دروغ هسته ای

جهانصنعت- رژیم صهیونیستی تجاوز خود به خاک کشورمان را اینگونه توجیه میکند که ایران در آستانه دستیابی سه سلاح هستهای است. حتی شاهد هستیم از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ در ایالاتمتحده نیز وی دائما در گفتوگو با رسانهها هدف خود از مذاکره و توافق با ایران را نداشتن سلاح هستهای از سوی کشورمان اعلام کرده است. با این حال و در شرایطی که ایران بارها اعلام کرده که در دکترین نظامیاش سلاح هستهای جایگاهی ندارد و همچنین پس از توافق هستهای برجام، آژانس بینالمللی انرژی اتمی در حال بازرسی سایتهای اتمی کشورمان هستند، باز هم یکی از ادعاهای اسرائیل با پشتیبانی غرب، موضوع تلاش ایران برای رسیدن به سلاح هستهای است.
موضع متناقض غرب
در همین رابطه جوزپ بورل مسوول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا با انتقاد شدید از رویکرد رژیم صهیونیستی در قبال ایران، ادعای تلآویو درباره تهدید هستهای جمهوری اسلامی را روایتی دروغین خواند و تاکید کرد که مواضع اتحادیه اروپا در برابر بحران خاورمیانه نیز «کاملا متناقض» است.
بورل که اکنون بهعنوان پژوهشگر ارشد موسسه سلطنتی الکانو در اسپانیا فعالیت دارد، اظهار داشت: نتانیاهو این حمله را اقدامی پیشگیرانه برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای توجیه کرده اما این ادعا واقعیت ندارد. حتی سازمان سیا و دولت ترامپ هم تایید کردهاند که ایران بمب هستهای ندارد. ممکن است توانمندیاش را داشته باشد اما در حال حاضر چنین سلاحی ندارد.
وی در میزگردی در مادرید که توسط موسسه الکانو و خانه عرب برگزار شد، افزود: نتانیاهو سالهاست ادعا میکند که ایران یک تهدید هستهای است و باید به آن حمله کرد اما این روایت با هدف وادار کردن آمریکا به دخالت مستقیم طراحی شده و کاملا برخلاف اصول حقوق بینالملل است. شما نمیتوانید صرفا برمبنای ظن، به کشوری حمله کنید. بورل با انتقاد از زمانبندی حمله رژیم صهیونیستی، آن را اقدامی عامدانه برای تخریب تلاشهای دیپلماتیک خواند و گفت: «چرا صبر نکردند تا ببینند مذاکرات میان ایران و آمریکا چگونه پیش میرود؟ قرار بود گفتوگوهایی انجام شود اما یک روز پیش از آن، اسرائیل به ایران حمله کرد. مسوول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا با انتقاد صریح از رویکرد دوگانه اتحادیه اروپا خاطرنشان کرد: موضع اروپا کاملا متناقض است. از یکسو بر ضرورت احترام به حقوق بینالملل تاکید میکنیم و از سوی دیگر از حق اسرائیل برای دفاع از خود سخن میگوییم اما سوال اینجاست: آیا اسرائیل واقعا به حقوق بینالملل پایبند است؟ کسی نمیخواهد به این سوال پاسخ دهد. وی افزود: اتحادیه اروپا میگوید تا زمانی که به اصول رفتار کنی، از تو حمایت میکنیم اما آیا اسرائیل چنین میکند؟ این روند باید متوقف شود.
بورل در ادامه سخنان خود نسبت به هدف اعلامشده برخی مقامات اسرائیلی مبنیبر تلاش برای تغییر حکومت در ایران هشدار داد و تاکید کرد که تجربههای قبلی در منطقه، از جمله در عراق و لیبی، پیامدهای ویرانگری داشته است. او تصریح کرد: نمیتوان با بمباران، ایجاد جنگ و ویرانی، یک کشور را بهسوی تغییر حکومت سوق داد. برخی رهبران اروپایی هم گفتهاند که اسرائیل در این زمینه مرتکب اشتباه راهبردی شده است.
بورل افزود: اروپاییها مدام از تناقضی به تناقض دیگر میروند. اگر حمله اسرائیل واقعا با حقوق بینالملل سازگار نیست که نیست، پس چرا آن را تحمل میکنیم؟ این نقض آشکار قوانین بینالمللی است و باید بهوضوح بهعنوان چنین اقدامی شناخته شود. بورل در بخش دیگری از صحبتهای خود، با اشاره به وضعیت غزه و تداوم حملات نظامی اسرائیل به این منطقه تاکید کرد: آنچه در غزه رخ میدهد، برای همیشه بر دوش اسرائیل و اروپا باقی خواهد ماند اما هنوز میتوان جلوی این کشتار را گرفت.
وی تصریح کرد: «چه کسانی میتوانند جلوی آن را بگیرند؟ کسانی که تسلیحات را تامین میکنند. ۹۰درصد بمبها را آمریکا و اتحادیه اروپا تامین میکنند. از یکسو میشنویم که این وضعیت غیرقابل تحمل است اما در عمل همچنان آن را تحمل میکنیم. چرا؟
گزارش آژانسهای اطلاعاتی آمریکا
همزمان با این صحبتهای مسوول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا و با وجود تبلیغات مکرر رژیم صهیونیستی، آژانسهای اطلاعاتی ایالاتمتحده بار دیگر تاکید کردند که ایران تاکنون تصمیمی برای ساخت بمب اتم اتخاذ نکرده است؛ موضعی ثابت که حتی در پی حملات اخیر صهیونیستها به تاسیسات هستهای کشور نیز تغییری نکرده است.
در همین راستا رسانه آمریکایی نیویورکتایمز به نقل از مقامهای اطلاعاتی آمریکا گزارش داد که جمهوری اسلامی ایران هنوز تصمیمی برای ساخت بمب اتم نگرفته است. این ارزیابی اطلاعاتی که از ماه مارس بدون تغییر باقی مانده، در حالی مطرح میشود که رژیم صهیونیستی اخیرا تاسیسات هستهای ایران را هدف تجاوز نامشروع خود قرار داده است.
به گزارش این روزنامه، مقامهای ارشد اطلاعاتی آمریکا هشدار دادهاند که در صورت حمله ایالاتمتحده به سایت غنیسازی «فردو» ممکن است تهران تصمیم به حرکت در مسیر تسلیحاتی بگیرد. با این حال، هیچ نشانهای دال بر آغاز عملیات تسلیحاتی یا ساخت بمب توسط ایران در دست نیست.
برخی برآوردهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی مدعیاند که ایران قادر است ظرف ۱۵روز بمب اتمی بسازد اما مقامات آمریکایی این تخمینها را اغراقآمیز و دارای انگیزههای سیاسی برای تحت فشار قرار دادن دولت واشنگتن جهت حمایت از اقدام نظامی علیه ایران میدانند. طبق ارزیابی اطلاعاتی ایالاتمتحده، ساخت سلاح هستهای – حتی با در نظر گرفتن سطح فعلی ذخایر اورانیوم ایران – به زمانی بین چند ماه تا یکسال نیاز دارد.