جهان صنعت، ایران در تولید کود شیمیایی تقریباً خودکفا است و فقط مواد اولیه مورد نیاز این محصولات وارداتی است.

صیاد فرهادی، رئیس انجمن تولیدکنندگان کود شیمیایی کشور در خصوص وضعیت تولید کودهای شیمیایی در کشور گفت: ایران برای تولید کود شیمیایی بخشی از مواد اولیه خود را وارد می‌کند. از اول بهمن ۱۴۰۲ به مدت ۱۵ ماه است که ارزی به این صنف تخصیص داده نشده است.

وی افزود: با وجود اینکه بخش کمی از مواد اولیه مورد استفاده در تولید انواع کودهای شیمیایی وارداتی است اما تأثیر آن در تولید بسیار بوده به طوری که نبود یک قلم منجر به توقف تولید می‌شود.

فرهادی بیان داشت: تنها کود شیمیایی آماده مصرف وارداتی فسفات است. وی ادامه داد: ۸۰ درصد نیاز فسفات بخش کشاورزی به وسیله واردات تأمین می‌شود.

رئیس انجمن تولیدکنندگان کود شیمیایی کشور اظهار کرد: امسال هم عدم تخصیص ارز به تولید کود شیمیایی ادامه دارد و این امر سال گذشته منجر به افت ۳۰ درصدی تولید شد و در حال حاضر در سال جدید، فعلاً تولید آغاز نشده است.

فرهادی با اشاره به دو چالش اساسی تولیدکنندگان این صنف تصریح کرد: رفع تعهد ارزی و عدم تخصیص ارز ترجیحی دو مشکل تولیدکنندگان بوده که ادامه روند تولید کود شیمیایی را در کشور با مشکل مواجه کرده است.

این مسئول صنفی تاکید کرد: در ۳ ماه گذشته قیمت برخی مواد اولیه تولید داخل ۱۰ برابر شده است. او یادآور شد: گوگرد از ۱.۲۰۰ تومان به ۱۵ هزار تومان و اسید سولفوریک از ۴۰۰ تومان به ۲ هزار تومان افزایش قیمت داشته‌اند. همچنین در حالی که قیمت جهانی اسید سیتریک ۲۲ هزار تومان است این محصول در بازار بورس به مبلغ ۸۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

مهر