افت قیمت سکه و دلار

گروه اقتصادی
کدخبر: 545559
بازارهای ارز و طلا در روز چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴ با کاهش قیمت دلار به کانال ۸۸ هزار تومان و افت قیمت سکه، متاثر از کاهش تقاضا و مداخلات بازارساز، مواجه شدند.
افت قیمت سکه و دلار

جهان‌صنعت- بازارهای ارز و طلا در روز چهارشنبه ۲۵تیر۱۴۰۴، تحت‌تاثیر کاهش قیمت دلار و افت جهانی اونس طلا، شاهد عقب‌نشینی در اغلب قیمت‌ها بودند. کاهش تقاضا در کنار مداخلات سنگین بازارساز، مسیر نرخ‌ها را نزولی کرد؛ به‌گونه‌ای که قیمت سکه امامی با سقوط به کانال ۷۹‌میلیون تومان، در پایین‌ترین سطح هفته اخیر قرار گرفت.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که دلار آزاد دیروز به نیمه پایینی کانال ۸۸‌هزار تومان عقب نشست. همزمان، هر اونس طلا در بازار جهانی با افت ۱۵ دلاری به ۳۳۳۹دلار رسید؛ عاملی که در کنار ریزش نرخ ارز داخلی، به افت قابل‌توجه قیمت طلا و سکه در بازار تهران انجامید.

در بازار سکه، تمام قطعات کاهش قیمت را تجربه کردند. سکه امامی با ۶۸۰‌هزار تومان افت، روی عدد ۷۹‌میلیون و ۵۰۰‌هزار تومان ایستاد. سکه بهار آزادی نیز با افت ۱۰۵‌هزار تومانی، به ۷۲‌میلیون و ۲۱۰‌هزار تومان رسید. نیم‌سکه و ربع‌سکه به ترتیب با کاهش ۴۰۰ و ۱۰۰‌هزار تومانی، با نرخ‌های ۴۲‌میلیون و ۸۰۰‌هزار تومان و ۲۵‌میلیون و ۳۰۰‌هزار تومان معامله شدند. سکه گرمی نیز به ۱۴‌میلیون و ۶۰۰‌هزار تومان رسید. نکته قابل‌توجه دیگر، ناترازی مجدد در حباب سکه بود به‌طوری‌که حباب سکه امامی، ربع‌سکه و گرمی کاهش یافت اما حباب نیم‌سکه و بهار آزادی رشد داشت. به‌عنوان نمونه، حباب سکه امامی ۱۵۴‌هزار تومان کاهش یافت اما حباب سکه بهار آزادی ۴۰۱‌هزار تومان افزایش نشان داد.

در بازار طلا نیز هر مثقال طلا با افت ۲۶۴‌هزار تومانی، به ۳۰‌میلیون و ۸۰۰‌هزار تومان رسید. هر گرم طلای ۱۸عیار نیز با ۴۶‌هزار و ۶۰۰ تومان افت، روی رقم ۷‌میلیون و ۱۰۹‌هزار تومان قرار گرفت.

در بازار ارز تجاری، نرخ توافقی دلار حواله به ۶۹‌هزار و ۵۹۱ تومان و اسکناس به ۷۱‌هزار و ۵۴۹ تومان رسید. یورو توافقی نیز با کاهش قیمت، به ترتیب در نرخ‌های ۸۳‌هزار و ۱۱۳ و ۸۰‌هزار و ۸۴۹ تومان برای اسکناس و حواله معامله شد. اسکناس درهم امارات نیز با قیمت ۱۹‌هزار و ۴۷۹ تومان و حواله آن با نرخ ۱۸‌هزار و ۹۴۹ تومان به ثبت رسید.

طبق گزارش‌ها، روند نزولی نرخ‌ها در بازار ارز، نتیجه ادامه سیاست‌های بانک مرکزی برای کاهش شکاف نیما و آزاد عنوان شده است؛ مسیری که از دی‌ماه گذشته با حذف سامانه نیما و تمرکز بر بازار ارز تجاری پیگیری می‌شود.

وب گردی