دستور تدوین الگوی جدید ساختاری و مدیریتی بنادر طی ۲ هفته

جهانصنعت– دولت به سازمان اداری و استخدامی ماموریت داده ظرف دو هفته الگوی ساختاری و مدیریتی مناسب کشورهای پیشرو برای اداره بنادر کشور را ارائه کند.
در پی حادثه انفجار در بندر شهیدرجایی، هیاتدولت در یکی از جلسات اخیر خود با محوریت بررسی ابعاد مختلف این رویداد تشکیل جلسه داد. در این نشست، وزارت کشور گزارشی مقدماتی از ابعاد اولیه حادثه ارائه کرد که منجربه اتخاذ تصمیمات مهمی شد.
طبق ابلاغیه دبیر هیات دولت، وزارت صنعت، معدن و تجارت باید تدابیر لازم برای جبران فوری خسارات واردشده به شرکتها، کارخانهها، ماشینآلات و وسایل نقلیه آسیبدیده را اتخاذ کند.
این وزارتخانه باید تعمیرات ضروری و حمایتهای بیمهای از آسیبدیدگان را با همکاری نهادهای مربوطه انجام دهد. وزارت صمت باید گزارش اقدامات انجامشده را ظرف دو هفته به دولت ارائه نماید.
در ابلاغیه ۱۵اردیبهشتماه دبیر هیات دولت آمده است؛ بهمنظور ایجاد هماهنگی بیشتر، توازن مسوولیت و پاسخگویی میان دستگاههای مستقر در بنادر، مقرر شده سازمان اداری و استخدامی کشور با بررسی الگوهای ساختاری و مدیریتی بنادر در کشورهای پیشرو، پیشنهادهای مشخصی برای اجرای این الگو در ایران را ظرف دوهفته به دولت ارائه کند.
وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری وزارت راهوشهرسازی و وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف شد براساس مطالعات سازمان اداری و استخدامی، برنامه مدونی برای بهبود فرآیندهای ورود، ماندگاری و ترخیص کالا در گمرکات و بنادر تهیه کند. این پیشنهادهای اصلاحی در قوانین و مقررات ظرف یکماه به دولت ارائه خواهد شد.
یکی دیگر از مصوبات این جلسه، بررسی لایحه الحاق ماده(۸) مکرر به قانون مقررات صادرات و واردات بود که پیشتر توسط دولت سیزدهم به مجلس ارائه شده است.
براساس این لایحه کالاهای بدون ثبت سفارش که در محوطه بنادر تخلیه شوند اگر پس از یکماه مرجوع نشوند، بهعنوان متروکه شناخته میشوند و امکان اعاده اظهارنامه برای آنها وجود نخواهد داشت.
طبق ابلاغیه دبیر هیات دولت به وزرای اقتصاد و راه شهرسازی، ابعاد این لایحه از جهت بازنگری و اصلاح یا عودت لایحه باید مشخص و تعیینتکلیف شود.