بازنشستگی سخت و زیانآور معضل سازمان تامین اجتماعی

جهان صنعت– مدیرکل امور بینالملل سازمان تامیناجتماعی با بیان اینکه بازنشستگی مشاغل سختو زیانآور یکی از معضلات سازمان تامیناجتماعی است، گفت: امروزه اینگونه مشاغل در بسیاری از کشورهای جهان برچیده شدهاند.
حسین مشیریتبریزی در جریان نشست هماندیشی برگزاری همایش «کاهش حوادث و بیماریهای شغلی؛ به سوی چشمانداز صفر» افزود: موضوع سلامت، ایمنی و رفاه توسط سازمان تامیناجتماعی و در چارچوب پویش و همایش چشمانداز صفر برنامهریزی و دنبال میشود. وی همچنین از برگزاری «همایش سلامت، ایمنی و رفاه؛ به سوی چشمانداز صفر» در سالجاری خبر داد و گفت: علاوه بر پویش چشمانداز صفر، در راستای این همایش پنلهای مختلف تخصصی برگزار میشود. مدیرکل امور بینالملل سازمان تامیناجتماعی با اشاره به اینکه تامیناجتماعی خدمات متنوع و گستردهای را به ۵۰میلیون نفر در قالب جامعه تحت پوشش ارائه میدهد، تاکید کرد: تامین اجتماعی به واسطه حجم بالای ارائه خدمات، یکی از سازمانهای منحصربهفرد تامیناجتماعی در سطح جهان است. مشیریتبریزی با بیان اینکه در حال حاضر ۳۱۸سازمان از ۱۵۹کشور عضو اتحادیه بینالمللی تامیناجتماعی هستند، گفت: جمعیتی در حدود ۳میلیارد نفر عضو این اتحادیه هستند. او در ادامه توضیح داد: کمیسیون پیشگیری اتحادیه بینالمللی تامیناجتماعی متشکل از ۱۴ بخش، برنامه کاری ویژهای در راستای کاهش حوادث ناشی از کار ارائه میدهد. در حال حاضر سه شرکت ایرانی عضویت این کمیسیون تخصصی را دارا هستند. مدیرکل امور بینالملل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه اتحادیه بینالمللی تامیناجتماعی از سال ۲۰۱۷ به مساله چشمانداز صفر ورود کرده است، افزود: ارکان سهگانه ایمنی، سلامت و رفاه و اصول چهارگانه در حوزه فعالیت چشمانداز صفر طراحی و دنبال میشود. وی یادآور شد: ۱۱بهمن ۱۴۰۱ اولین نشست تخصصی چشمانداز صفر در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد. تاکنون اقداماتی مختلفی توسط سازمان تامیناجتماعی در حوزه چشمانداز صفر انجام شده است. در این راستا بیش از ۳۰جلسه هماندیشی با شرکتهای مختلف، ۲۰نشست درونسازمانی و برگزاری جلسات با نمایندگان سازمانهای مختلف در دستور کار سازمان تامین اجتماعی قرار داشته است.
مشیریتبریزی ادامه داد: هرکدام از دستگاههای مشارکتکننده در حوزه اقدامات چشمانداز صفر، بهصورت جداگانه اقدامات مربوط به این حوزه را در دستور کار داشتهاند.
او اضافه کرد: بیش از ۲میلیون کارمند در سطح کشورهای جهان ناشی از شرایط ارگونومی نامناسب و نشستن در محل کار، ازکارافتاده شدهاند.
شایان ذکر است، نمایندگان وزارتخانههای تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نیرو، صمت و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نماینده سازمان جهانی ایمنی، رییس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، سرپرست مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار، نمایندگان موسسه آهنگ آتیه، موسسه کار و تامین اجتماعی، شرکت هواپیمایی ماهان، شرکت ایرانخودرو، کرمان موتور، دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله، سازمان ایمیدرو و شرکت سایپا در این نشست هماندیشی حضور داشتند.
منبع: ایلنا