افزایش تورم مصرفکننده در آمریکا؛ تأثیر دیرهنگام جنگ تجاری؟

جهان صنعت، به نقل از شبکه سیانبیسی، دادههای اداره آمار کار آمریکا که روز سهشنبه منتشر شد، نشان میدهد که قیمت مصرفکننده طی ماه ژوئن دوباره شاهد افزایش بوده است.
بر اساس این گزارش، تورم گزارش شده تا حدودی ناشی از تعرفههای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکاست؛ تعرفههایی که بهتدریج تأثیر خود را در اقتصاد این کشور میگذارد.
شاخص قیمت مصرفکننده که مقیاسی گسترده برای اندازهگیری هزینه کالاها و خدمات است، در این ماه ۰.۳ درصد افزایش یافت و نرخ تورم ۱۲ ماهه را به ۲.۷ درصد رساند.
این ارقام با پیشبینی اجماع داوجونز مطابقت داشت، هرچند نرخ سالانه بالاترین سطح از فوریه تاکنون محسوب میشود.
با حذف قیمتهای ناپایدار مواد غذایی و انرژی، نرخ تورم هسته در ماه ژوئن ۰.۲ درصد افزایش یافت و نرخ سالانه به ۲.۹ درصد رسید که با برآوردها هماهنگ بود. سطح ماهانه اندکی کمتر از پیشبینی افزایش ۰.۳ درصدی بود.
روند نزولی پیش از ژوئن
پیش از ژوئن، تورم در طول سال روندی نزولی داشت؛ بهطوریکه در ژانویه، نرخ سالانه شاخص کل قیمت مصرفکننده ۳ درصد بود و در ماههای بعد با وجود نگرانیها از تأثیر جنگ تجاری ترامپ، بهتدریج کاهش یافت.
در حالیکه دادههای مربوط به ژوئن نشان میدهد که تأثیر تعرفهها بر قیمتها متنوع بوده است، برخی نشانهها حاکی از آغاز اثرگذاری این سیاستها هستند.
قیمت خودروها در این ماه کاهش یافت؛ قیمت خودروهای صفر ۰.۳ درصد و خودروهای کارکرده و کامیونها ۰.۷ درصد افت کردند. با این حال، قیمت پوشاک که بهشدت به تعرفهها حساس است، ۰.۴ درصد افزایش داشت. لوازم خانگی که آنها نیز تحت تأثیر تعرفهها قرار دارند، در این ماه ۱ درصد افزایش قیمت داشتند.
قیمت مسکن در ماه ژوئن تنها ۰.۲ درصد افزایش یافت، اما اداره آمار کار آمریکا اعلام کرد که این دسته همچنان بزرگترین عامل افزایش کلی شاخص قیمت مصرفکننده بوده است. این شاخص نسبت به سال گذشته ۳.۸ درصد افزایش یافته است.
دن نورث، اقتصاددان ارشد در شرکت «آلیانز ترید» در این باره گفت: افزایشهای بزرگ تعرفهای بهوقوع پیوستهاند. آنها بالاخره به مصرفکنندگان منتقل خواهد شد و من هنوز فکر میکنم این اتفاق خواهد افتاد، اما تاکنون در این گزارش دیده نمیشود.
تسنیم