طلای جهانی پرید

جهان صنعت– قیمت طلا در معاملات روز سهشنبه بازار جهانی، تحت تاثیر تضعیف ارزش دلار و کاهش بازده اوراق خزانه آمریکا و انتظار سرمایهگذاران برای پیشرفت در مذاکرات تجاری پیش از ضربالاجل اول اوت، به بالاترین حد در بیش از یک ماه گذشته، رسید.
بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری، پس از ثبت بالاترین سطح از ۱۷ژوئن در معاملات ابتدایی روز جاری، بدون تغییر ماند و در ۳۳۹۰دلار و ۷۰سنت ایستاد. بهای هر اونس طلا در بازار معاملات آتی آمریکا نیز، ۳۴۰۴ دلار و ۲۰سنت معامله شد.
شاخص دلار آمریکا در برابر ارزهای رقیب، نزدیک به پایینترین سطح بیش از یک هفته گذشتهاش در نوسان بود و این امر باعث شد طلا که به ارز آمریکا قیمتگذاری میشود، برای خریداران خارجی ارزانتر شود، در حالی که بازده اوراق خزانه ۱۰ساله آمریکا، دوشنبه به پایینترین سطح بیش از یک هفته گذشته رسید.
دیپلماتهای اتحادیه اروپا اظهار کردند این منطقه، تحتتاثیر کمرنگ شدن چشمانداز توافق تجاری قابل قبول با واشنگتن، مجموعهای گستردهتر از اقدامات متقابل احتمالی علیه آمریکا را بررسی میکند. مذاکرات تجاری با توجه به نزدیک شدن به زمان ضربالاجل تعرفهای دونالد ترامپ، رییسجمهور آمریکا، در اول اوت، به هیچ توافق معناداری دستنیافته است.
پیشبینی میشود بانک مرکزی اروپا، پس از یکسری کاهش نرخ بهره در پایان نشست سیاستگذاری خود در ۲۴ جولای، نرخ بهره را ۲درصد، ثابت نگه دارد. نشست سیاست پولی فدرالرزرو آمریکا، هفته آینده برگزار خواهد شد.
معاملهگران طبق ابزار دیده بان فدرال شرکت CME، حدود ۵۹درصد احتمال کاهش نرخ بهره توسط فدرالرزرو در سپتامبر را تخمین میزنند. طلا معمولا در محیطی با نرخ بهره پایین، عملکرد خوبی دارد.
صندوق «اس پی دی آرگلدتراست» که بزرگترین صندوق سرمایهگذاری قابل معامله در بورس با پشتوانه طلا در جهان است، اعلام کرد که داراییهایش از ۶۲/۹۴۳تن در روز جمعه گذشته، ۳۶/۰درصد افزایش یافت و به ۰۶/۹۴۷تن در روز دوشنبه رسید.
طبق این گزارش، دادههای اداره کل گمرک چین، یکشنبه نشان داد که چین، ماه میلادی گذشته ۶۳تن طلا وارد کرده که کمترین میزان از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون است.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، بهای هر اونس نقره با ۱/۰درصد افزایش، به ۳۸دلار و ۹۳سنت رسید، بهای هر اونس پلاتین با ۴/۰درصد افزایش، ۱۴۴۴دلار و ۵سنت معامله شد و هر اونس پالادیوم، ۲/۰درصد کاهش یافت و به ۱۲۶۲ دلار و ۳۵ سنت رسید.
منبع: رویترز