جهان‌صنعت از حضور وزیر ارتباطات در مجلس گزارش می‌دهد:

افت ۳۰ درصدی اشتغال دیجیتال

گروه فناوری
کدخبر: 546743
در پی جنگ سایبری ۱۲ روزه، وزیر ارتباطات با اشاره به کاهش ۳۰ درصدی اشتغال در اقتصاد دیجیتال و آلودگی شدید شبکه ملی به دلیل استفاده گسترده از فیلترشکن‌ها، برنامه‌های تقویت پایداری شبکه و تولید محتوای داخلی را تشریح کرد.
افت ۳۰ درصدی اشتغال دیجیتال

جهان صنعت– در پی جنگ سایبری- میدانی ۱۲روزه که زیرساخت‌های ارتباطی، اقتصادی و اطلاعاتی کشور را تحت‌تاثیر قرار داد، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور در صحن علنی و غیرعلنی مجلس شورای اسلامی، گزارشی مبسوط از اقدامات، چالش‌ها و برنامه‌های پیش‌رو ارائه داد. سید ستار هاشمی با اشاره به کاهش ۳۰‌درصدی اشتغال در زیست‌بوم اقتصاد دیجیتال در اثر بحران اخیر، از تلاش‌های گسترده برای حفظ پایداری شبکه، تداوم خدمات‌رسانی و حمایت از کسب‌وکارهای آسیب‌دیده سخن گفت. او همچنین نسبت‌به آلودگی شدید شبکه ملی بر اثر استفاده گسترده از فیلترشکن‌ها هشدار داد و با انتقاد از محدودسازی‌های سال‌۱۴۰۱، بر لزوم تمرکز بر تولید محتوا و استفاده هوشمندانه از ظرفیت‌های فناوری تاکید کرد. این حضور، همزمان با انتقاد نمایندگان از وضعیت پیشرفت شبکه ملی اطلاعات، به بستری برای گفت‌وگو پیرامون سیاست‌های کلان ارتباطی کشور تبدیل شد.

وزیر ارتباطات ضمن ارائه گزارشی درباره ارتباطات و ارتقای امنیت شبکه در جنگ ۱۲‌روزه و ارائه برنامه‌های این وزارتخانه درباره شبکه ملی اطلاعات و حمایت از کسب‌و‌کارهای دیجیتال گفت: در بحث اقتصاد دیجیتال حدودا ۱۰‌میلیون‌نفر از شهروندان به‌طور مستقیم و غیرمستقیم امرار معاش می‌کنند که اقتصاد دیجیتال و اشتغال در ایام جنگ آسیب دید و ۳۰‌درصد کاهش اشتغال داشتیم و دچار آسیب‌های مالی شدیم اما با همراهی کسب‌و‌کارها و مردم مواجه بودیم.

آلودگی شبکه به‌دلیل استفاده از فیلترشکن

در بخشی دیگر وزیر ارتباطات بیان کرد: درخصوص شبکه ملی اطلاعات تکلیفی که مطابق ماده‌۶۵ برنامه هفتم پیشرفت قرار است تا پایان برنامه محقق بشود، این سند رو یک بار با دقت نظر بیشتری مرور بکنیم بدون تردید و به‌صورت مشخص یکی از مولفه‌های شبکه ملی اطلاعات، ارتباط با دنیاست و البته طبیعتا با حفظ استقلال و امنیت است. بسیاری از مولفه‌هایی که در شبکه ملی اطلاعات قرار دارند نیاز به ارتباط جهانی دارند این واقعیت ماجراست. وزیر ارتباطات در صحن عمومی مجلس گفت: استفاده از فیلترشکن‌های مجانی در سال‌های گذشته باعث شده است که شبکه کشور شبکه آلوده‌ای بشود به‌گونه‌ای‌که ۳۰‌درصد از درخواست‌های مردم ما به‌واسطه همین آلودگی‌هایی که در شبکه وجود دارد به‌دلیل استفاده از فیلترشکن‌ها اجابت نمی‌شود.

مخالفت وزیر با محدودیت‌های اینترنتی سال‌۱۴۰۱

ستار هاشمی گفت: تصمیم گرفتیم در سال۱۴۰۱ که محدودیت ایجاد کنیم آیا دسترسی‌ها محدود شد؟ آیا الان فرزندان ما بدون هیچ محدودیتی به همه محتواها دسترسی ندارند؟ چرا همه چیز را فنی نگاه می‌کنیم؟ او همچنین در ادامه اظهارات خود با اشاره به تمرکز بر بحث محتوا بیان کرد: این چیزی است که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است. اگر ما سند تصمیم درآمد محتوا را در این دولت به تصویب رساندیم اعتقادمان است که نهضت تولید محتوا باید در کشور عملیاتی شود. اکنون دوستان صحبت از محدودیت می‌کنند مگر در بحث فناوری می‌شود با فناوری مقابله کور کرد؟ باید از ظرفیت فناوری که در کشور فراوان است، استفاده کرد. وزیر ارتباطات ادامه داد: اگر صحبت از شبکه ملی اطلاعات می‌کنیم چرا محتوا در شبکه ملی اطلاعات مورد توجه قرار نمی‌گیرد؟ مگر لایه بالای شبکه ملی اطلاعات محتوا نیست؟ این موضوع اکنون در دستور کار ماست. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گزارشی از مجموعه اقدامات این وزارتخانه گفت: پایداری ارتباطات و استمرار خدمت‌رسانی به مردم و کسب‌و‌کارهای فعال و زیست‌بوم اقتصاد دیجیتال کشور با نگاه ایجاد امنیت روانی و حفظ آرامش و رضایت مردم در شرایط بحرانی، در دستور کار وزارت ارتباطات در جنگ تحمیلی ۱۲‌روزه بود. او ادامه داد: در این ایام تلاش شد با نهادها و دستگاه‌های اجرایی برای تداوم و خدمت‌رسانی در حوزه‌های مربوط به زیرساخت و پرداخت و خرده‌فروشی، توزیع سوخت، حوزه بهداشت و درمان و ارتباط مردم با یکدیگر، همکاری با نهادها و دستگاه‌های اجرایی صورت گیرد. در همین راستا کارگروهی تشکیل شد که به‌طور روزانه جلساتی را برگزار می‌کرد.

وزیر ارتباطات گفت: در راستای پایداری ارتباطات که یکی از الزامات شرایط بحران و جنگ است، ما تمامی تلاشمان را انجام دادیم که اقدامات لازم صورت گیرد و کار روی زمین نماند. در شرایطی که با یکی از پیچیده‌ترین حملات ترکیبی مواجه بودیم و در میدان نقاط مختلف کشور و تهران موشک‌باران می‌شد، همکاران ما در محل کسب‌و‌کارهای دیجیتال حضور میدانی داشتند و گفت‌وگوهایی با افراد صورت گرفت و تلاش شد نیازهای شرایط خاص کشور برای آنها فراهم شود. او اضافه کرد: حسب صلاحیت مراجع ذی‌صلاح و نهادهای اطلاعاتی و امنیتی محدودیت‌هایی در بحث اینترنت رخ داد. تلاش شد منابعی برای خسارت‌ها به میزان دو همت تامین شود و فرآیند در اختیار گرفتن منابع طی شده که این کار با همراهی وزارت اقتصاد و معاونت علمی و فناوری صورت گرفته است. هاشمی با اشاره به سفر مردم کلانشهرها و تهران در ایام جنگ به سایر شهرها گفت: در این ایام تلاش شد پایداری ارتباطی مردم حفظ شود آن‌هم در شرایطی که ما با یکی از پیچیده‌ترین و گسترده‌ترین حملات سایبری به کشور مواجه بودیم. وزیر ارتباطات ادامه داد: در شرایط بحران تلاش شد مسیرهای جایگزین برای ارائه خدمات به مردم پیش‌بینی شود که این با تعامل بخش‌خصوصی شکل گرفت.

او با اشاره به اقدامات شرکت ملی پست و پست‌بانک ایران گفت: در شرایط جنگی همکاران ما حتی در روزهای تعطیل هم در صحنه حضور داشتند. اگر خدمات شبکه پست تعطیل نشد به‌خاطر حضور میدانی همکاران بود.

وزیر ارتباطات بیان کرد: تعامل و همکاری جدی با وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها مثل وزارتخانه‌ها صمت و کشاورزی، صداوسیما و سایر سازمان‌ها و نهادها صورت گرفت تا مدیریت تقاضا و تولید کالاهای اساسی براساس ظرفیت فناورانه کشور صورت گیرد. برای تداوم پخش برنامه‌های صداوسیما کمک شد و اتفاقات جدی انجام گرفت. او در پایان مجددا با قدردانی از همراهی مردم در کنار توان نظامی کشور گفت: تلاش ما در راستای حفظ امنیت روانی و تداوم زیست‌بوم اقتصاد دیجیتال بود و در این راستا این خدمات رایگان هم ارائه می‌شد.

جنگ سایبری ۲ روز قبل از جنگ ۱۲ روزه آغاز شد

عباس گودرزی، سخنگوی هیات‌رییسه مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه روز سه‌شنبه صحن مجلس به ارائه توضیحاتی درباره جلسه غیرعلنی دیروز صحن مجلس که با حضور ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، پرداخت و گفت: امروز نشستی با حضور وزیر محترم ارتباطات در دو بخش غیرعلنی و علنی برگزار شد که در نشست غیرعلنی وزیر محترم گزارشی از تهدیدات صورت‌گرفته در جنگ تحمیلی ۱۲‌روزه و اقدامات انجام‌شده توسط این وزارتخانه و دستگاه‌های ذی‌ربط به نمایندگان مردم ارائه کرد. او با بیان اینکه جنگ سایبری دو روز قبل از جنگ میدانی رژیم صهیونیستی آغاز شد گفت: در مجموع روزانه ۲۲‌هزار عملیات سایبری توسط دشمن از خارج انجام شد که به‌صورت میانگین در ساعت ۱۰۰۰ عملیات می‌شود که توسط مسوولان ذی‌ربط با واکنش مواجه شد. سخنگوی هیات‌رییسه مجلس عنوان کرد: نکته‌ای که مورد تاکید همکاران من در مجلس شورای اسلامی قرار گرفت موضوع راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات بود که نمایندگان نسبت‌به پیشرفت کار و عملکرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این خصوص نقد جدی داشتند و تذکرات لازم را ارائه دادند. گودرزی با تاکید بر اینکه جنگ ۱۲روزه یک جنگ پیچیده بود، اظهار کرد: جنگ تحمیلی ۱۲‌روزه یک جنگ پیچیده بود به‌نحوی‌که عملیات و حملات سایبری دوروز قبل از آغاز جنگ تحمیلی آغاز شد و تا دو روز بعد از جنگ ادامه داشت و عملیات سایبری علیه زیرساخت‌ها و مواضع مختلف صورت گرفت؛ بخش عمده‌ای از این عملیات‌ها با اقدامات به‌موقع مسوولان مدیریت شد. او گفت: با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، اراده جمعی مسوولان دولت بر این است که با ایجاد زیرساخت‌های ملی مصونیتی ایجاد کنیم که آسیب‌ها را به حداقل برسانند. با تعامل دولت و مجلس و با تذکرات بجایی که نمایندگان دادند افق روشنی را در این زمینه متصور هستیم.

وب گردی