ضرورت حذف آزمون‌های موازی صنعت غذا

گروه بازرگانی و کشاورزی
کدخبر: 546684
در نشست کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران بر ضرورت حذف آزمون‌های موازی در صنعت غذا و تصویب قانونی جامع تاکید شد.
ضرورت حذف آزمون‌های موازی صنعت غذا

جهان صنعت– در نشست کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران با اشاره به چالش‌های موازی‌کاری نهادهای نظارتی در صنعت غذا، بر ضرورت توقف این موازی‌کاری‌ها و تصویب قانونی جامع در این حوزه تاکید شد.  محسن امینی، رییس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران، گفت: چرا در مصوبه هیات‌وزیران درباره بسته حمایتی از کسب‌وکارها، بنگاه‌های تولیدکننده ارزآور و یا با تقاضای بالای بازار داخلی از سایر بنگاه‌ها استثنا شده‌اند در حالی جنگ به تمام کسب‌وکار آسیب وارد کرده است.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق ایران محسن امینی، در نشست کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران، ادامه داد: همکاری نزدیک دولت و بخش‌خصوصی می‌تواند بسیاری از مسائل را حل کند. ما می‌توانیم صدای دولت در مجامع تصمیم‌گیری باشیم. از سوی دیگر ما می‌خواهیم دولت هم در مباحث تخصصی و کارشناسی از ظرفیت بخش‌خصوصی و تشکل‌ها استفاده کند.

او افزود: صنعت غذا با مشکلات مختلفی روبه‌رو است اما چندگانگی قیمت بیش از همه صنایع ما را دچار مشکل کرده و به‌ویژه در حوزه گندم قیمت‌های مختلف معضل شده و ما می‌خواهیم این مشکل برطرف شود.

هما الوندی، مدیرکل دفتر صنایع غذایی، دارو و بهداشتی وزارت صمت هم با قدردانی از صنعتگران و فعالان حوزه تولید، توزیع و حمل‌ونقل مواد غذایی در ایام جنگ، گفت: چند موضوع چالشی از جمله موازی‌کاری دستگاه‌های نظارتی، درج قیمت مصرف‌کننده روی کالا و‌… در صنعت غذا وجود دارد که باید برای حل‌وفصل آنها با همکاری دولت و بخش‌خصوصی برنامه‌ریزی کنیم.

او ادامه داد: دفتر صنایع غذا و دارو به جد موضوع رفع موازی‌کاری‌های صنعت غذا را پیگیری می‌کند. این موضوع باعث دپو شدن محموله‌های وارداتی در گمرک و بار شدن هزینه دموراژ و فساد مواد غذایی شده است. آزمون‌های موازی حذف شود. نمی‌شود یک آزمون در هر سه دستگاه سازمان غذا دارو استاندارد و دامپزشکی را تکرار کنند. باید آزمون‌های تکراری حذف شوند. پیگیری‌ها ادامه دارد و هنوز به نتیجه نرسیده‌ایم.

الوندی افزود: باید فهرست کالاهایی که سهم بالایی در بازار دارند و قرار بود از بسته حمایتی استفاده کنند را مشخص کنیم. تاکید ما بر این بود که همه زنجیره صنعت غذا ضروری هستند.

مسعود بختیاری، رییس هیات مدیره سندیکای کنسرو ایران، با تاکید بر اینکه جنگ بار دیگر حقانیت بخش‌خصوصی را اثبات کرد، افزود: در جریان جنگ ۱۲‌روزه ما فعالان صنعت کنسرو هم‌پیمان شدیم نه‌تنها قیمت محصولات را افزایش ندهیم بلکه میزان عرضه را به اندازه‌ای افزایش دهیم که کمبودی در بازار نباشد. صبح تا بعدازظهر اولین روز جنگ فروش محصولات کنسروی بیش از سه برابر شد و ما تصمیم گرفتیم تولید را چهار برابر کنیم. بنابراین ثابت شد بخش دولتی بدون همراهی بخش‌خصوصی نمی‌تواند کاری از پیش ببرد. دولت باید بداند نیازمند تک‌تک تشکل‌های بخش‌خصوصی است.

او با اشاره به مانع‌تراشی‌های سازمان‌هایی همچون دامپزشکی، سازمان غذا و دارو، استاندارد، سازمان حمایت و…. در صنعت غذا اظهار کرد: شاید یک حسن جنگ این بود که در این ۱۲‌روز دولت با بخش‌خصوصی آتش‌بس اعلام کرد و ما بهتر توانستیم وظایف خود را انجام دهیم. انتظار داریم آتش‌بس دولت با بخش‌خصوصی دائمی باشد اما الان که در شرایط نیمه جنگی هستیم به نظر می‌رسد در حال بازگشت امور به روال قبل خود باشیم.

بختیاری به موازی‌کاری‌های سازمان استاندارد، غذا و دارو و دامپزشکی اشاره کرده و گفت: این موازی‌کاری‌ها لطمات سنگینی به صنعت غذا وارد کرده است. همین موازی‌کاری‌ها موجب شد بیش از ۵۰۰تن ماهی‌تن در بنادر ما برگشت شود. به نظر می‌رسد ضروری است که قانون جامع صنعت غذا عملیاتی شده و جلوی موازی‌کاری‌ها گرفته شود.

او با بیان اینکه عدم مدیریت متمرکز در میان متولیان مختلف صنعت غذا یکی از مشکلات اساسی ماست، اظهار کرد: سازمان غذا و دارو، سازمان ملی استاندارد ایران، دامپزشکی، وزارتخانه‌های صمت و کشاورزی و‌… هر کدام براساس قوانین مختلف خود را متولی صنعت غذا می‌دانند. این امر محیط کسب‌وکار صنعت را به شدت ناامن کرده است. انتظار داریم مجلس قانون جامع و مانعی را تدوین کنند و تولی‌گری صنعت غذا را به یک دستگاه واحد واگذار کند.

عزیز رشیدپور، نایب‌رییس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران هم با تاکید بر اینکه صنعت غذا نیازمند فرمانده واحد است، گفت: متاسفانه قیمت‌گذاری دستوری لبنیات در دستور کار قرار گرفته و حتما به بقیه صنعت غذا هم خواهد رسید. باید از همین ابتدا جلوی آن را بگیریم. همچنین چندقیمتی بودن گندم صنایع هم آنها را با مشکل مواجه کرده و ما خواستار آزادسازی گندم صنایع هستیم.

محمدجواد عسگری، رییس کمیسیون کشاورزی مجلس هم با بیان اینکه کمیسیون کشاورزی آماده رفع موازی‌کاری‌ها در صنعت غذاست ادامه داد: ما آماده‌ایم با برگزاری جلسه‌ای مشترک میان دستگاه‌های متولی و فعالان صنعت، طرح‌هایی مطرح کرده و تا حل نهایی آن را دنبال کنیم. همچنین اگر چالش‌های اصلی این صنعت به صورت مکتوب به دست ما برسد حتما مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

امیر یوسفی، نایب‌رییس کمیسیون صنایع غذایی هم با اشاره به اثرات منفی ناترازی بر صنعت، گفت: قطع برق در تولیدات فسادپذیر چالش‌برانگیز شده و شرکت برق باید تدبیری برای قطع برق این واحدها بیندیشد.

احمد شیروانی، دبیرکل انجمن صنعت پخش ایران هم با بیان اینکه نهادهای حاکمیتی در روزهای جنگ آماده شرایط بحران نبودند، اظهار کرد: در این ۱۲‌روز مهم‌ترین مشکل صنعت پخش تامین سوخت بود. درست است که با اختصاص چهار جایگاه سوخت در تهران به صنعت پخش این مشکل مدیریت شد اما متاسفانه بعد از ۱۲‌روز دوباره همه چیز به شکل قبل برگشته است. در حالی که باید از الان مخازن ۱۰‌هزار و ۲۰‌هزار لیتری تهیه شود تا در مواقع بحرانی بتوانیم سوخت موردنیاز را تامین کنیم.

شیروانی با اشاره به برگزاری نمایشگاه صنعت پخش از ۱۴ تا ۱۷‌مرداد، افزود: در این نمایشگاه از تامین و تولید تا شرکت‌های پخش و فروشگاه‌های زتجیره‌ای غذا و دارو و حتی خودروسازان حضور دارند. یکی از نیازهای صنعت پخش نوسازی ناوگان حمل‌ونقل است چرا که از ۱۰۰‌هزار خودرو در صنعت پخش ۶۵درصد فرسوده هستند.

وب گردی