دولت به یاری صنایع بشتابد

محسن امینی
کدخبر: 546598

محسن-امینی

محسن امینی، رییس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران

طی بازه جنگ ۱۲روزه صنعت غذا همگام با تفکر دولت، دولتمردان و حاکمیت قدم برداشت و سعی کرد در این دوران سخت مردم کمترین خلل و نگرانی را در مورد تامین کالا‌های غذایی در کشور حس نکنند. نکته‌ای که امروزه باید به آن توجه داشت این است که مجموعه صنعت کشور در دوره ۱۲روزه جنگ تحمیلی و دوره پسا‌جنگ برای اینکه  بتوانند سرپا بمانند باید در یک بازه زمانی کوتاه، سریعا خودشان را بازسازی کنند.

می‌توان با قاطعیت گفت در زمان بحران، مجموعه‌ها و پرسنلشان تمام قد ایستادند تا همانند سایر بخش‌های کشور کالا‌ها را در اختیار مردم قرار دهند و اکنون این نوبت دولت است که به یاری بخش صنایع غذایی کشور و به صورت کلی تمام صنایع کشور بشتابد. امروزه اگر مسائل مالیاتی و بانکی، بیمه‌ای اتفاق افتاده برای تمام صنوف کشور است و نمی‌توان در بین آنها استثنا قائل شد و دقیقا به همین علت است که دستور‌العمل هیات وزیران باید به طور کامل اصلاح شود و تمام صنایع و صنوف را درگیر کند. باید در نظر داشت که به هر حال ما یک زنجیره هستیم و هر یک از بخش‌ها درگیر شود به دنبال آن همه بخش‌ها درگیر شده‌اند بنابراین نخستین خواسته ما به عنوان نمایندگان بخش‌خصوصی رسیدگی به موارد فوق است.

در مرحله بعد توجه به این موضوع لازم است که واگذاری چه مجموعه‌ای باید مشمول استفاده از این فرصت‌ها به استان‌ها باشد؛ این موضوع باید به صورت عمومی توسط وزارت صمت، جهاد، راه یا هر وزارتی که مسوول است در قبال زیرمجموعه‌هایش انجام شود. از طرفی بهتر است محتوای گفتمان استان‌ها از حالت محرمانگی خارج شده و ابلاغ شوند. این موضوع باید به سرعت حل شود و همانطور که گفتیم همه صنوف کشور را در بر بگیرند بنابراین خواسته ما این است که محتوای بسته تنها متعلق به این لحظه نباشد چراکه ممکن است حوادث اینچنینی دوباره رخ دهند. بسته دولت باید بسیار عمیق‌تر و همه‌جانبه‌تر از آنچه هست باشد.

امروزه در بازار غذا روزهای آرامی را سپری می‌کنیم؛ به مردم وعده می‌دهیم که صنعت غذای کشور تحت هر شرایطی پای کار ایستاده است و کالاهای مورد نیاز آنها را تامین می‌کند و رسالت خود را در رنگین نگه داشتن سفره مردم تحت هر شرایطی انجام می‌دهد.

در کمیسیون همه با هم‌ پیمان بستیم و بررسی کردیم که در جنگ و پسا‌جنگ چه مشکلاتی داشتیم و اگر اتفاق فورس ماژوری (ان‌شاءالله که اینطور نخواهد بود) افتاد چگونه مدیریت و از تجربیات دور قبل استفاده کنیم.

وب گردی