حمایت از صنایع‌دستی در دستور کار وزارت تعاون

گروه صنعت
کدخبر: 535306
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از برنامه‌های جدید وزارتخانه برای توسعه اشتغال، حمایت از صنایع‌دستی و تسهیل صادرات کالاهای خرد در استان کرمان خبر داد.
حمایت از صنایع‌دستی در دستور کار وزارت تعاون

جهان صنعت_وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سفر به استان کرمان، از برنامه‌های جدید این وزارتخانه برای توسعه اشتغال، حمایت از صنایع‌دستی و تسهیل در صادرات کالاهای خرد خبر داد.

به‌گزارش مرکز روابط عمومی و امور بین‌الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، احمد میدری در نشست سرمایه‌گذاری برای وفاق و ایران ماهر با حضور جمعی از فعالان اقتصادی و مسوولان محلی استان کرمان، ضمن اشاره به ظرفیت‌های بزرگ این استان گفت: امروز نیز شاهد زنان سخت‌کوشی هستیم که در کارگاه‌های کوچک با دستان خود نقوش زیبایی بر پارچه‌ها خلق می‌کنند. این ظرفیت‌ها باید به‌سمتی بروند که فرزندانی تربیت کنیم که بتوانند سرنوشت ایران را در دست بگیرند.

میدری با اشاره به طرح کارورزی افزود: این طرح در شورای‌عالی اشتغال تصویب شده و می‌تواند در استان‌ها از جمله کرمان، با مشارکت اتاق بازرگانی و شرکت‌های خصوصی اجرایی شود. وی تاکید کرد: حتی منتظر تهران نباشید، خود استان می‌تواند این طرح را عملیاتی کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه به پیشنهاد ارائه خط اعتباری بدون نیاز به مراجعه بانکی برای تعاونی‌ها اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۳۰۰‌میلیارد تومان تسهیلات به تعاونی‌ها پرداخت شده است. اگر این امکان فراهم شود که خط اعتباری به‌صورت خودکار تمدید شود، در مسیر پایداری فعالیت تعاونی‌ها گام بزرگی برداشته خواهد شد.

میدری درباره دغدغه‌های واحدهای کوچک در خرید از بورس کالا نیز اظهار کرد: این مشکل در بسیاری از تعاونی‌ها وجود دارد. وظیفه ما حمایت از صنایع خرد است و پیگیر اختصاص سهمیه مشخص از فولاد مبارکه و دیگر منابع برای تعاونی‌ها خواهیم بود.

وی با اشاره به مشکلات حوزه آموزش صنایع‌دستی و ضعف در بازاریابی، از تدوین مواد آموزشی استاندارد برای این بخش خبر داد و افزود: باید آموزش‌ها محتوای باکیفیت داشته باشند. در این زمینه تجربه موفق اتصال آموزش فنی و حرفه‌ای به شبکه‌های فروش را در خراسان جنوبی داشته‌ایم و این الگو می‌تواند در کرمان نیز پیاده‌سازی شود. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: طی ماه‌های آینده نمایشگاه تخصصی صنایع‌دستی با مشارکت استان‌ها در تهران برگزار خواهد شد. میدری یادآور شد: نمایشگاه باید به رویدادی تبدیل شود که پس از آن ارتباطات تجاری و فروش برقرار شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکی از چالش‌های جدی صنایع‌دستی را صادرات عنوان کرد و گفت: در حال حاضر قوانین گمرکی اجازه ارسال مستقیم کالاهای صنایع‌دستی به مشتریان خارجی را نمی‌دهد، مگر با داشتن کارت بازرگانی. در مذاکرات با گمرک، قرار شد تا هفته آینده مقررات جدیدی ارائه شود تا این مانع برای فروش بین‌المللی برداشته شود.

میدری همچنین از تمرکز ویژه وزارت تعاون بر توسعه زنجیره ارزش گیاهان دارویی خبر داد و گفت: از رازیانه در شهر رزن همدان شروع کردیم و هدف این است که با استانداردسازی، محصولات را وارد بورس کالا کنیم. اگر در کرمان نیز گروه علمی یا تعاونی در این زمینه فعال باشد، می‌توانیم برنامه‌های مشترکی را تعریف کنیم.

میدری با تاکید بر ضرورت ایجاد ارزش‌افزوده در زنجیره تولید گیاهان دارویی، بر حمایت از فرآوری، بسته‌بندی و سورتینگ این محصولات تاکید کرد و گفت: محصولی که در ایران بین ۱۵۰ تا ۲۰۰‌هزار تومان قیمت دارد، در ترکیه با قیمت ۱۰دلار به فروش می‌رسد. دلیل این تفاوت، نبود فرآوری مناسب در کشور است. ما در خراسان تجربه موفقی در فرآوری ضایعات زعفران داشته‌ایم و قصد داریم این تجربه را در حوزه گیاهان دارویی نیز توسعه دهیم.

وی با اشاره به نقش شرکت‌های دارویی وابسته به وزارت تعاون در این حوزه، خواستار اتصال ظرفیت‌های وزارت جهاد کشاورزی با این شرکت‌ها شد تا فرآیند تولید، آزمایش و بسته‌بندی به شکلی حرفه‌ای پیش برود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: وزارت تعاون آماده تامین هزینه قراردادهای آزمایشگاهی برای تولیدکنندگان خرد است.

میدری درباره تسهیلات مشاغل خانگی نیز گفت: با مصوبه شورای عالی اشتغال و در صورت ابلاغ رییس‌جمهور، امکان دریافت مجدد تسهیلات سرمایه در گردش برای افرادی که قبلا از وام‌های مشاغل خانگی استفاده کرده‌اند، فراهم خواهد شد.

وی با اشاره به احیای هنرستان‌های قدیمی جوارگاهی در حوزه مهارت‌آموزی گفت: در هفته آینده جشنواره و مسابقات کارگر ماهر در این استان برگزار خواهد شد. ۷۰۰ مرکز فنی‌وحرفه‌ای و ۷‌هزار هنرستان در کشور داریم. با حذف شهریه آموزش، دانش‌آموزان می‌توانند بدون پرداخت هزینه وارد مراکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای شوند.

سایت خوان