بالغ بر ۱۷۰ معدن فعال در استان قزوین وجود دارد

جهان صنعت– مدیرکل صمت استان قزوین گفت: ۳۰درصد از صنعت استان وابسته به مواد اولیه تولیدی در معادن قزوین است، از ۳۰۰ معدنی که در استان قزوین وجود دارد، بالغبر ۱۷۰معدن فعال است که بستر اشتغالزایی برای ۳۰هزار نفر را مهیا کرده است. محسن رستمی، مدیرکل صمت استان قزوین ضمن تشریح اقدامهای انجام شده در بخش صنعت و معدن استان قزوین و ظرفیتهای این بخش برای جذب سرمایه و اشتغالآفرینی در سال ۱۴۰۴ اظهار کرد: بخش تولید و صنعت استان قزوین با وجود تمام مشکلات اقتصادی در سال «سرمایهگذاری برای تولید»، شرایط روبه رشدی را تجربه خواهد کرد و میتواند جزو استانهای پیشرو در تحقق شعار سال باشد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان قزوین در ادامه بیان کرد: تعدادی از پروژهها به عنوان پیشانی و سرفصل برنامههای ادارهکل صمت در سال جاری و با مصوبه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید تعریف شده است و انتظار میرود با تکمیل و بهرهبرداری از آنها شاهد رونق تولید و اشتغال در استان قزوین باشیم.
وی خاطرنشان کرد: در یک سال گذشته بالغ بر ۴۰۰واحد تولیدی پروانه بهرهبرداری اخذ کردند و میزان سرمایهگذاری در این واحدها ۱۸هزار میلیارد تومان است؛ همچنین ۳۰طرح بزرگ صنعتی که قرار است امسال به مرحله بهرهبرداری برسد که برای آن ۴۰هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری خواهد شد و با این اقدام اشتغال ۶۶۵۷ نفر مهیا میشود.
مدیرکل صمت استان قزوین با اشاره به احیای واحدهای راکد و بهرهبرداری از واحدهای صنعتی جدید و طرحهای توسعهای، گفت: در این راستا برای ۸۰طرح صنعتی سرمایهگذاری شده است که نیازمند اعتباری بالغ بر ۱۰۰هزار میلیارد تومان است و در صورتی که بهرهبرداری از این طرحها صورت گیرد، زمینه اشتغال برای ۱۶هزار نفر در واحدهای صنعتی استان قزوین فراهم خواهد شد.
وی ادامه داد: ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان قزوین بر روی سرمایهگذاری واحدهای صنعتی و همچنین دانشبنیانسازی تولیدات تاکیدات ویژهای دارد. در این راستا ۱۶۰واحد دانشبنیان در استان به ثبت رسیده که از این میان ۱۲۴واحد آن صنعتی است.
رستمی با بیان اینکه برای تولیدی و صنعتی کردن واحدهای دانشبنیان استان نیازمند منابع مالی هستیم، تصریح کرد: چشمانداز روشنی با ایجاد بازارهای جدید و توسعه صادرات برای واحدهای صنعتی و تولیدی استان ایجاد میشود که این امر هم نیازمند همراهی و مساعدت مسوولان استانی و کشوری است.
رستمی گفت: هماکنون ۱۰۰درصد کاتالیستهای پالایشگاهی به همت شرکتهای دانشبنیان در استان تولید میشود و بخشی از نیازهای کشور را تامین میکند و رزینهایی هم توسط شرکتهای دانشبنیان صنعتی تولید میشود که مواد اولیه صنایع شوینده را تامین میکند، با توجه به اینکه قزوین یکی از قطبهای تولید مواد شوینده است فعالیت شرکتهای دانشبنیان در این زمینه نقش بسزایی در ارتقای این صنعت دارد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان قزوین خاطرنشان کرد: در استان قزوین سالانه ۱۲میلیون تن مواد معدنی از معدنهای مختلف این استان بهرهبرداری و استخراج میشود و قزوین در صادرات مواد معدنی در زمینه خاک صنعتی و سیلیس دارای جایگاه مناسبی در کشور و ذخایر غنی آلومیت
است.
منبع: ایراسین