او گفت: پزشکان بیمارستان در این پرونده تبرئه شدند و  صدرصد بیمارستان نگاه مقصر شناخته شد؛ زیرا نظریه پزشکی قانونی «آلودگی بیمارستانی» را تشخیص داده بود و چندین پزشک بودند و با منطق هم جور در نمی‌آمد که در عرض دو ساعت چندین پزشک خطا کنند.

معارفی افزود:  بر اساس رأی دادگاه، بیمارستان نگاه موظف است «نصف دیه کامل یک انسان» را به هر یک از افراد نابینا شده پرداخت کند. با توجه به نرخ دیه سال ۱۴۰۴ (یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان)، سهم هر فرد ۸۰۰ میلیون تومان خواهد بود.

او  ادامه داد: بیمارستان فقط به «پرداخت دیه» محکوم شد زیرا مجازات «تعلیق» بیمارستان مربوط به «جرایم عمدی» است و در این پرونده هم «قصور غیرعمدی» بوده است.

معارفی ادامه داد: بیمارستان تا دو سال پس از وقوع حادثه (از ۱۷ مهر ۱۴۰۳) فرصت دارد دیه را پرداخت کند، اما مبلغ، بر اساس نرخ روز دیه در زمان پرداخت، محاسبه می شود.

معارفی تاکید کرد: با قطعی شدن رأی کیفری، پرونده جدید حقوقی هم برای پیگیری دریافت غرامت هزینه‌های جانبی، از کارافتادگی و دیگر خسارات وارد شده به بیماران و خانواده هایشان را آغاز کرده‌ایم.

گفتنی است،  مهرماه سال گذشته ۹ نفر از بیماران در تهران در بیمارستان چشم پزشکی نگاه تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند نابینا شدند.

ایسنا