تقویت زیرساخت انرژی پاک در بخش صنعت کشور

سایت خوان
کدخبر: 536361
رئیس گروه سرمایه گذاری سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران گفت: تاکنون ۵۰ هزار مگاوات پروانه تولید انرژی تجدیدپذیر برای صنایع صادر شده است.
تقویت زیرساخت انرژی پاک در بخش صنعت کشور

جهان صنعت، حمیدرضا بهمن آبادی در نهمین کنفرانس بین المللی و ششمین دوره جایزه انرژی های تجدیدپذیر در برج میلاد تهران افزود: تعدادی از این صنایع اکنون در حال احداث نیروگاه تجدیدپذیر هستند.

وی ادامه داد: پیش بینی شده امسال ناترازی برق در کشور به حدود ۹۰ هزار مگاوات برسد و از طرف دیگر نیروگاه های حرارتی فرسوده شده اند.

رئیس گروه سرمایه گذاری ساتبا خاطرنشان کرد: همچنین اگر قرار است کشور توسعه یابد و شاهد افزایش تعداد خودروهای برقی باشیم، بنابراین با ۲۰ تا ۲۵ هزار مگاوات کسری برق روبه رو خواهیم بود.

بهمن آبادی گفت: یکی از راهکارهایی که برای کاهش کسری برق دنبال می شود محدودیت برق برای صنایع است.

وی ادامه داد: همچنین احداث نیروگاه حرارتی با صرف زمان طولانی و پیامدهایی همچون آلودگی زیست محیطی و قیمت تمام شده بالا نیز راهکار دیگر کاهش کسری است و نیز نیروگاه های هسته ای که به دلیل حساسیت بین المللی راهکار خوبی نیست، نتیجه اینکه بهترین راهکار توسعه تجدیدپذیر است که نیاز به سوخت نداشته و امکان توسعه پراکنده را دارد.

رئیس گروه سرمایه گذاری ساتبا به طراحی مدل های مختلف برای سرمایه گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر اشاره کرد و گفت: ماده ۱۶ قانون جهش دانش بنیان یکی از مهمترین مدل طراحی شده برای سرمایه گذاری صنایع در تجدیدپذیر ها است.

بهمن آبادی ادامه داد: به زودی سقف ۵ درصد صنایع در این قانون بیشتر خواهد شد، بنابراین لازم است صنایع از هم اکنون برای احداث نیروگاه تجدیدپذیر اقدام کنند.

وی افزود: صنایع پارسال ۵ تا ۶ میلیارد دلار بابت قطعی برق ضرر کردند. اگر صنعت در نظر دارد خاموشی نداشته و چنانچه تا پیک ۱۴۰۴ اقدام به احداث نیروگاه تجدیدپذیر کند، مشمول محدودیت برق نخواهند شد.

رئیس گروه سرمایه گذاری ساتبا از صنایع کشور خواست به کمک تامین برق آیند گفت: صنایع باید به اندازه ای که برق مصرف دارند نسبت به تولید آن اقدام کنند.

بهمن آبادی افزود: صنایع انرژی بر باید نسبت به تامین بخشی از برق خود از انرژی های تجدیدپذیر اقدام کنند و یا اینکه از تابلوی برق سبز بورس انرژی در این زمینه استفاده کنند.

رئیس گروه سرمایه گذاری ساتبا ادامه داد: ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان، صنایع با مصرف برق بیش از یک مگاوات را ملزم می‌کند تا حداقل یک درصد از برق مورد نیاز سالانه خود را از طریق احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر تامین کنند و این میزان در پایان سال پنجم به ۵ درصد برسد.

بهمن آبادی گفت: این قانون به منظور توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در صنایع کشور و کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی تصویب شده است و به زودی میزان ۵ درصدی که تاپایان سال پنجم تاکید شده بیشتر خواهد شد.

منبع: ایرنا

وب گردی