برنج پرتودهی شده؛ محصولی با کیفیت و بدون ژن خارجی

کدخبر: 564157
عضو هیئت علمی پژوهشگاه انرژی اتمی ایران با اشاره به دو گونه برنج پرتودهی شده در صنعت هسته ای کشور گفت: این اقدام مفید، با پروژه های تراریخته کاملا تفاوت دارد.
برنج پرتودهی شده؛ محصولی با کیفیت و بدون ژن خارجی

جهان صنعت، پژمان شیرمردی عضو هیئت علمی پژوهشگاه انرژی اتمی ایران با بیان این که فناوری هسته ای انقلابی نوین در حوزه کشاورزی ایجاد کرده است، گفت: بذرها بر اساس فرایند ژنتیکی در زمین های کشاورزی رشد می کنند ولی با استفاده از پرتو می توان ژن ها را اصلاح کرد و صفاتِ ارزشمند برای بشر افزود.

وی با اشاره به افزایش تولید و مقاومت در برابر آفت به عنوان یکی از دستاوردهای ورودِ انرژی هسته ای در کشاورزی گفت: با این کار مصرف سموم و آفت کش ها کاهش می یابد.

وی پرتودهی را موجب مقاومت در برابر خشکسالی و کم آبی دانست و تصریح کرد: کم آبی از چالش های امروز کشاورزی است که با استفاده از پرتوی گاما در پژوهشکده کشاورزی سازمان انرژی اتمی دو رقم برنجِ مقاوم به خشکی را تولید کردیم که در مزارع بزرگ شمال کشور کشت می شوند.

کیفیت ماده غذاییِ اصلاح شده با پرتو

عضو هیئت علمی پژوهشگاه انرژی اتمی ایران در بخشی دیگر از مصاحبه با رادیو گفت‌وگو درباره دوره رشد دو گونه برنج کیان و هستی گفت: طول این دوره ۱۰۵ تا ۱۱۰ روز طول می کشد که زمانی بسیار ارزشمند است چون با کوتاه شدن این دوره، میزان مصرف آب کاهش می یابد.

شیرمردی با بیان این که کیفیت ماده غذاییِ اصلاح شده با پرتو باید قابل قبول باشد، ادامه داد: ارقام هستی و کیان در برنجِ پتو دهی شده، با کیفیت پخت و طعم و بوی برنج طارم و هاشمی پخت می شود.

وی محصول تراریخته را کاملا با برنج های پرتو دهی شده متفاوت دانست و گفت: در اقدامات تراریخته ژنی از یک محصول بیگانه، واردِ گیاه می شود و کیفیت و اثرات آن باید از سوی متخصصان پاسخ داده شود. پرتو دهی هیچ ژن بیگانه ای را وارد گیاه نمی کند و برنج های پرتودهی شده هم فاقد هرگونه ژن خارجی هستند.

شیرمردی گفت: پرتوها به عنوان نوری هستند که به بذر تابیده می شوند و هیچ ماده باقی مانده ای پس از پرتو دهی در گیاه ایجاد نمی شود.

منبع: تسنیم

وب گردی