اعتراضات «لوور» را تعطیل کرد

جهان صنعت– «لوور» موزه مشهور جهانی پاریس که با مشکل ازدحام بیش از حد و فرسودگی ساختمان دستوپنجه نرم میکند، در پی اعتراض کارکنان تعطیل شد.
«لوور» درهای خود را صبح دوشنبه باز نکرد زیرا کارکنان بخش پذیرش به طور خودجوش در اعتراض به فشارهای فزاینده ناشی از کمبود نیرو و ازدحام بازدیدکنندگان دست به اعتراض زدند و این اقدام هزاران بازدیدکننده را مجبور کرد تا بدون هیچ توضیحی در صفهای طولانی در بیرون یکی از پربازدیدترین موزههای جهان منتظر بمانند.
این اعتصاب خودجوش، در پی هشدار جدی از سوی مدیر موزه درباره زیرساختهای در حال فروپاشی و شرایط رو به وخامت درون این نهاد مشهور پاریسی انجام شد.
رهبری این اعتصاب برنامهریزینشده را گروههای مختلفی از کارکنان برعهده دارند؛ از جمله نگهبانان امنیتی، راهنمایان گالری و کارمندان پذیرش. این اقدام، صبح دوشنبه پس از یک جلسه داخلی روزانه آغاز شد.
سارا سفیان، نماینده اتحادیه CGT-Culture در گفتوگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: «آنچه به عنوان یک نشست اطلاعاتی ماهانه برنامهریزی شده بود، به ابراز خشم و ناامیدی جمعی تبدیل شد.کارکنان تصمیم گرفتند کنار هم بمانند تا زمانی که راهحلی ارائه شود.»
مدیریت موزه در حدود ساعت ۱۰:۳۰صبح به وقت محلی موافقت کرد با کارکنان ملاقات کند. شکایات متعددی مطرح شد که همگی بهطور کلی به کمبود نیرو و ازدحام بیشازحد بازدیدکنندگان مربوط بود.
مسوولان موزه اعلام کردند که این موزه در ساعت ۲:۳۰بعدازظهر به وقت محلی بازگشایی شد و تایید کردند بازدیدکنندگانی که امروز نتوانستند وارد شوند، هزینه بلیتشان بازپرداخت خواهد شد. لوور روزهای سهشنبه به روی عموم بسته است.
گردشگران ناراحتی خود را در فضای مجازی از اینکه ساعتها بدون هیچ توضیحی بیرون موزه منتظر ماندهاند، ابراز کردند.
کاربری با نام emilymariac_ در یک پست در صفحه رسمی اینستاگرام لوور نوشت: «بعد از ۵ساعت انتظار بدون کوچکترین اطلاع، محل را ترک کردیم.»
او نوشت: «خدمات مشتری بهطرز وحشتناکی افتضاح بود.»
کاربر دیگری نوشت: «صادقانه بگم، این تلف کردن وقت و رفتاری کاملا غیرحرفهایه که مشتریهاتون رو اینطور بدون هیچ اطلاعی منتظر بذارید.»
ابعاد کامل مشکلات مالی موزه لوور، ازدحام بیش از حد و فرسودگی ساختمان از زمانی بهطور عمومی مطرح شد که نامهای افشاشده از «لورنس د کار» مدیر موزه به وزیر فرهنگ فرانسه منتشر شد.
از جمله شکایات مطرحشده در این نامه، «نوسانات نگرانکننده دما که حفاظت از آثار هنری را به خطر میاندازد» و بخشهایی از ساختمان است که «بسیار فرسوده» و «دیگر در برابر نفوذ آب مقاوم نیستند.»
علاوه بر این، «د کار» تجربه بازدیدکنندگان را «رنج جسمی» توصیف کرده است.
او گفت: «بازدیدکنندگان جایی برای استراحت ندارند. امکانات غذا و سرویسهای بهداشتی ناکافی و پایینتر از استانداردهای بینالمللی است. سیستم راهنمایی (تابلوها) نیازمند طراحی کاملا جدید است.»
این مشکلات حتی پس از آنکه «دِ کار» در سال۲۰۲۲ سقف تعداد بازدیدکنندگان روزانه را به ۰۰۰۳۰نفر محدود کرد، همچنان ادامه یافتهاند.
خوشبختانه این موزه درگیر بحران، از سوی رییسجمهور فرانسه امانوئل ماکرون نیز نجات یافته است. او در اواخر ژانویه قول بازسازی گسترده ساختمان را داد.
این پروژه که شامل ورودی جدید نیز خواهد بود، حدود ۴۰۰میلیون یورو (۴۱۷میلیون دلار) هزینه خواهد داشت و بخشی از آن از طریق منابع مالی لوور ابوظبی تامین میشود.
از یکم ژانویه۲۰۲۶، قیمت بلیت برای بازدیدکنندگان خارج از اتحادیه اروپا نیز افزایش خواهد یافت تا در تامین هزینهها مشارکت داشته باشند.
امید میرود که موزه بازسازیشده بتواند سالانه ۱۲میلیون بازدیدکننده جذب کند و به معنای ۳۳درصد افزایش نسبت به آمار فعلی ۹میلیون نفر است.
آخرین باری که لوور مجبور به تعطیلی شد، در سال۲۰۱۹ بود که باز هم هزاران گردشگر را ناامید کرد و آن زمان هم تعطیلی به دلیل اعتصاب کارکنان امنیتی رخ داد.
در آن مقطع کارگران به رشد سریع تعداد بازدیدکنندگان سالانه که در سال قبل از آن از ۱۰میلیون نفر فراتر رفته بود، اعتراض کردند.
منبع: آسوشیتدپرس