اندیکاتور RSI نحوه استفاده از آن در معاملات فارکس

کدخبر: 406455
 اندیکاتور RSI یکی از مهم‌ترین ابزارهای تحلیل تکنیکال است که اطلاعات خوبی در رابطه با بهترین موقعیت‌های خرید و فروش می‌دهد. بسیاری از معامله‌گران بورس و بازارهای مالی از این شاخص به‌منظور شناسایی روند تغییر قیمت برای ورود به کانال‌های معاملاتی استفاده می‌کنند.

چکیده : اندیکاتور RSI یکی از مهم‌ترین ابزارهای تحلیل تکنیکال است که اطلاعات خوبی در رابطه با بهترین موقعیت‌های خرید و فروش می‌دهد. بسیاری از معامله‌گران بورس و بازارهای مالی از این شاخص به‌منظور شناسایی روند تغییر قیمت برای ورود به کانال‌های معاملاتی استفاده می‌کنند.

اندیکاتور RSI نحوه استفاده از آن در معاملات فارکس

اندیکاتور RSI یکی از مهم‌ترین ابزارهای تحلیل تکنیکال است که اطلاعات خوبی در رابطه با بهترین موقعیت‌های خرید و فروش می‌دهد. بسیاری از معامله‌گران بورس و بازارهای مالی از این شاخص به‌منظور شناسایی روند تغییر قیمت برای ورود به کانال‌های معاملاتی استفاده می‌کنند. اگر یکی از معامله‌گران فارکس هستید و مدیریت ریسک از اهمیت زیادی برای شما برخوردار است، بهتر است که آشنایی با این ابزار مهم تحلیلی را در لیست اولویت‌های خود قرار دهید. چنانچه که اطلاعات ناقصی در این زمینه دارید، نگران نباشید؛ خواندن این مقاله کمک زیادی به شما خواهد کرد.

اندیکاتور RSI چیست؟

اندیکاتور RSI یا همان شاخص قدرت نسبی ابزاری مهم در تحلیل تکنیکال است که در سال ۱۹۷۸ توسط شخصی به‌ نام ولز وایدر معرفی شد. معمولا بیشتر کسانی که در بازار سهام یا فارکس مشغول به فعالیت هستند، سروکار زیادی با این ابزار تحلیلی دارند.

RSI را می‌توان شاخصی بازگشتی در نظر گرفت که برای تایید و تعیین نقاط قیمتی و سطوح بازگشتی بازار به‌کار می‌رود؛ درواقع داده‌های این ابزار نشان‌دهنده قدرت بازار و قدرت فروشندگان و خریداران نسبت به‌هم است. معامله‌گران از این اطلاعات برای دسترسی به نمودار قیمتی استفاده می‌کنند. با بررسی قیمت‌ها، زمان ورود به کانال‌های معاملاتی به‌شکل اصولی‌تری انتخاب می‌شود.

کاربردهای اندیکاتور

یکی از سؤالات پرتکرار و البته مهم معامله‌گران به‌خصوص مبتدیان این حوزه، کاربردهای شاخص قدرت نسبی است؛ درواقع آن‌ها می‌خواهند بدانند که اهمیت استفاده از این ابزار در مدیریت ریسک چیست؟ در پاسخ باید بگوییم که اندیکاتور RSI را می‌توان یک اسیلاتور دانست که کار آن اندازه‌گیری سرعت تغییرات قیمت است. اسیلاتورها در واقع شاخصی نموداری هستند که به بررسی معاملات بازار کمک زیادی می‌کنند. شناسایی بهترین زمان خرید و فروش سهام و تشخیص خط روند از جمله مهم‌ترین کاربردهای RSI هستند که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

شناسایی بهترین نقاط خرید و فروش

برای اینکه کاربرد شاخص RSI در به‌کارگیری بهترین استراتژی معاملاتی را بهتر متوجه شوید، لازم است که ابتدا با مفاهیم این ابزار آشنا شوید. بازه‌های نموداری این ابزار بین ۰ تا ۱۰۰ مشخص می‌شوند که از این میان، نقاط ۳۰ و ۷۰ مهم‌ترین نشانه در این ابزار هستند. نقطه ۳۰ نمودار به‌عنوان سطح حمایتی و بازه ۷۰ به‌عنوان سطح مقاومتی نمودار شناخته می‌شود.

هرگاه ابزار عددی بالای عدد ۷۰ را نشان بدهد، معامله‌گر می‌تواند به کانال معاملاتی وارد شود و خرید خود را انجام دهد؛ اگر عدد پایین‌تر از ۳۰ باشد، زمان فروش سهام است. نمایش اعداد در بازه بین ۳۰ تا ۷۰ بیانگر روند خنثی و بلاتکلیف بازار است که معمولا هیچ خرید‌ و فروشی در آن انجام نمی‌شود. لازم به ذکر است که این قوانین، قوانینی کلی هستند و ممکن است که معامله‌گر با بررسی شاخص، طبق تکنیک‌های معاملاتی خود پیش رود.

تشخیص خط روند

یکی دیگر از کاربردهای مهم اندیکاتور RSl تشخیص خط روند است. خط روند یا ترند لاین خطی روی نمودار قیمتی است که سطوح حمایت و مقاومت بازار را مشخص می‌کند. با تحلیل صحیح این خط می‌توان دقیق‌ترین نقاط خرید و فروش را پیدا کرد و به کانال‌های معاملاتی وارد شد.

مهم‌ترین نکات درباره تنظیمات شاخص RSl

قبل از اینکه بتوانید از اندیکاتور RSl برای تحلیل تکنیکال بازار FOREX بهره بگیرید و بهترین استراتژی معاملاتی خود را تعریف کنید، لازم است که با نحوه تنظیمات این ابزار به‌خوبی آشنا باشید. تنظیمات پیش‌فرض این شاخص بین سطوح ۳۰ تا ۷۰ و برای ۱۴ روز اعمال شده است. اگر قصد دارید که بر طبق تکنیک معاملاتی خود تنظیمات کوتاه‌مدتی را برای آن اعمال کنید، می‌توانید دوره زمانی را کم‌تر از ۱۴ روز انتخاب کنید. اعمال این تنظیمات با حساسیت بیشتری در مورد تغییرات قیمت بازار همراه خواهد بود.

برای تنظیمات بلندمدت نیز از دوره‌های زمانی بیش از ۱۴ روز، بین ۵۰ تا ۲۰۰، استفاده کنید. اعمال این تنظیم برای افرادی مناسب است که از تکنیک‌های معاملاتی طولانی مدت استفاده می‌کنند. یکی‌دیگر از مواردی که بهتر است با آن آشنا باشید، نحوه تغییر سطح اشباع است. می‌توانید به‌جای سطوح ۳۰ و ۷۰ از سطوح ۲۰ و ۸۰ به‌منظور شناسایی دقیق‌تر نقاط خرید و فروش استفاده کنید.

نکته مهم و قابل‌توجهی که در خصوص اعمال تنظیمات RSI وجود دارد، این است که تنظیم هر ویژگی باید با توجه به استراتژی معاملاتی صورت بگیرد؛ به این معنا که لزوما به‌کارگیری یک روند مشخص برای همه معامله‌گران کاربردی نیست. برای آنکه بهترین تنظیمات را برای ابزار خود مشخص کنید، می‌توانید تحقیق کاملی در این باره انجام دهید. مشورت با معامله‌گرانی که از تکنیک‌های معاملاتی مشابه نیز استفاده می‌کنند، بسیار کاربردی خواهد بود. تجربه شخصی، آزمون و خطا نیز از دیگر راه‌های انتخاب بهترین تنظیمات RSI هستند.

شناسایی خطوط روند برای ورود به کانال‌های معاملاتی

یکی از مهم‌ترین روش‌های نوسان‌گیری در اندیکاتور RSI، استفاده از خطوط روند است. با استفاده از این خط در نمودار آر اس آی می‌توان یک روند صعودی یا نزولی رسم کرد. تقاطع RSI و خط روند در واقع همان نقطه‌ای است که به دنبال آن هستیم. برای مثال اگر نمودار با خط روند صعودی برخوردی داشته باشد، به‌معنای بهترین زمان برای فروش سهام است. عکس این اتفاق یعنی برخورد نمودار با خط نزولی روند نیز به‌معنای بهترین زمان برای اقدام به خرید است. لطفا این نکته را مدنظر داشته باشید که صرف اتکا به شاخص آر اس آی کار درستی نیست و اعتبار زیادی ندارد. برای کسب بهترین نتیجه از معاملات فارکس استفاده از این شاخص و دیگر ابزارهای تحلیلی در کنار هم توصیه می‌شود.

واگرایی منفی و سیگنال خرید و فروش

یکی از اتفاقات رایجی که در زمان دریافت سیگنال از اندیکاتور RSI و چارت سهام می‌افتد، عدم هماهنگی بین این دو شاخص است. در حالت واگرایی، شاخص در ناحیه اشباع خرید یک سقف پایین‌تر تشکیل شده است؛ درحالی‌که قیمت یک سقف بالاتر را نشان می‌دهد. به این حالت یک حالت واگرایی منفی می‌گویند که نشان‌دهنده انتهای یک روند صعودی است. بروز چنین اتفاقی به‌معنای اجازه ورود به کانال‌های فروش است. با دریافت چنین سیگنالی می‌توانید به راحتی به فروش سهام‌های خود بپردازید و از افت سرمایه بی‌هراس باشید.

شناسایی سیگنال خرید و فروش از واگرایی مثبت

حالت واگرایی مثبت درست برعکس واگرایی منفی است. در واقع زمانی‌که شاخص در ناحیه اشباع فروش یک مرتبه بالاتر تشکیل می‌شود؛ اما در همان حین نمودار قیمت آن را تایید نمی‌کند، بیانگر حالت واگرایی مثبت است. در حالت واگرایی مثبت بازگشت روند اتفاق می‌افتد و انتهای یک روند نزولی را نشان می‌دهد. در صورت مشاهده یک کندل صعودی در این موقعیت، می‌توانید به کانال معاملاتی خرید سهام وارد شوید. توصیه می‌شود که به‌منظور کاهش ضرر در سرمایه‌گذاری، مدیریت ریسک را در اولویت برنامه‌های معاملاتی خود قرار دهید.

اهمیت استفاده از تحلیل تکنیکال در معاملات فارکس

آشنایی با اندیکاتور RSI و دیگر شاخص‌های بازارهای مالی از اهمیت زیادی برای معامله‌گران برخوردار است؛ چرا که این شاخص‌ها اطلاعات خوبی را در خصوص زمان و چگونگی ورود به معاملات می‌دهند. ابزارهای تحلیلی به شما کمک می‌کنند که سرمایه اولیه خود را به بهترین نحو حفظ کنید و از ریسک و خطر به‌دور باشید. با اینکه آشنایی با این ابزارها بسیار کارآمد است؛ اما بخشی از ماجرا با تجربه، تکرار و تمرین تکمیل می‌شود. توصیه می‌شود که به‌منظور افزایش بهره‌وری از سود معاملات از دانش و تجربیات تحلیل‌گران آگاه و حرفه‌ای استفاده کنید.

سایت خوان