17 - 07 - 2018
تاریخسازی شیاطین سرخ
پرستارهترین تیم بلژیک در ادوار اخیر موفق شد در جامجهانی روسیه ۲۰۱۸ به مقام سوم دست یابد. انگلیس و بلژیک، دو تیم ناکام از حضور در فینال جامجهانی، شنبه شب گذشته در دیدار ردهبندی به مصاف یکدیگر رفتند که در پایان شاگردان روبرتو مارتینز برای دومین بار موفق به شکست انگلیس شدند.
تیم ملی بلژیک بعد از برتری مقابل پاناما و تونس در دو مسابقه ابتدایی جامجهانی روسیه، در آخرین مسابقه مرحله گروهی همانند انگلیس با ترکیب دوم خود وارد زمین شد اما توانست به برتری برسد و با ۹ امتیاز راهی مرحله یکهشتم نهایی شود که دومین برد شاگردان مارتینز در سن پترزبورگ و در دیدار ردهبندی برابر سه شیرها برای این تیم مقام سومی جامجهانی را رقم زد. شیاطین سرخ که نمایش فوقالعادهای در دو بازی مرحله حذفی برابر ژاپن و برزیل داشتند، با عملکرد دور از انتظار در دیدار نیمهنهایی مقابل فرانسه شکست خوردند تا در دیدار ردهبندی به مصاف انگلیس بروند؛ تیم بلژیک با گلهایی که توماس مونیه(۴) و ادن هازارد (۸۲) به ثمر رساندند، موفق شد شاگردان ساوتگیت را برای دومین بار در جامجهانی مغلوب کند و برای نخستینبار در تاریخ به مدال برسد و روی سکوی سومی برود.
تیم ملی انگلیس هم که به دلیل بازیکنان جوان و حضور مربی کمتجربهای به نام ساوتگیت فراتر از انتظار نتیجه گرفت و پس از کسب شش امتیاز در دور گروهی و برتری مقابل کلمبیا و سوئد به مرحله نیمهنهایی رسیده بود، با ترکیبی که نیمی از آنها را بازیکنان تیم دومش تشکیل میدادند برابر بلژیک قرار گرفت و با دو گل شکست خورد تا مثل جامجهانی ۱۹۹۰ با رتبه چهارم کارش را در این رقابتها پایان دهد.
مقایسه بین سه شیرها و شیاطین سرخ
مسابقه شماره ۶۳ جامجهانی با برد بلژیک مقابل انگلیس همراه شد تا برای نخستین بار شیاطین سرخ در جامهای جهانی روی سکو قرار گیرند، در آن سمت انگلیس نتوانست نتیجهای بهتر از سال ۹۰ بگیرد. در این گزارش نگاهی داریم به تفاوت دو تیم انگلیس و بلژیک در بازی ردهبندی و البته کل جام.
با لغزش انگلیس، بلژیک برنز گرفت
از نظر خیلیها اصلا مسابقه ردهبندی نباید در جامجهانی برگزار شود اما برخلاف نظر آنها، هر دوره این مسابقه برگزار میشود و این بار هم بلژیک برنده بازی نهایی شد. گلهای مونیه و هازارد در بازی ردهبندی، یک پیروزی دلچسب و البته مستحق را برای تیم مارتینز رقم زدند تا بعد از شکست ناامیدکننده در مسابقه نیمهنهایی و عدم صعود به فینال، بلژیکیها با خاطرهای خوش جام را به پایان برسانند.
به نظر میآید یک روز استراحت اضافی برای بلژیک مثمر ثمر واقع شد اما شروع خوب این تیم هم در سرنوشت مسابقه تاثیرگذار بود و در نهایت انگیزه بیشتر بلژیک برای کسب جایگاه سوم هم مزید بر علت شد تا آنها به مدال برنز برسند. بلژیک در اکثر دقایق بازی با درخشش هازارد، مونیه و دی بروینه خوش درخشید. مونیه حتی فرصت سنگینتر کردن شکست انگلیس را داشت ولی پیکفورد مانع او شد. انگلیس هم بعد از شکست مقابل کرواسی، بار دیگر باخت تا جام را با سه شکست در هفت مسابقه به پایان رساند رکوردی که برای تیم چهارم جام خیلی جالب به نظر نمیرسد و همسان با موفقیت کلی آنها در رسیدن به جمع چهار تیم نیست. در هر حال بلژیک با شایستگی به جایگاه سوم رسید و مدال گرفت؛ مدالی که البته رنگش طبق خواسته آنان نیست.
هازارد برای استرلینگ الگوی خوبی ترسیم کرد
با وجود چند عملکرد خوب در جام ۲۱ اما باز هم نمایشهای استرلینگ در این تورنمنت، برای وی انتقاداتی به همراه داشت. استرلینگ نقطه اختلاف میان کارشناسان و طرفداران است. برخی به خاطر ضعف او در گلزنی و تصمیمگیری در منطقه جریمه از وی انتقاد میکنند، برخی دیگر هم به جابهجاییها و سرعتش اشاره میکنند و معتقدند این کیفیت، یک تهدید همیشگی برای رقیب است. هر دو دیدگاه درست هستند، البته استرلینگ در بازی ردهبندی دیده نشد چراکه بعد از ۴۵ دقیقه جایش را به رشفورد داد.
اما استرلینگ هنوز جوان است و فرصت تجربهاندوزی دارد. او امیدوار است تا در جامجهانی ۲۰۲۲ هم عضوی از تیم ملی کشورش باشد. برای آنکه استرلینگ بتواند همچنان در ترکیب اصلی تیم ملی کشورش در جامجهانی بعدی حاضر باشد، قطعا باید روی نقاط ضعف مهمش تلاش بیشتری کند. استرلینگ باید در دادن پاسهای کلیدی سرعت عمل بیشتری به خرج دهد و در عین حال در به دست آوردن فرصتهای گلزنی، دقیقتر عمل کند. شاید ادن هازارد ستاره بلژیک در جام ۲۱، الگوی بسیار خوبی برای استرلینگ باشد.
هازارد در بازی ردهبندی هم خوش درخشید تا نشان دهد از بازیکنی مثل استرلینگ، یک سطح بالاتر است. او در این تورنمنت سه بار گلزنی کرد و دو پاس گل هم برای هم تیمیهایش فراهم ساخت. اما در آن سمت، استرلینگ با وجود به دست آوردن موقعیتهای فراوان، نتوانست حتی یک گل بزند که نشان از جای پیشرفت بسیار برای جامجهانی بعدی دارد.
حضور پررنگ لیگ برتر در ردهبندی
طعم و بوی لیگ برتر انگلیس در بازی ردهبندی به خوبی احساس میشد چراکه از ۲۲ بازیکن حاضر در ترکیب اصلی دو تیم، تنها سه بازیکن در لیگ برتر توپ نمیزدند. ۱۱ بازیکن انگلیس همگی شاغل در لیگ برتر جزیره بودند، در آن سمت هم در ترکیب تیم مارتینز هشت بازیکن شاغل در لیگ جزیره وجود داشتند و تنها مونیه، ویتسل و تیلمانز خارج از انگلیس بازی میکنند.
با این آمار، به نظر میرسد عدم وجود تعطیلات در نیمفصل لیگ برتر که به اعتقاد خیلیها موجب افت بازیکنان در تورنمنتهای ملی میشود، خیلی هم تاثیری در عملکرد بازیکنان در رده ملی ندارد، چراکه بلژیک و انگلیس با این تعداد بازیکن در لیگ جزیره تا روز پایانی جام در روسیه حضور داشتند. البته حضور این تعداد بازیکن در مسابقه ردهبندی قطعا خبر خوبی برای مربیان لیگ برتری نیست چراکه بازیکنان حاضر در جامجهانی، بعد از اتمام کارشان حداقل به سه هفته استراحت نیاز دارند و به این ترتیب بخش اعظمی از بازیکنان حاضر در بازی ردهبندی یا تورهای پیشفصل تیمشان را از دست میدهند یا بازیهای هفتههای ابتدایی لیگ برتر را. حتی احتمالا این ردهبندی روی بازی جام خیریه انگلیس هم تاثیر میگذارد چراکه پنج بازیکن از سیتی و سه بازیکن از چلسی در بازی ردهبندی حاضر بودند. به هر صورت این بازیکنان هم فرصت زیادی برای استراحت ندارند و به زودی خود را در تمرینهای تیمهای خود خواهند دید.
استقبال شاهانه از اعضای تیم ملی بلژیک
پادشاه و ملکه بلژیک از تیم ملی فوتبال این کشور برای کسب رتبه سوم در جامجهانی ۲۰۱۸ روسیه تقدیر به عمل خواهند آورد.
بلژیک عملکرد خوبی در این جام داشت و تنها یک پیروزی تا رسیدن به فینال جامجهانی فاصله داشت. آنها با شکست مقابل فرانسه راهی دیدار ردهبندی شدند و با غلبه بر انگلیس موفق شدند مقام سومی رقابتها را کسب کنند. ابتدا توماس مونیه در دقیقه ۴ موفق شد دروازه سه شیرها را باز کند و ادن هازارد در دقیقه ۸۲ کار را برای بلژیکیها تمام کرد. حال رادیو RBTH مدعی شد که پادشاه و ملکه این کشور قصد دارند استقبالی شاهانه از اعضای تیم ملی بلژیک به عمل آورند و آنها را برای یک مهمانی به کاخ لیکن دعوت کنند.
رتبه سومی جامجهانی، بهترین عملکرد بلژیک در تاریخ این رقابتهاست. آنها در سال ۱۹۸۶ موفق شده بودند به رده چهارم این دیدارها برسند. پیشتر گفته شده بود رقم دریافتی از سوی فیفا برای رده سومی، بین کادر فنی و بازیکنان بلژیک تقسیم خواهد شد. بدین ترتیب هر بازیکن ۳۶۵ هزار دلار دریافت خواهد کرد و سرمربی حدود ۸۷۷ تا ۲/۱ میلیون دلار پاداش میگیرد. حدود ۱۵ هزار بلژیکی در روسیه به حمایت از تیم ملی کشورشان پرداختند. بلژیک بعد از لهستان ۱۹۷۴، ایتالیای ۱۹۹۰ و هلند ۲۰۱۰، چهارمین تیم تاریخ جامجهانی بود که با وجود کسب شش پیروزی قهرمان نشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد