سفیر چین در ایران؛

ظرفیت همکاری بین تهران و پکن بسیار عظیم است

گروه سیاسی
کدخبر: 257
زونگ پی وو در دیدار با شهردار اهواز که روز گذشته با حضور در مهمانسرای شهرداری اهواز انجام شد، گفت: اولین‌بار است که به خوزستان و اهواز سفر می‌کنم؛ اهواز از مزایای ویژه‌ای بهره‌مند است که رودخانه کارون یکی از این مزایاست و بسیار زیبا و الهام‌بخش است.
ظرفیت همکاری بین تهران و پکن بسیار عظیم است

گروه سیاسی «جهان صنعت» : زونگ پی وو در دیدار با شهردار اهواز که روز گذشته با حضور در مهمانسرای شهرداری اهواز انجام شد، گفت: اولین‌بار است که به خوزستان و اهواز سفر می‌کنم؛ اهواز از مزایای ویژه‌ای بهره‌مند است که رودخانه کارون یکی از این مزایاست و بسیار زیبا و الهام‌بخش است. در منطقه خاورمیانه کمتر دیده می‌شود که شهری در کنار رودخانه شکل گرفته باشد. سفیر چین در ایران با بیان اینکه مسیر خوزستان و اهواز سبز است، افزود: سرزندگی و نشاط اقتصاد اهواز بیش از آن است که تصور می‌کردیم و شهر شلوغ و زیبایی است. در شهر اهواز مانند تهران، تردد و ترافیک در برخی نقاط زیاد است که نشان‌دهنده نشاط و سرزندگی اقتصاد این شهر است. او با اشاره به وجود نیروی خورشیدی فراوان در اهواز گفت: یکی از ویژگی‌های مهم این شهر، انرژی‌های تجدیدپذیر است. علاوه بر توسعه باسرعت صنایع، انرژی سنتی و انرژی‌های تجدیدپذیر و خورشیدی با شرایط مطلوب مواجه است. او همچنین با تاکید بر لزوم توسعه زمینه انرژی تجدیدپذیر خاطرنشان کرد: ظرفیت همکاری بین ایران و چین بسیار عظیم است و توسعه روابط اهواز و چین در زمینه بزرگ‌تر امکان‌پذیر است و باید انجام شود. سفیر چین در ایران گفت: روابط دوستانه و تاریخ دیرینه‌ای بین ایران و چین وجود دارد و در ملاقات مهم رییس‌جمهور چین و رییس‌جمهور ایران در روسیه، درخصوص همکاری به اجماع رسیدند. او با بیان اینکه چین همچنان اراده راسخی درخصوص توسعه همکاری با ایران دارد، افزود: روسای جمهور دو کشور درخصوص تعمیق و تقویت همکاری در زمینه‌های مختلف و دوجانبه توافق داشته‌اند. در سال‌های اخیر توسعه همکاری بین شهرها و استان‌های ایران و چین نقطه روشنی بوده است و این همکاری دوجانبه به شمار می‌رود. سفیر چین در ایران با اشاره به بررسی‌ پیشنهادهای همکاری با شهرداری اهواز گفت: در این سال‌ها کشور چین بر توسعه اقتصاد سبز تاکید داشته و ایران نیز در همه استان‌ها بر این موضوع اهمیت ویژه‌ای داشته است. او گفت: یکی از پیشنهادهای شهردار درخصوص بهینه‌سازی استفاده و بازیافت پسماند در اهواز است که چین در اجرای این پرژوه‌ها تجربه‌های زیادی دارد و نه‌تنها ایران و چین بلکه روند جهانی به سمت توسعه و راه‌اندازی انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک است و باید در این زمینه همکاری را شروع کنیم.

سفیر چین در ایران با استقبال از پیشنهاد خواهرخواندگی اهواز با یکی از شهرهای چین افزود: آمادگی داریم هماهنگی و اقدامات لازم برای خواهرخواندگی اهواز با یکی از شهرهای چین را انجام دهیم و در این راستا باید یکی از شهرهای با شرایط مطلوب و شبیه اهواز انتخاب شود و به زودی روابط ویژه را برقرار کنند. او خاطرنشان کرد: باید تبادلات دو کشور مانند دو پل روی رودخانه کارون، به گونه‌ای باشد که دو کشور را به هم متصل کند. سفیر چین در ایران با اشاره به رشد قابل توجه شرایط اقتصای و اجتماعی چین در ۱۰‌سال اخیر گفت: سال گذشته رشد اقتصادی ۵‌درصدی تحقق یافت و چین یکی از موتورهای رشد اقتصادی جهان محسوب می‌شود. چین همچنان در این مسیر و در مسیر فرآیند توسعه، فرصت‌های مطلوبی برای توسعه دوجانبه خواهد داشت. سفارت چین در ایران آمادگی کامل همکاری با خوزستان و اهواز در حوزه‌های مختلف را دارد.

سفیر چین در ایران همچنین با اشاره به ظرفیت‌های صنعتی و کشاورزی خوزستان گفت: محصولات باکیفیت کشاورزی ایران به چین صادر می‌شود و شاهد افزایش صادرات این محصولات هستیم. شو چیکسونگ رایزن بازرگانی سفارت چین در ایران نیز در ادامه گفت: پیشبرد همکاری بین اهواز و چین دارای اهمیت ویژه‌ای است؛ ظرفیت همکاری در حوزه انرژی تجدیدپذیر، حمل‌و‌نقل و بازیافت پسماند وجود دارد و این موارد در اولویت همکاری هستند. او با تاکید بر لزوم گسترش روابط بازرگانی با اهواز گفت: شهردار در مورد ارائه پروژه‌های سرمایه‌گذاری اهواز صحبت کرد؛ باید این لیست ارائه و بررسی‌ها انجام شود تا سرمایه‌گذاران چینی معرفی شوند و شرکت‌های دو طرف براساس اصول همکاری برد-برد، کار را شروع کنند. رایزن بازرگانی سفارت چین در ایران گفت: باید در شرایط مطلوب و به زودی پروژه‌ها انجام و نتایج خوبی حاصل شود اما موفقیت بدون حمایت شهرداری محقق نمی‌شود که باید شهرداری به صورت مستمر پروژه‌های همکاری دوجانبه را حمایت کند تا در فضای مطلوب کار شود. در آینده تلاش می‌کنیم درخصوص همکاری با شهرداری اهواز به سمت مسیر موفقیت برسیم.

منبع: ایرنا

سایت خوان