صنعت قربانی ناترازی برق نشود

جهان صنعت– وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست با فعالان اقتصادی و صنعتگران خوزستان از تلاشهای گسترده صنعتگران استان تقدیر کرد و با اشاره به برنامههای فوری برای رفع چالشها، از همکاری نزدیک با استاندار خوزستان در این مسیر خبر داد.
سیدمحمد اتابک در جریان نشست فعالان اقتصادی خوزستان با اشاره به پیشرفتهای چشمگیر صنعتی کشور اظهار کرد: پیش از انقلاب تنها ۷میلیون تن سیمان تولید میکردیم اما امروز این رقم به ۸۸میلیون تن رسیده و پتروشیمیها که روزگاری وجود نداشتند، اکنون به ستون فقرات صنعت کشور تبدیل شدهاند.
وی خطاب به صنعتگران خوزستان تاکید کرد که این استان «مهد افتخار کشور» است و نقش کلیدی در توسعه صنعت دارد. اتابک افزود: امروزه در کشور پیچیدهترین قطعات پتروشیمی و فولاد را میسازید و حتی موفق به کسب استانداردهای بینالمللی شدهاید. باید این توانمندیها دیده شود، همانطورکه ایرادات نیز بهدرستی مطرح میشود.
وزیر صمت در ادامه از عملکرد وزارت نیرو انتقاد کرد و گفت: از ناترازی انرژی گلهمندم و اجازه نخواهم داد تولید در کشور متوقف شود، هرچند برای عبور از این وضعیت نیاز به همکاری و واقعنگری داریم.
اتابک با اشاره به محدودیتهای موجود در تامین برق افزود: برخی نیروگاهها بهدلیل تعمیرات از مدار خارج شدهاند اما در مورد نیروگاههای آبی نمیتوان انتظاری داشت چون منابع آبی وجود ندارد. در نتیجه، اولویت توزیع برق باید ابتدا به بخش تجاری، سپس مسکونی و در نهایت صنعتی باشد.
افزایش ۲هزار مگاواتی مصرف برق صنایع
وزیر صمت با بیان اینکه برای حل بحران، صنایع دیگر نمیتوانند روی برق ارزان حساب کنند، اظهار کرد: مصرف برق نسبتبه سال گذشته ۲هزار مگاوات افزایش یافته درحالیکه ظرفیت تولید با این رشد همگام نبوده است. وزارت نیرو نتوانسته به اندازه نیاز تامین داشته باشد و صنایع باید به فکر ایجاد نیروگاههای خود باشند؛ صنایع کوچک از نیروگاههای سوختمحور و صنایع بزرگ از سیکل ترکیبی استفاده کنند.
بهگفته او، در دولت پنج هزار مگاوات برق جدید به مدار وارد شده اما همچنان مصرف از تولید پیشی گرفته است. وی بیان کرد: برای مدیریت وضعیت، برنامهریزیهایی صورت گرفته تا صنایع با حداقل قطعی برق مواجه شوند و برای صنایع پرمصرف جدول زمانبندی تهیه شده که به استانداران ارائه خواهد شد. اتابک همچنین از راهاندازی ۱۲۷طرح در ششماهه دوم سال گذشته خبر داد و گفت: اکثر وظایف کنترل بازار به اصناف سپرده شده و نظارتهای تکمیلی توسط تعزیرات حکومتی انجام میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به لزوم توسعه دریامحور در کشور اشاره کرد و با مقایسه برداشت آب ایران و عربستان از خلیج فارس گفت: درحالیکه عربستان سالانه ۱۴میلیارد مترمکعب آب برداشت میکند، ایران سهم اندکی دارد. این وضعیت باید تغییر کند. وزیر صمت همچنین از وعده مدیران منطقه آزاد برای تامین دو دستگاه ایکسری جدید تا پایان سال خبر داد و گفت: این مطالبه را بهصورت مکتوب دنبال خواهم کرد تا پایانههای خوزستان به تجهیزات مدرن مجهز شوند.
صنعت کشور با وجود ناترازی انرژی سربلند بیرون میآید
وزیر صمت در ادامه گفت: رییسجمهور پیگیر حل ناترازی انرژی است اما با وجود این مشکلات، صنعت کشور سربلند خواهد شد.
سیدمحمد اتابک در نشست هماندیشی با فعالان اقتصادی آبادان و خرمشهر که در سالن همایشهای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر برگزار شد، به تشریح مهمترین اقدامات و دغدغههای دولت در حوزه صنعت و تجارت پرداخت.
وی با اشاره به بازدید اخیر خود از وزارت نیرو گفت: محدودیتهای برق را از نزدیک بررسی کردیم. با وجود این مشکلات، صنعت کشور سربلند بیرون خواهد آمد چراکه رییسجمهور شخصا پیگیر رفع این چالشهاست.
اتابک افزود: به وزارت نیرو اعلام کردهایم که نباید برق صنایع قطع شود چراکه اگر صنعت از اقتصاد جدا شود، نتیجه آن افزایش تورم خواهد بود. مقرر شده توزیع برق بهصورت منطقهای و استانی مدیریت شود و هفته آینده چند نیروگاه جدید وارد مدار خواهد شد.
وی خاموشی نیروگاههای برقآبی را ناشی از کاهش سطح آب دانست و گفت: امیدوارم وزارت نیرو شرایط را بهبود بخشد. این مطالبه بنده نیز هست چراکه تمام عمرم در حوزه تولید بودهام. در سختترین شرایط نیز ناامید نشدهایم؛ روزی که کارخانه فولاد را در منطقه اروند راهاندازی کردم، تا زانو در گل بودم.
وزیر صمت با اشاره به ظرفیتهای منطقه اظهار کرد: آبادان و خرمشهر دارای وزن و جایگاه ویژهای هستند. من اجازه نمیدهم صنعت در این منطقه تعطیل شود. در دولت نیز صریح گفتم اگر قرار است حمایتی صورت گیرد، باید کاهش بخشی از مالیات برای آبادان و خرمشهر در نظر گرفته شود چون کشور به این دو شهر بدهکار است.
وی از تشکیل کمیته ماده(۱) با حضور نمایندگان مختلف خبر داد و گفت: با کمک نمایندگان آبادان و خرمشهر در مجلس، بهدنبال رونق تجارت این دو شهر هستیم. باید در حوزه تجارت فشار بیاوریم تا رشد بیشتری حاصل شود.
اتابک یکی از حوزههای مهم توسعه را صنایع دریایی عنوان کرد و گفت: توسعه اقتصاد دریامحور بهویژه در زمینه کشتیسازی، نیازمند سرمایهگذاری است و ما از فعالان این حوزه حمایت میکنیم. همچنین با بانک مرکزی در حال رایزنی هستیم تا در شرایط تنگنا، حمایتهای لازم صورت گیرد.
وی با انتقاد از برخی قوانین موجود گفت: قوانین تجاری و ارزی ما گاهی بهجای تقویت یکدیگر، در تقابل قرار میگیرند. باید پایش ارزی کشور در راستای حمایت از تجارت تنظیم شود و به آبادان و خرمشهر نیز باید با نگاه تجاری نگریست.
وزیر صمت با اشاره به نقش سازمان منطقه آزاد اروند گفت: این سازمان با هدف توسعه تجارت راهاندازی شده و باید در این مسیر حرکت کند.
وی در پایان عنوان کرد: در زمینه صدور کارتهای بازرگانی، در سال گذشته ۳۲هزار کارت صادر شده که نسبتبه سال قبل رشد ۱۵۰درصدی داشته است اما انتظار داریم اتاقهای بازرگانی با دقت و بدون بهانه در این مسیر حرکت کنند.
همچنین برای پیگیری ویژه مسائل خوزستان و بهویژه آبادان و خرمشهر، بهجز معاون معین، یک فرد مشخص و ویژه برای این دو شهر تعیین خواهیم کرد. هماهنگی روسای اتاقها با سازمان توسعه تجارت نیز ضروری است.