دور تازه گفت‌وگوها میان روسیه و اوکراین در استانبول انجام می‌شود؛

دیپلماسی زیر آتش

گروه بین الملل
کدخبر: 546716
ولودمیر زلنسکی اعلام کرد که روسیه و اوکراین روز چهارشنبه اول مرداد دور تازه‌ای از مذاکرات صلح را در استانبول برگزار خواهند کرد که تمرکز آن بر تبادل اسرا و ادامه گفتگوها است، اگرچه پیشرفتی جدی در پایان جنگ هنوز حاصل نشده است.
دیپلماسی زیر آتش

جهان‌صنعت – ولودمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین اعلام کرد که روسیه و اوکراین روز چهارشنبه ۲۳ جولای (یکم مرداد) دور تازه‌ای از مذاکرات صلح را برگزار خواهند کرد؛ این مذاکرات دنباله‌ای است بر دو دور گفت‌وگوی قبلی در استانبول که پیشرفت چندانی در پایان دادن به جنگ نداشتند.

به گزارش یورونیوز، این اعلام در حالی صورت می‌گیرد که روسیه حملات دوربرد خود علیه اوکراین را تشدید کرده و گاهی در یک شب، آن‌قدر پهپاد به اوکراین می‌فرستد که تعدادشان از کل پهپادهایی که در یک ماهِ کامل در سال ۲۰۲۴ شلیک می‌کرد هم فراتر می‌رود. رییس‌ جمهوری اوکراین، در نطق شبانه خود در دوشنبه اعلام کرد که دور دیگری از مذاکرات میان روسیه و اوکراین روز چهارشنبه برگزار خواهد شد.

زلنسکی گفت: امروز با رستم عمرُف، وزیر دفاع اوکراین درباره آماده‌سازی تبادل اسرا و برگزاری نشست دیگری با طرف روسی در ترکیه گفت‌وگو کردم. عمرُف گزارش داد که این نشست برای روز چهارشنبه برنامه‌ریزی شده است. وی همچنین گفت که اطلاعات تکمیلی روز سه‌شنبه منتشر خواهد شد. دو طرف در ۱۶ می (۲۶ اردیبهشت) و ۲ ژوئن (۱۲خرداد) در استانبول و تحت فشار آمریکا برای رسیدن به آتش‌بس با هم دیدار کردند. هر چند این گفت‌وگوها به تبادل گسترده اسرا انجامید اما با وجود اصرار دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، در هیچ‌کدام از این گفت‌وگوها گامی عملی و جدی برای پایان دادن به تهاجم تمام‌عیار روسیه به اوکراین، پس از سه سال جنگ، برداشته نشده است.

شروط طرفین برای صلح چیست؟

بعد از دور قبلی مذاکرات، روسیه یادداشتی منتشر کرد که در آن شرایط مورد نظرش برای توقف جنگ را به ‌طور مفصل توضیح می‌دهد.

از جمله این شروط، عقب‌نشینی کامل نیروهای کی‌یف از چهار استان اوکراین یعنی دونتسک، لوهانسک، زاپوریژیا و خرسون است؛ مناطقی که مسکو آنها را تحت عنوان سرزمین‌های جدید خود ضمیمه کرده است.

علاوه بر این، روسیه می‌خواهد که جامعه جهانی، مالکیت آن بر مناطق اشغال ‌شده از سال ۲۰۱۴، از جمله کریمه را به رسمیت بشناسد.

کرملین همچنین بر این موضوع پافشاری دارد که اوکراین باید از هرگونه ایده پیوستن به ائتلاف نظامی ناتو صرف‌نظر کند. اوکراین اما این خواسته‌ها را رد کرده و نسبت به تمایل واقعی روسیه برای برقراری آتش‌بس ابراز تردید کرده است.

شروط اوکراین برای صلح شامل برقراری آتش‌بس به منظور ادامه مذاکرات است. همچنین، اوکراین خواستار تبادل متقابل اسیران جنگی، بازگرداندن کودکانی که توسط روسیه ربوده شده‌اند و آزادی تمام غیرنظامیان در بند روسیه است.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا در اوایل ماه جاری میلادی اعلام کرد که در صورت نرسیدن مسکو به توافق نهایی صلح در جنگ تمام‌عیار کنونی، قویاً در حال بررسی تحریم‌های گسترده بانکی، اقتصادی و تعرفه‌ای علیه روسیه است. دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا هفته گذشته، به روسیه ۵۰‌روز فرصت داد تا پای میز مذاکره بیاید وگرنه با تحریم‌های شدید روبه‌رو می‌شود؛ همزمان هم ارسال سلاح به اوکراین را از سر گرفت. در واکنش، کرملین گفت که برای ادامه گفت‌وگوها آمادگی دارد.

ترامپ در شبکه اجتماعی تروث ‌سوشال خود این تهدید را پاسخی به حملات شدید کنونی روسیه به اوکراین در میدان نبرد توصیف کرد و نوشت که روسیه در حال کوبیدن کامل اوکراین است. رییس‌جمهور آمریکا گفت: به روسیه و اوکراین می‌گویم همین حالا پای میز مذاکره بنشینید، پیش از آنکه دیر شود.

در حالی که فشارهای ایالات ‌متحده برای نشان دادن پیشرفت در پایان دادن به جنگ روبه افزایش است، ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه، پیش‌تر پیشنهاد زلنسکی برای دیدار حضوری به‌منظور گفت‌وگو درباره صلح را رد کرده بود.

وب گردی