افت قیمت نفت تندتر شد

جهان صنعت– قیمت نفت در پی تشدید تنشهای تجاری آمریکا و اروپا و در عین حال افزایش نگرانیها درباره تقاضای جهانی سوخت کاهش یافت. نگرانیها درباره وقوع جنگ تجاری بین آمریکا و اتحادیه اروپا، مصرفکنندگان اصلی نفت خام و به دنبال آن کاهش فعالیت اقتصادی و محدود شدن رشد تقاضای سوخت که احساسات سرمایهگذاران را تحت تاثیر قرار داده است سبب افت قیمت نفت در معاملههای روز سهشنبه (۳۱تیر) شد. قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال به ۶۸دلار و ۶۹سنت برای هر بشکه رسید، در همین حال نفت خام شاخص دابلیوتیآی آمریکا نیز با ۶۶دلار و ۶۹سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد. هر دو شاخص در معاملههای روز دوشنبه (۳۰تیر) اندکی پایینتر معامله شدند. قراردادهای معامله نفت خام دابلیوتیآی برای تحویل در ماه آگوست منقضی میشود و قرارداد فعالتر برای تحویل در ماه سپتامبر با ۵۴سنت یا ۸۲/۰درصد کاهش، به ۶۵دلار و ۴۱سنت برای هر بشکه رسید. پریانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد بازار در شرکت فیلیپ نوا اعلام کرد: نگرانیهای گسترده درباره تقاضا در بحبوحه تشدید تنشهای تجاری جهانی، بهویژه با توجه به اینکه بازارها آخرین تهدیدهای تعرفهای میان اقتصادهای بزرگ و اعلامیههای احتمالی دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا پیش از مهلت یکم آگوست (دهم مرداد) را زیر نظر دارند، همچنان در حال افزایش است.
وی افزود: سرمایهگذاران همچنین به دنبال آثار دور تازه تحریمهای ایالاتمتحده آمریکا بر نفت خام روسیه هستند. نگرانیها درباره عرضه تا حد زیادی با لغو بخش دیگری از کاهش عرضه هشت کشور ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپکپلاس) برای ماه آگوست و از زمان آتشبس بین ایران و رژیم صهیونیستی در ۲۴ژوئن (سوم تیر)، کاهش یافته است. با این حال سرمایهگذاران به طور فزایندهای نگران چشمانداز اقتصاد جهانی در بحبوحه تغییرات سیاستهای تجاری آمریکا هستند.
تضعیف ارزش دلار آمریکا تا حدودی از قیمتهای جهانی نفت خام حمایت کرده است زیرا خریدارانی که از ارزهای دیگر استفاده میکنند، هزینه کمتری پرداخت میکنند. تونی سیکامور، تحلیلگر بازار در موسسه آیجی(IG) طی یادداشتی نوشت: قیمتها کاهش یافتهاند زیرا نگرانیهای جنگ تجاری، این حمایت را با کاهش ارزش دلار آمریکا جبران کردهاند.
وی همچنین به احتمال تشدید اختلاف تجاری میان ایالاتمتحده آمریکا و اتحادیه اروپا بر سر تعرفههای گمرکی اشاره کرد. به گفته دیپلماتهای اتحادیه اروپا، این اتحادیه در حال بررسی مجموعهای گستردهتر از اقدامهای متقابل احتمالی علیه واشنگتن است زیرا چشمانداز دستیابی به توافق تجاری قابلقبول با آمریکا کمرنگ شده است. در همین حال ایالاتمتحده تهدید کرده که در صورت نبود توافق، از یکم آگوست تعرفه ۳۰درصدی بر واردات اتحادیه اروپا اعمال خواهد کرد، همچنین نشانههایی وجود دارد مبنی بر اینکه با لغو کاهش تولید اوپکپلاس، عرضه نفت خام به بازار افزایش یافته است.
براساس دادههای منتشرشده از سوی موسسه ابتکار دادههای سازمانهای مشترک (جودی)، صادرات نفت خام عربستان سعودی در ماه مه به بالاترین سطح خود در سه ماه گذشته رسیده است.
منبع: رویترز