اقتصاد را به اهلش بسپارید

محمدصادق حمیدیانجهرمی*– چنانچه بخواهیم دیدگاه درستی از شرایط اقتصادی کشور پس از جنگ ۱۲روزه داشته باشیم نباید صرفا بر دوران پساجنگ تمرکز کنیم و باید به عقبتر از آن برگردیم و به بنیه اقتصادیمان در دوران پیشاتحمیل جنگ نگاه کنیم. آیا ذخایر و پیش نیازهای ورود به جنگ را آماده کرده بودیم؟ آیا در حوزه اقتصادی از چابکی و توان خاص اقتصادی برخوردار بودیم؟ پاسخ هر دوی این سوالات منفی است. امیدواریم جنگی که به ما تحمیل شده است این پیام را به مسوولان برساند که توان اقتصادی کشورها در رویارویی با هرگونه تهدید نظامی حرف نخست را میزند و باید نسبت به بسیاری از زیرساختهای اقتصادی هم در حوزه پدافند غیرعامل و هم در حوزه تامین مایحتاج عمومی و کالاهای اساسی تجدید نظر کنیم تا بتوانیم در شرایط سخت مایحتاج اساسی مردم را بدون کوچکترین چالشی تامین کنیم.
آنچه دولت در بسته حمایتی خود قرار داده است تنها یک حمایت سطحی و گذرا برای عبور از بحران است و نمیتواند تاثیر لازم را داشته باشد. بهترین اقدامی که دولت میتواند انجام دهد سپردن اقتصاد به اهل آن است. با اتفاق افتادن گردش آزاد در اقتصاد، بخش دولتی میتواند نقش بیشتری را نسبت به دولت در اقتصاد ایفا کند. حقیقت مشخص این است که بخش خصوصی بسیار بهتر از دولت توانایی مدیریت منابع را دارد و به همین دلیل بزرگترین دستاورد ما از دل جنگ تحمیلی میتواند رشد و توسعه بخش خصوصی باشد.
این موضوع به دولت پزشکیان یا دولتهای پیشین ارتباطی ندارد بلکه حکمرانی اقتصادی کشور باید تغییر کند و بنیاد اقتصاد کشور باید برپایه اقتصاد مردم بنیان باشد؛ در چنین شرایطی اهمیت ریلگذاری دوباره و صحیح اقتصاد بیش از پیش احساس میشود. تکنیکهای اقتصادی باید به جای تصمیمات خلقالساعه به سمت اهلیت اقتصادی حرکت کند.
* رییس اتاق بازرگانی شیراز