تشریح حمایت‌های معاونت علمی از شرکت‌های دانش‌بنیان

گروه صنعت
کدخبر: 545188
معاونت علمی ریاست‌جمهوری با ارائه معافیت‌های بیمه‌ای، مالیاتی، گمرکی و تسهیلات متنوع، حمایت‌های گسترده‌ای از شرکت‌های دانش‌بنیان برای توسعه فناوری و رفع موانع فعالیت آن‌ها فراهم کرده است.
تشریح حمایت‌های معاونت علمی از شرکت‌های دانش‌بنیان

جهان صنعت_مدیرکل دفتر حمایت و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی ریاست‌جمهوری با بیان اینکه قراردادهای مرتبط با فعالیت دانش‌بنیان مشمول ضریب صفر بیمه‌ای می‌شوند، مشروط بر آنکه قرارداد به دبیرخانه ارسال و بررسی شود، گفت: در حوزه گمرک نیز معافیت از پرداخت حقوق ورودی، تسهیل در واردات تجهیزات تحقیق و توسعه، امکان واردات بدون ثبت سفارش برای موارد خاص و استفاده از مسیر سبز گمرکی از جمله حمایت‌های معاونت علمی برای شرکت‌های دانش‌بنیان است.

به گزارش ایسنا، حسین حسینی‌نژاد در نشست آشنایی متخصصان و فناوران کانکت‌پلاس با فرآیندهای حمایتی شرکت‌های دانش‌بنیان به تشریح سرفصل‌های متنوع حمایت‌ها از این شرکت‌ها پرداخت و با تاکید بر تنوع بالای حمایت‌های معاونت علمی از شرکت‌های دانش‌بنیان، فناور و خلاق، اظهار کرد: بسته‌های حمایتی متعددی برای شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر گرفته شده که شامل معافیت‌های مالیاتی، تسهیلات گمرکی، حمایت‌های بیمه‌ای، نظام وظیفه، توانمندسازی، مشاوره‌های تخصصی، تسهیل فرآیند استقرار و بهره‌مندی از مزایای قانون «تولید بار اول» می‌شود.

وی افزود: معافیت مالیاتی از مهم‌ترین حمایت‌هاست که بسته به نوع و سطح فناوری محصول می‌تواند تا سقف ۱۰میلیارد تومان و در صورت استفاده از اعتبار مالیاتی، حتی بالاتر نیز اعمال شود. البته استفاده از این معافیت‌ها مستلزم ثبت‌نام در سامانه‌ها و ارائه مدارک فروش و درخواست رسمی از سوی شرکت‌هاست.

مدیرکل دفتر حمایت و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان همچنین از امکان جایگزینی دوره خدمت نظام وظیفه برای فارغ‌التحصیلان نخبه در شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و این برنامه را فرصت مغتنمی برای توسعه محصولات فناورانه دانست.

حسینی‌نژاد درباره حمایت‌های بیمه‌ای گفت: قراردادهای مرتبط با فعالیت دانش‌بنیان مشمول ضریب صفر بیمه‌ای می‌شوند، مشروط بر آنکه قرارداد به دبیرخانه ارسال و بررسی شود. همچنین در صورت بروز اختلاف با سازمان تامین اجتماعی، کارگروه مشترکی با حضور نمایندگان ذی‌ربط برای حل‌وفصل موضوع تشکیل می‌شود. در حوزه گمرک نیز معافیت از پرداخت حقوق ورودی، تسهیل در واردات تجهیزات تحقیق و توسعه، امکان واردات بدون ثبت سفارش برای موارد خاص و استفاده از مسیر سبز گمرکی از جمله حمایت‌های معاونت علمی برای شرکت‌های دانش‌بنیان است.

مدیرکل دفتر حمایت و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان ادامه داد: شرکت‌ها می‌توانند با معرفی‌نامه معاونت، از امکان استقرار در اماکن مسکونی یا شهرک‌های صنعتی بهره‌مند شوند. همچنین این معرفی‌نامه‌ها به صدور مجوزهایی چون جواز تاسیس، پروانه بهره‌برداری یا کارت بازرگانی کمک می‌کند.

وی از وجود بیش از ۲۰۰‌برنامه توانمندسازی نیز در این دفتر خبر داد و افزود: این طرح‌ها شامل مشاوره‌های تخصصی، طراحی هویت بصری و تبلیغاتی، خدمات حقوقی، مشاوره مالی، مشاوره بازاریابی و کمک‌هزینه خرید نرم‌افزار و تجهیزات است.

حسینی‌نژاد ضمن اشاره به مزایای قانون «تولید بار اول» گفت: این قانون امکان خرید محصولی را که برای نخستین‌بار در کشور تولید می‌شود، بدون الزام به برگزاری مناقصه برای دستگاه‌های دولتی فراهم می‌کند.

مدیرکل دفتر حمایت و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان همچنین به نقش معاونت علمی در حل اختلاف میان شرکت‌های خصوصی و دستگاه‌های دولتی اشاره و تاکید کرد: این ستاد با اختیار صدور مصوبات لازم‌الاجرا، در بسیاری از موارد به‌نفع شرکت‌های دانش‌بنیان ورود و چالش‌ها را مرتفع کرده است.

ضرورت تسلط بر دانش فنی در فرآیند دانش‌بنیان شدن شرکت‌ها

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، میلاد سلطانی، کارگزار ترویج معاونت علمی ریاست‌جمهوری نیز در این نشست آموزشی با اشاره به ضرورت درک نظام‌مند مسیر دانش‌بنیان شدن شرکت‌ها گفت: امروز به‌جای ارائه صرف اطلاعات، تلاش داریم یک ارتباط پایدار با فعالان فناور برقرار کنیم و در مسیر تبدیل ایده‌ها به محصولات دانش‌بنیان، همراه آنها باشیم.

وی با مرور ساختار زیست‌بوم نوآوری کشور، از حضور نهادهایی چون شتاب‌دهنده‌ها، مراکز رشد، صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه، بانک‌های فناور و پارک‌های علم و فناوری به‌عنوان اجزای کلیدی این زیست‌بوم یاد کرد و افزود: مسیر رشد یک ایده فناورانه از مراحل پیش‌شتاب‌دهی آغاز می‌شود و با رسیدن به شرکت‌ دانش‌بنیان ادامه می‌یابد اما در این مسیر باید تسلط بر دانش فنی، دارا بودن نمونه اولیه آزمایشگاهی و وجود خواص و کارکرد ویژه در محصول یا خدمت، به‌صورت دقیق احراز شود.

سلطانی با اشاره به اصلاحات آیین‌نامه‌ای صورت‌گرفته از سال‌۱۴۰۲ و تغییرات مدل ارزیابی دانش‌بنیان‌ها تاکید کرد: در مدل جدید، فهرستی از کالاها و خدمات دارای سطح فناوری بالا منتشر شده و تنها محصولاتی که در این فهرست حضور دارند یا قابلیت افزوده شدن به آن را دارند، می‌توانند وارد فرآیند دانش‌بنیان شدن شوند.

سلطانی با دعوت از فناوران برای بررسی دقیق فهرست کالاها و خدمات دارای سطح فناوری بالا، از آنان خواست مستندات لازم برای اثبات سطح فناوری محصول یا خدمت خود را آماده کرده و در مسیر ارزیابی از مشاوران رسمی و کارگزاران منطقه‌ای استفاده کنند.

وب گردی