادی و تولیدی کمک میکند. وی با بیان اینکه سرمایهگذاری در تولید نیازمند امنیت است، گفت: سرمایه مسیر امن و سودآور را انتخاب میکند؛ از اینرو باید فضای کلان کسبوکار در کشور به سمت تولید داخل اصلاح شود.
دبیر انجمن صنایع نساجی ایران با بیان اینکه در سالهای گذشته حرکتهای چشمگیری برای تحقق شعار آن سال انجام نشده است، ابراز امیدواری کرد که در سال پیشرو شاهد اصلاحات اساسی در جذب سرمایهگذاریهای تولیدی و بهبود فضای مناسب کسبوکار از طریق اصلاح قوانین و مقررات و حمایت از تولید ملی و کالای ایرانی باشیم. امامیرئوف با بیان اینکه صنعت نساجی بازار مصرف ۱۵میلیارد دلاری دارد، گفت: صنعت نساجی و بازارهای آن شامل چند بخش پوشاک، کالای خواب و منسوجات خانگی، پرده و ملحفه و سایر موارد است که بازار بزرگی را به خود اختصاص داده است. وی با بیان اینکه منسوجات قاچاق بخشی از این بازار را در اختیار دارند، بیان کرد: توقع تولیدکنندگان این است که ستاد مبارزه با قاچاق کالا، مبارزه جدی داشته باشد چراکه برخورد با قاچاق در سالهای گذشته مفید فایده نبوده است.
دبیر انجمن صنایع نساجی ایران با تاکید بر اصلاح و بازنگری در سیاستها و برنامههای مبارزه با قاچاق کالا گفت: صنعت نساجی بازاری است که میتواند برای تولید داخل کشور تعیینکننده باشد و حجم سرمایهگذاری را افزایش داده و اشتغال و ارزشافزوده زیادی را نصیب کشور کند. امامی رئوف ابراز کرد: واحدهای تولیدی با بهرهوری بالاتری در تولید میتوانند حضور داشته باشند و محصول رقابتی را به بازار عرضه کنند. وی یکی از مشکلات بازار نساجی را وجود کالای داخلی با برچسب خارجی عنوان کرد و گفت: باید در زمینه فرهنگی و حمایت از کالای ایرانی کار صورت گیرد و تولیدکنندگان و مصرفکنندگان را ترغیب به کالای ایرانی کنیم که تنها به صرف جنس خارجی بودن کیفیت تضمین نمیشود.
دبیر انجمن صنایع نساجی ایران تاکید کرد: اکنون بسیاری از کالاهای ایرانی با کیفیت و تنوع بالایی وجود دارد که قابل رقابت با کالاهای همجنس خارجی است.
امامیرئوف اختلاف ارز بازار آزاد و سامانهای را یکی از دلایل واردات غیرکارشناسی عنوان کرد و گفت: موضوع ساماندهی واردات باید مورد توجه قرار گیرد، بخش زیادی از واردات که انجام میشود به دلیل اختلاف نرخ ارز بازار آزاد و سامانه است که عدهای بهدنبال استفاده از یارانه ارزی هستند. وی گفت: ساماندهی واردات غیرکارشناسی به کشور و محدودسازی واردات موضوعی است که نباید آن را نادیده گرفت؛ در سال۱۳۹۰ حدود ۳۰۰میلیون دلار واردات پارچه به کشور داشتیم که در طول چند سال به سه برابر افزایش پیدا کرده و این رقم در سال۱۴۰۳ یک میلیارد دلار شده است. دبیر انجمن صنایع نساجی ایران خاطرنشان کرد: نهتنها وضعیت اقتصادی کشور و نه جمعیت کشور رشد پیدا نکرده است که نیاز به این حجم از واردات باشد بنابراین تعرفههای نامتناسب گمرکی و اختلاف نرخ ارز تجاری و آزاد به مشوقی برای واردات تبدیل شده است. امامیرئوف با بیان اینکه دولت باید تعرفه های گمرکی را بازنگری کند، گفت: سال گذشته نرخ ارز مبنای محاسبات در گمرک باید تغییر پیدا میکرد که امسال انتظار میرود در جهت حمایت از تولید داخل، این نرخ واقعیسازی شود. وی اضافه کرد: باید سیاستها در بخش واردات اصلاح شود، قوانین، مشوقها و تسهیلات برای جلب سرمایهگذاریها در تولید اصلاح شود و سرمایهگذاریها در این عرصه افزایش یابد.
منبع: ایرنا