ترانزیت کالا از قشم اقتصادیتر میشود

جهان صنعت، عادل پیغامی روز دوشنبه در جریان بازدید از کارگاه پروژه پُل خلیج فارس که با حضور رییس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، نماینده دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور، مشاوران پروژه و مسئولان قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) برگزار شد، افزود: خدا را شاکریم که در چنین روزی و در اوج گرمای تابستان، شاهد تلاش مجدانه و بیوقفه همکارانمان در قرارگاه هستیم.
وی ادامه داد: عملیات اجرایی این پروژه بهصورت فعال در جریان است و با رفع موانع و فراهمسازی مقدمات فنی گام به گام به مرحله تثبیت پایهها در دریا نزدیک میشویم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با بیان اینکه این پروژه یکی از بزرگترین و پیچیدهترین طرحهای مهندسی کشور است، اظهار کرد: در کنار عملیات لایروبی که هماکنون در حال انجام است، با تامین اعتبار مناسب، مراحل آمادهسازی کیسونها نیز در حال تکمیل است که جای قدردانی از «سردار سرتیپ پاسدار عبدالرضا عابد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص)» و کارکنان این قرارگاه نیز بابت ایستادگی و تامین اعتبار در این مسیر دارد.
پیغامی توضیح داد: با انجام غرقسازی کیسونها، نخستین نشانههای واقعی از شکلگیری پُل خلیج فارس نمایان خواهد شد؛ اتفاقی که علاوه بر بازگرداندن امید به جزیره قشم، نقطه عطفی در مهندسی زیرساختی و فناوری کشور نیز خواهد بود.
وی همچنین از همکاری شرکت مشاور، مجموعه قرارگاه و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد قدردانی کرد و گفت: این موفقیت بزرگ، حاصل همافزایی نهادهای مختلف، تلاش متخصصان داخلی و یک نقطه روشن در مسیر توسعه زیرساختهای ارتباطی جزیره قشم است.
اجرای عملیات عمرانی احداث پل خلیج فارس به عنوان یکی از چهار رکن طرح شبکه جامع ارتباطی خلیج فارس با محوریت و اتکا بر چهار پروژه، بندر، پل، جاده و ریل، مسیر جدیدی را از قشم در تماس و ارتباط کریدورهای تجاری منطقه و اتصال به شبکه راه های کشور ایجاد می کند.
پُل خلیج فارس به طول سه هزار و ۴۳۰ متر شامل دهانه های ۳۶۰ متری و پایه های بر روی دریا، عرض عرشه ۳۲ متری دارای چهار مسیر رفت و آمد خودرو، یک مسیر رفت و آمد راه آهن و یک مسیر اضطراری و پیادهرو است که پس از اجرا می تواند جزیره قشم را به سرزمین اصلی متصل کند.
این پُل در حد فاصل جزیره قشم به بندرعباس واقع شده و علاوه بر توسعه کریدور حمل و نقل شمال – جنوب، توسعه اسکله کاوه و امکان احداث اتوبان و راه آهن را نیز در این مسیر فراهم خواهد کرد.
با احداث پل خلیج فارس، ترانزیت کالا از منطقه آزاد قشم دارای توجیه اقتصادی می شود، به طوریکه بخش عمده کالا هایی که از طریق کریدور شمال – جنوب ترانزیت می شدند، از طریق این پُل، انجام شده و واردات و صادرات کالا بر اساس یکسری قوانین و مقررات راحت تر، صورت خواهد گرفت.
بر این اساس، هزینههای حمل ونقل و زمان ترانزیت کالا از جزیره قشم کاهش یافته و قیمت تمام شده کالا و خدمات به دلیل ایجاد شبکه حمل ونقل ریلی و جاده ای کمتر خواهد شد.
این طرح از نظر ابعاد اقتصادی، عمرانی، صنعتی، گردشگری و رفاهی از جایگاه مهمی در کشور برخوردار است و نقش حلقه ارتباطی مسیرهای دریایی سواحل پیرامونی قشم به شبکه حمل و نقل ریلی و جاده ای کشور را در امتداد ترانزیت آسیای میانه و واردات و صادرات دارد.
پل خلیج فارس از محدوده اسکله لافت در قشم به اسکله پهل در شهرستان خمیر متصل می شود و جزیره قشم را به سرزمین اصلی مرتبط خواهد کرد.
جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگ ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فرا ساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیک ترین جزایر ایران و خلیج فارس است.
از سوی دیگر، ویژگی های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می شود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال – جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیت های این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک های انرژی است.
اجرای پُل خلیج فارس برای اتصال قشم به سرزمین اصلی و شهر مهم و راهبردی بندرعباس می تواند حلقه توسعه پایدار و همهجانبه منطقه آزاد را تکمیل و این جزیره را به مکانی با ثبات و دسترسی آسان برای جذب سرمایهگذار در اندازه های قابل مقایسه با مناطق آزاد مشابه در کرانه های جنوبی خلیج فارس تبدیل کند.
منبع: ایرنا